|
![]() |
#1 |
fanATIčni AMDovac
Datum registracije: Jun 2005
|
Focal Chorus 726s
Kao prvo molim bez svađa kao na proslom topicu o subu... Kao drugo molim moderatora da ne locka topic s obzirom na proslu Kao trece ispricavam se zbog svađa na proslom topicu i obecavam da vise necu burno reagirati ![]() a sad da krenemo... Focal Jmlab Chorus 726s http://images.cinenow.com/articles/2...l--736-460.jpg Description 3-way bass reflex floor standing Drivers 2x6-1/2" Polyglass woofer 6-1/2" Polyglass midrange 1" TNC inverted dome tweeter Frequency response (+/- 3dB) 45Hz-28kHz Sensibility (2,8 V/1 m) 91,5dB Nominale impedance (EN 60065) 8 Ohms Crossover 350Hz / 2400Hz Power handling with musical program 150W Dimensions (HxWxD) 1000 x 220 x 320mm 39.4x8.7x12.6inch Weight (44.7lbs) 20,3kg Kao sto nekolicina zna dobio sam ponudu za 5000kn vjerovatno ide malo dolje.sad mene interesira misljenja konkretno o ovom zvucniku i ako ima usporedbi neka budu u istom cjenovnom rangu. ![]()
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
hmm... možda bi ti to uz sub bilo malo overkill. da si ušparaš koju kunu i zemeš manje spikere iz iste serije (pošto sub već imaš), a ostatak ulupaš na kvalitetan izvor/ic/zvučnički etc.? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
In the lab...
Datum registracije: Feb 2006
|
slušao ih (doduše dosta davno ali..), odlični su. ja bi ih uzeo bez razmišljanja na tvom mjestu.
** AMD FX-4300 @ 3.8 Ghz ** Asrock 990FX Deluxe 3 **16 GB G-Skill 1600Mhz ** Intel 545s 500 GB + 2xWD 1 TB ** MSI GTX 660 2GB ** DVD-RW LG H42N ** Corsair HX620 ** Logitech MX Master 2S ** Dell U2414 **SAMA Vulture |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raindrops keep fallin'...
Datum registracije: Feb 2005
|
Nisam čuo kako sviraju ali bi ipak prokomentirao... Kada čovjek vidi da su ovi iz Jmlab-a ugurali 8 drajvera u ove škatule stvarno se s pravom može zapitati koliko su ti drajveri uopće kvalitetni? Uvijek bi radije za iste novce uzeo par dvosistemaca s jednim mid-basom i jednim visokim. But that's just me. Dobro kaže Syss, kad već imaš woffer nije ti sila kupovati samostojeće. Mogu proći i neki bookshelfi.
![]() |
#8 |
teta Mraz
Datum registracije: Apr 2006
|
ne mogu ti reći ništa o tim zvučnicima iz svog iskustva, ali takvi se zvučnici ne kupuju bez probe, koja mora biti takva da se ponese svoje pojačalo i glazba te sluša koliko god treba, bar sam ja tako radio što se tiće uzimanja bookshelf dvosistemaca ha, ja to nebi radio jer taj je sub dosta jak i ako se poželi slušat dosta glasnije, dvosistemci neće moći držat korak sa njim Edit: vidim da te zanima i usporedba sa drugim zvučnicima, pa ti mogu reć da imam Jbl E90 koji su fenomenalni, zvuk im je genijalan, a sa tvojim Subom bi bio i još bolji jer ja imam Sony go*ance WM250 ![]() btw oko 4300kn koštaju
Zadnje izmijenjeno od: bobe. 21.12.2006. u 12:40. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2006
|
na pogrešnom forumu si postavio pitanje, pokušaj ovdje: http://www.audiofil.net/ |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
fanATIčni AMDovac
|
Citiraj:
Pa u svakoj kutiji su 4... kako to uopce mozes zbrajat... @technix meni je draze tu pitati jer mi ta stranica bas i nije omiljena
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
Premium
Datum registracije: Aug 2005
|
Poslušaj šta ti newalss kaže, čovjek zna ![]() Bolje da u kutiji imaš 2 dobra drivera nego 4 osrednja. S obzirom da imaš u planu potrošit pristojnu svotu na sistem, bilo bi poželjno da s njim budeš zadovoljan. Svoje zadovoljstvo sigurno nečeš ostvarit tako da kupiš zvučnike koje će izglasat ovde prisutna ekipa... Audio sustav koji hi-fi zvuku nije sastavljane konfiguracije,pa da ti ekipa kaže na tu ploču ide taj proc i ta memorija.... Ovde su stvari malo subjektivnije. Doduše postoje kombinacije koje tradicionalno dobro zvuče, ali u finesama je razlika... Na kraju krajeva radi tih finesa se i troši toliko love ![]() Samo ti znaš kakav zvuk preferiraš i kakvu glazbu planiraš slušat, i to je jedino mjerodavno. Prošeći malo po dučanima i nastoj "posudit" potencialne kandidate na slušanje u svojoj sobi,na svom pojačalu i kabelima slušajući glazbu koju dobro poznaješ. Bitno je da ti se zvučnici po karakteru slažu sa amplifikacijom, i da imaš adekvatne kabele. S obzirom da si več kupio woofer, ne bi bilo loše da uzmeš u obzir neke zvučnike svijetlog karaktera. Tako bi ja razmišljao. Nego kakav je ostatak sistema? O kojem je pojačalu riječ? Možda ne bi bilo loše da se raspitaš na nekom forumu koji je primjereniji po tematici. I na kraju te moram pitat želiš li ti stvarno imat jedan sustav koji je doživljaj slušat ili ti je jedino bitno da da se radi o focalu? Pozdrav
![]() |
#13 | |
fanATIčni AMDovac
|
Citiraj:
![]() a ja zelim imati sustav koji je i dozivljaj za slusati i focal ![]() pojacalo ce biti ili sony da5000es ili kenwood neki high end class tako da snage nece faliti : goood :
![]() |
![]() |
#15 |
In the lab...
Datum registracije: Feb 2006
|
takvi zvučnici IMHO definitivno ne idu na pojačalo tipa sony ili kenwood...
** AMD FX-4300 @ 3.8 Ghz ** Asrock 990FX Deluxe 3 **16 GB G-Skill 1600Mhz ** Intel 545s 500 GB + 2xWD 1 TB ** MSI GTX 660 2GB ** DVD-RW LG H42N ** Corsair HX620 ** Logitech MX Master 2S ** Dell U2414 **SAMA Vulture |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
Datum registracije: Aug 2005
|
Naravno da se ovakvi zvučnici ne spajaju na nekakav 7 kanalni sony koji po navodima ima 170W po kanalu ![]() ![]() Kupi jedne solidne zvučnike (chorus 706v ![]()
![]() |
#17 | |
fanATIčni AMDovac
|
Citiraj:
imam jedno pitanje...jer ti uopce znas kakav je to receiver? ako neznas raspitaj se malo pa ces cuti puno lijepih stvari,npr. s master digitalno pojacala su unutra.Također je dobilo mnoge nagrade...a ja sam to predlozio zato jer ga mogu dobiti u pola cijene tako da mi se cini dobra investicija... ajd sad recite sto mislite na ovu kombinaciju: prednji 726s centralni cc700s straznji 706s woofer sw700s sony str-da5000 (boja sampanjca ![]() za dvd player jos neznam al vjerovatno denon napisite misljenje a ja se budem javio za par dana jer nemam trenutno net u kuci pa ne mogu stalno kod prijatelja samo zbog neta ![]() pozdrav
![]() |
![]() |
#18 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
ma sve je to super u domeni elektroničke/pop/rnb glazbe i glasne tutanjave. p.s. znam da postoje kvalitetni radovi gore navedenih žanrova, ali mislim na britni spirs type muziku koja zvuči isto na šaflu u 13-ici dok ideš na posao i na rotelovim ampovima. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|