|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: May 2004
|
preporuka za av i zid
ljudi ajmo preporuka za neki antivirusni i firewall da malo troše resurse a da rade svoj posao dobro? da li je bolje koristiti ZA (kompletan s firewall) i npr. bitdefender (s firewallom) ili je bolje koristiti odvojeno??? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Eddie
Datum registracije: Mar 2004
|
NOD32 + ZA cca 2 godine koristim, u pozadini se zavrti ponekad hijack i SpybotSD za svaki slučaj, problema nemam. Sad ćeš čuti puno komentara, svako svoga konja hvali.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Probao dosta toga, ali zaustavio se na NOD32 + Sygate Personal Firewall Pro. BitDefender, ZA (bilo koja verzija), Kerio,... radili su dosta sranja. Ne mora značiti da će i kod tebe, ali samo napominjem. ![]()
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
|
da to sam si i mislio. znači nod32. ali neznam koji firewall... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
a outpost nevalja? |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
ja imam zone alarm firewall free i avg antivirus free.. i sve šljaka ok...
![]() |
#8 |
Premium
|
ma stavio sam nod i ZA pro |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
teta Mraz
Datum registracije: Apr 2006
|
koristim Kaspersky Internet Security paket i služi me odlično, no ak misliš kupovat malo je skup (600kn, rev 2)
![]() |
#10 |
ludjak
Datum registracije: Feb 2006
|
mozes zamijeniti ZA firewall sa Comodo firewallom, besplatan je, puno manje resurse zdere i po meni bolji. ZA jednom kad stavis, vise te nista ne pita, a to bas i ne zelis od firewalla. Zato je tu. P.S. Obavezno provjeri dali ti je NOD32 namjesten po ovim settingsima! http://www.wilderssecurity.com/showthread.php?t=37509 |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
Premium
|
morat cu isprobat onda comodo... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
bycod
|
nod32 i sygate meni najbolji av ikada nenametljiv odradi posao ni neznas da ga imas eto iskrene preporuke.
![]() |
#14 |
Taiketsu Master
|
NOD32 + ZA (može i Free) Odlična kombinacija. Troše malo resursa i ne usporavaju komp. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
N00B
Datum registracije: Oct 2006
|
NOD32 i Sygate personall firewall pro |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
She`s back...
Datum registracije: Jan 2006
|
Da ne otvaram novi topic... U MSN-u mi se ne vide oni importirani "smajlići" koje drugi ljudi tipkaju(ako ih i ja nemam). Isto tako, ne vidim ni slike kraj korisničkih nickova koji su mi na listi... Čuo sam da je tome vjerovatan uzrok ZA. Koristim ga već dosta dugo i nemam nekih strašnih zamjerki osim što je u zadnjih pola godine postao "senilan". Stalno pita iste stvari, što pomalo iritira. Postoji li neka bolja i besplatna alternativa ZA-u? |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
80286
Datum registracije: Jul 2004
|
Hm, nam da svako scoga konja hvali, ja imam Avira Antivir i (pazi sad) Windows Firewall, tu i tamo pokrenem Ad-Aware Personal i to je sve, komp mi je cist vec skoro godinu dana bez ijednog reinstalla Windows-a. Kljuc je u pametnom i opreznom surfanju ![]()
![]() |
#18 |
ludjak
|
preksutra izlazi nova verzija Comodo firewalla (free), pa vam preporucam da ga isprobate tko zeli. Nova verzija ce biti manje dosadna s pitanjima, jede najmanje resursa od svih firewalla koje sam isprobao (oko 10-12MB), prolazi true stealth na svim testovima i ima brdo opcija. Slijedeci iza njega bi preporucio ZA, ali taj jede hrpu resursa, neda se zatvorit ko covjek kad rebootas komp (stalno imas ono End task poruku) i stalno suti koda ga nema uopce. Ipak nije to AV da suti, firewall mora gnjavit! ![]() http://www.comodogroup.com/ |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | ||
Laughing Man
Datum registracije: Sep 2005
|
Citiraj:
ZA i Avast su, po meni barem, dobitna kombinacija. BTW, isprobao sam komudo firewall, i jednom riječju, katastrofa.
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
*
Datum registracije: Oct 2005
|
Ja sam korisio zone alarm duze vrijeme i radio je besprijekorno. Prije jedno 3 mjeseca poceli su problemi. Sat-dva-tri-cetiri nakon paljenja racunala (pri tom i spajanja na internet) veza bi mi neobjasnjivo pukla. Mislio sam da je stvar u modemu koji se pregrijava (Elcon), ali shvatio sam da se pri tome događa i jos jedna popratna pojava: Koji god program bih pokusao pokrenuti dobio sam ovaj error: "Windows cannot access the specified device or file. You may not have the appropriate permissions to access the item." I gasenjem jednog po jednog procesa shvatio sam da je rijec u Zone alarmu. Kada sam njega ugasio problem je nestao. |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Laughing Man
|
LOL, sad tek vidio novi ZA v.7 ima 38 Mb? WTF??? Ovo gore sam napisao za verziju 6.5. Ovu novu sad skidam, pa ću vidit. Možda i ja tražim novi firewall...
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
...(=_o)...
|
Imam Zone Alarm Internet Security Suite (6.5.737.000.) + NOD32 i cini se kao dobra kombinacija...firewall ima ugrađenu anti-virus i anti-spyware zaštitu... U čemu je razlika između ZA PRO I ZA Internet Security Suite? |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Premium
Datum registracije: Dec 2004
|
Instalacijski fajl za ZA 7 je tolko velik jer je u njemu i trial verzija ZA Security Suite. Nju nemoras instalirat. Sam ZA kad ga instaliras ima nekih 10mb. A razlika između ZA Pro i ZA Security Suite jest ta da ovaj Pro nema antivirusni program ko Suite, nego samo antispyware.. @Pomo: mozda sam ZA trosi 4mb, al kolko ti trosi vsmon? |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Laughing Man
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Citiraj:
Evo izašla je nova verzija, 2.4.16.174, i je stvarno je manje dosadna, nekako mi se čini da je i brži net, kao da lakše diše Comodo Free Firewall (click) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
ludjak
|
ma nemre bolje ![]() ![]() to + nod32 i mogu na godisnji : lol2 : |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Premium
|
meni je dobra kombinacija nod32 + comodo.. it does the job... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
to te ja pitam
Datum registracije: Dec 2006
|
Ja bih kao i Pomo preporučio ZA Pro i Avast s napomenom da u ZA treba isključiti one postavke Privacy protection, a u Avastu treba ostaviti Transparent skeniranje porta 80 uključeno jer je vrlo korisno. Inače ZA i Avast se baš i ne vole po defaultu (ZA čak ni ne prepoznaje Avast kao antivirusni program), ali kada se dobro podese funkcioniraju perfektno - barem je to moje iskustvo.
1: Intel Badaxe2 () C2Q Q6600 () 2x2GB Kingmax 800MHz () Gigabyte GF 7300GT () 2 x Seagate 7200.10 320GB SATA II () Corsair VX 550W () DVD±RW LG H22 () Rebel 12 Economy 2: Gigabyte GA-965GM-S2 () C2D E6400 () 2x1GB Kingmax 667MHz () Seasonic S12 380W ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
4K FTW
Datum registracije: Dec 2006
|
imam instaliran 2003 server (enterprise) i sp 2 za njega instaliran ali blue screen of death mi se pojavio kad sam restartao komp nakon instalacije zonealarma i outposta. dva puta. očito je da ga nešte hebe s firwalima. znate neki koji isprobano neće rušiti 2003? poz sljedeći je comodo. javim kako je prošlo |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|