|
![]() |
#1 |
ludjak
Datum registracije: Feb 2006
|
Program za testiranje firewalla
Procitao sam na dosta foruma o internet security da ovi standardni testovi za firewall koje dobijes kad upises "firewall testing" u google su zapravo sranje. Neki skeniraju samo mali dio portova koji su kao najcesci, (1-1024) a skoro svi zapravo skeniraju router od T-Coma ili DCMa ili koji vam je vec ISP. A ne zapravo vase portove i vasu IP adresu. Isto dosta njih detektiraju koje firewalle imate (jer svaki ima svoj signature) i onda proslave onaj firewall koji im je platio da ga proslave. Slicno kao i antivirus software review, svaki site proslavi onaj proizvod koji im je najvise platio. Pogledajte samo na koliko njih je Norton na prvom mjestu, Bože strašno ![]() Ako hocete stvarno znati koji portovi su vam otvoreni, i dali vas komp svijetli ko bozicno drvce, procitajte upute i skinite free program SuperScan4 ovdje: http://articles.techrepublic.com.com...9.html?tag=crm On ce skenirati portove iznutra, a ne izvana, kao sto svi drugi port scanneri rade. Simpa program za testiranje novog firewalla : cheers2 Comodo kralj : nuts : |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Feb 2003
|
Logično je da će skenirati fw od ISP-a, ako ga ISP ima. Drugačije i ne može, zar ne? Kod nekih ISP-ova se taj fw da konfigurirati (HTnet npr. - user.t-com.hr)
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
ono ispred konpjuktora
Datum registracije: Apr 2003
|
ovakvi programi su također goli k... prvenstveno zato što mene ne zanima da li je vanjski svijet siguran od mene, nego obrnuto. pravi software za testiranje sigurnosti računala je obično tajna firme koja ga razvije (white ili black hat ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|