|
![]() |
#1 |
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
Prdnuo Maxtor!
nije star niti pola godine. nikada nošen, otkako je izvađen iz celofana, ugrađen u komp i tamo ostao dok nije počeo rikavati. evo za usporedbu sa WDom 40GB 5400, koji napravi low-level format za cca. 12min, ovo đubre radi low-level 4.5 sata!!! ne zato što je oštećen, već maxtor to baš dugo radi! također, provjera defekta na disku (koja kod WDa traje 2min ili 12min ovisi je li Quick ili Extended), ovdje nema takve mogućnosti, već ima samo provjera, a na progress baru nikakvi postotci - samo kursor koji se vrti, pa si ti misli koliko bude on još dugo. Na kraju izbaci <i>error code: E11S57</i> isto tako, WD ima opciju da mu nulti cilindar preselim na drugo mjesto. upravo na ovom maxtoru mi ta opcija užasno fali!! jer je upravo taj cilindar oštećen i ne mogu ga formatirati! moram reći da u defect managementu, WD pere maxtora big time! ili još bolje, kad maxtor crkne, naj....bo si! a svi ovi silni WDi (od 3GB, pa do 120GB) i svi veselo rade! par frendova je isto imalo čudnih kvarova na maxtorima, pa su prešli na WD ili Seagate. maxtor je shit! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jul 2002
|
Meni je nedavno riknuo Maxtor i to dva tjedna nakon što sam ga kupio. Najprije je počelo sa korumpiranim podacima preko bad sektora do toga da ga bios više nije mogao prepoznati. Sva sreća da sam imao garanciju i lijepo ga zamijenio za Plextor pržilicu jer mi nisu mogli dati seagate:confused: :confused: Dok me moj seagate koga već imam godinu dana odlično služi i imam osjećaj da će još dugo. ![]() ![]() ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
Datum registracije: Jul 2003
|
![]() maxtor suxx- zato im je i pala cijena a wd-u skocila- a i kod mojih staraca je vrisnuo makstor star dva tjedna prije jedno dva mjeseca |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
matroxfanatic
|
Vec sam nekoliko puta na ovom forumu objasnjavao da se ti tanki Maxtori kvare u 20% slucajeva, ali ljudi kakvi jesmo, sve dok se to nama ne dogodi nije nas briga. Ono sto mene vise zabrinjava u vezi Maxtora je sto je njihovo sluzbeno stajaliste da 20% pokvarenih nije zabrinjavajuce.
![]() |
#5 |
#erase startup-config
|
Nisu ni Baracude loša i jako su tihe, ali mi se ne sviđa koliko se griju. ma govorio sam ja da je WD kvaliteta! došli su na loš glas prije 6 godina kada je M-SANu ispala paleta hardova sa viljuškara ![]() imam predobrih iskustava s WDom. Brzi su, pouzdani i najjača stvar za AV - oni mi jedini ne dropaju frame-ove kada skidam CIF Uncompressed RBG sa kamere (19.5MB/s stream). Ali, najviše ih volim zbog DataLifeGuarda... tu im nema niti izdaleka ravnog... |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
![]() Maxtor ima diskovlja razne kvalitete, a danas čovjek zbilja ne zna gdje je nešto proizvedeno pa tako postoje periodi dobrih i loših diskova svake firme. Imam nekih 7 ili više diskova, još od 1992. raznih proizvođača. Samo mi je jednom uginuo disk WD 2 GB i taj je bio iz loše serije. Ostali rade odlično. Upravo sada radim sa Maxtorom 40 GB u ladici, plastičnoj, vulgaris. Čovjek se jako grije. Stoga imam veliki ventilator na 5 V ispod ladice, i jedan mali u samoj ladici. Ne, nisu bučni. Mjerio sam kontaktno, na kućištu diska, temperaturu i nije nikada prelazila 45°C. Bez hlađenja bi jako brzo prešao deklariranih 60°C i ne sumnjam u što bi se pretvorio. Zgodno je poznavati nekoga tko prodaje diskove i izbjegavati loše serije i svakako ih treba pažljivo montirati. Čuvati račun zbog reklamacije, praviti često backup podataka...
![]() |
#7 | |
#erase startup-config
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Premium
|
Citiraj:
Barracuda je bila daleko hladnija od ova tri. Naravno moram spomenuti da je i Maxtor bio daleko najtopliji. Barracuda i maxtor su mi ostali u kompu dok je wd morao ići ća. Maxtor mi je riknuo i sad imam samo Seagate. ( da morao bih promijeniti sig.) Ja samo tvrdim da se Seagate ne grije gotovo uopće po mojem iskustvu no moguće je da npr Seagate Barracuda V 7200.7 rpm od 120GB se grije i to dosta. Inače kad sam već kod topline, na sva moja 3 pokojna IBM-a sam komotno mogao peći jaja ![]()
![]() |
![]() |
#9 | |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Citiraj:
Imam 120 GB V i nije baš da je hladna ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
ono ispred konpjuktora
Datum registracije: Apr 2003
|
Citiraj:
![]() ![]()
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
ono ispred konpjuktora
|
Citiraj:
btw... mislim da se seagate ipak jače grije... evo baš ću sutra čopit WD,Maxtora i Baracudu pa izmjeriti... ima netko ideju koja područja su važna za mjerenje?
![]() |
![]() |
#12 | |
#erase startup-config
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
ono ispred konpjuktora
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#14 | |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Citiraj:
Mislim-ja u kompu nemam niti jedan dodatni vent ![]() Ak nije skviknul od snimanja i obrade videa,valjda ni neće... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
#erase startup-config
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
..
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Premium
|
Citiraj:
Ja imam 8x SUNON 80mm u kučištu koji koštaju 35KN u CIPOTECI i stvarno su tihi i pouzdani---PREPORUKA!!! istina da moraš sam napraviti molex konektore ali šta se može kad se prodaju samo sa dvije žićice ![]()
![]() |
![]() |
#18 | |
matroxfanatic
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#19 | |
ono ispred konpjuktora
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#20 | |
#erase startup-config
|
Citiraj:
a kaj se tiče sunona, za razliku od ostalih ventova koji uglavnom grebu i bruje, sunon puše, ali ga se i čuje. ja ne želim čuti svoj vent. najbolji vent je onaj koji je ugrađen u mog technicsa... već sam zvao centralni servis i pitao da kupim od njih rezervni vent, ali su počeli nekaj komplicirati, pa sam odustao. shvatio sam da dodatni ventilatori prilično bacaju prašinu po unutrašnjosti kompa, a ja si to ne želim. radije neka je 5 stupnjeva topliji, nego da je prašnjav. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
ono ispred konpjuktora
|
a nemoš tako... jest da ima ventova koji se fakat ne čuju, ali ventilator je ventilator... mora zrak strujat. sad.. sunon mi je super, o skupima ne želim pričati jer ih ne kupujem, ali ono... što se mene tiče može malo bučati. ali ne kužim zašto nema recimo 20-25 cm na kakvih 600rpm s kakvih 3cm dubine... brijem da to ne bi bučalo, a hladilo bi.
![]() |
#22 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2002
|
Citiraj:
A di bi ti stavio vent od 25cm osim na bocnu stranicu???? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
ono ispred konpjuktora
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#24 | |
..
|
Citiraj:
ako ti se nakon toga kuciste bude grijalo odi veterinaru... ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2002
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
ono ispred konpjuktora
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#27 |
#erase startup-config
|
to sam ja htio napraviti na svom kučištu, ali sam se onda sjetio nečega - elektromotor koji radi na cca. 220V AC stvara EM polje oko sebe, mnogo mnogo veće nego DC vent.... to bni moglo smetati komponentama unutra.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
ono ispred konpjuktora
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#29 |
#erase startup-config
|
bilo kaj samo da je faradayev kavez.... i da ga ima čim više oko motora. samo, moraš ga 'zatvoriti' ama baš sa svih strana.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
ono ispred konpjuktora
|
Citiraj:
![]() |
|
|
Oglas