|
![]() |
#1 |
fanATIčni AMDovac
Datum registracije: Jun 2005
|
Focal Jmlab Chorus sw700s
konacno je stigao... Dimensions (HxLxP) 340 x 323 x 38 mm Weight 16,7 kg Driver Grave Polyglass 27 cm Frequency response 40 Hz nadalje ![]() BASH® 300w RMS Osjetljivost je 90dB ili 91dB(nisam siguran Mislim da vam sve govori 60mjeseci garancije ![]() slikica s neta (moja stize uskoro) http://avforum.no/minhifi/users/wmor...832f6ff176.JPG uglavnom dostave mi ga danas ujutro i vadim ja kutiju(skoro pa je veca od mene ![]() ![]() ![]() postat cu slike i reviewu u roku par dana ![]()
Zadnje izmijenjeno od: micek_kc. 06.12.2006. u 14:44. |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
: nuts : : nuts : : nuts : |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
teta Mraz
Datum registracije: Apr 2006
|
genijalan sub! sa kojim zvučnicima radi, i review što prije na svjetlo ![]()
#4 |
undercover
Datum registracije: Oct 2006
|
micek, pošto mi se čini da si mi u onom topicu bio objašnjavao da nije sve u watima i brojkama nadam se da nećeš zamjerit moj komentar nečeg u ovome... ![]() odakle su ti podaci ? ne shvačam čemu podatak o tih 90 /91 db osjetljivosti za aktivni sistem a što se mene tiće tih 40 hz kao početak frek. raspona za sub je smijurija...kao i 16 kg ![]()
if you build it they will come Zadnje izmijenjeno od: Imagine. 06.12.2006. u 16:17. |
![]() |
![]() |
#5 |
JDM
Datum registracije: Sep 2004
|
ček malo?!? Samo 40hz?!? Pa ono yamahin sub za 700kn ide na 28hz? Si siguran da su to dobri podatci? Ovo mi vise lici ko da je dio nekog kucnog kina.... Istina nisam ga nikad cuo, pa neznam kakav je. Kao drugi nisi napisao uz koje zvucnike ga rabis sto je mnogo vaznije ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Oct 2005
|
Kolko je kostao? Sub izgleda odlicno. Ono kaj je fleks rekel, recimo yamaha, cak i moj sony ima deklarirano oko 25Hz. Sumnjam da se moze spustit tolko, ali do oko 30-35Hz ide ziher. Steraj sve od kuce i odi testirat. ![]() Fleks, tocni su podaci, gledal sam po netu. ![]()
#9 |
JDM
Datum registracije: Sep 2004
|
hm... Cudno mi je to. Ono mozda, nije bas da slijepo vjerujem onom kaj pise na netu, al ajde.... Al opet nije sad ni bas nesto prevazno da ide preduboko. Istina, to dosta ovisi i do pojacala, jelte. Uglavnom lijepa kutijica. Jel se smije pitati kolko krznasa? |
![]() |
![]() |
#10 |
In the lab...
Datum registracije: Feb 2006
|
Uaauuuuuu. Da, možeš mislit kako ide za tu lovu do tuda ![]() Nisam zapravo skužio zašto rulja toliko svršava na te baseve i što niže frekvencije, šta će vam onda uopće zvučnici, kupite odmah sub i mirna Bosna...
** AMD FX-4300 @ 3.8 Ghz ** Asrock 990FX Deluxe 3 **16 GB G-Skill 1600Mhz ** Intel 545s 500 GB + 2xWD 1 TB ** MSI GTX 660 2GB ** DVD-RW LG H42N ** Corsair HX620 ** Logitech MX Master 2S ** Dell U2414 **SAMA Vulture |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
fanATIčni AMDovac
Datum registracije: Jun 2005
|
kao prvo nisam dao 4500kn dao sam manje(nebi sad koliko ![]() kao drugo uspoređivati yamahu i focala je ono : suicide samo neznalci mogu tako podcjeniti focal Ja iskreno ne vjerujem da moze spustiti ispod 40hz da je neznam sto... ako imate kakve predrasude i spekulacije doplovite do mene pa dok cujete vise necete pricati gluposti... jedva cekam da vas musso i gabre poklope ![]() uskoro slijedi review...stizem doma za 1 sat tako da slikice idu sutra i review vjerojatno
#12 | |
undercover
|
zašto nebi ? pa ako kažeš onda ti bar ekipa može jesi li se zahebo i jeli se moglo kupit što pametnije za taj novac... Citiraj:
![]() btw - neman ništa od yamahe doma da nebi mislio kako je ovo napisano zbog onog "svak svog konja ...." sto toćno ne vjeruješ? heh, i mene isto zanima što ću ovde pametnog pročitat od njih dvoje pošto sam dosad iz onog topika dobio dojam da su u onoj grupici 'stručnjaka' ![]()
![]() |
#13 |
Lika u mom srcu
Datum registracije: Jan 2004
|
evo mene stručnjaka Imagine, neću se previše zamarati s vama jer jedino znate pljuvati po drugima i biti, slobodno ću reći ljubomorni. Sub je odličan, i ne, ne može se u ničemu mjeriti sa Yamahom za 700kn. Yamahu sam za razliku od vas i čuo, a također sam čuo i ovog Focala. I svakako je jako dobar sub. JAKO dobar. Neću govoriti koliko ga je micek platio, jer stvarno ne može bolje kupiti za te novce. ![]() aj sad nastavite seruckati, mene to ne pogađa previše, a ne bi smjelo ni miceka. Hi-fi nije ono što drugi kažu, nego ono što tebi dobro zvuči. ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | ||
undercover
|
![]() Citiraj:
i po čemu ja to pljuvam ? dok je na drugu stranu onaj topik pun pljuvanja po meni na raćun neke pretpostavke da nemam blage veze o ničem pošto sam tražio savjet za nešto s ćime se nikad nisam imao prilike petljat ... i na što sam ja to ljubomoran ? njegov sub kojeg je platio puno manje nego tih 4500 kojih vrjedi ? negdje sam to rekao ? na svu sreču ja nisam došao u tu priliku da slušam tu jamahu za 700kn ![]() a što se suba tiče, ja ti nisam imao toliko novaca za sub kakav bi htio pa sam morao sklepat nešto za tu svrhu po sistemu "uradi sam" ... pozvao bi te kod sebe da ga čuješ kad nebi imao takav stav prema meni pa šteta što to gubiš .... Citiraj:
![]() Micek,malo sam po netu guglao da se obrazujem kakav je to sub i nisam puno toga nasao tako da će tvoj rivju bit stvarno super ukoliko mu pristupis ozbiljno.
![]() |
#15 |
Lika u mom srcu
|
joj Imagine, kako stvarno tražiš svaku sitnicu i hvataš se za nju ko pijan plota. ne obraćam ti se sa Vi, već sam rekao Vama a tu spada i Fleks, pa se kaže Vama ![]() Nemam namjeru da ti se obraćam sa Vi ni pod razno. ja tebi nisam rekao ništa loše u tvome topicu, već sam ti rekao ono što je realno stanje na tržištu. i da, nemam ja nikakav stav prema tebi, ne znam zašto si to zaključio? niti sam te vidio, niti razgovarao s tobom. A ovako preko neta ja ne mogu donijeti neko mišljenje o tebi. ![]() Osim što također mislim da si i ti malo napet ![]() Samo nek micek napiše par rečenica o dojmovima sa subom, neka ubaci i koju slikicu, pa možemo nastaviti dalje. ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
*
Datum registracije: Oct 2005
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
#17 | |
undercover
|
Citiraj:
inače mislim da se zna kako mi tu nije toliko zasmetalo to što "nemam love" za nešto ozbiljnije/bolje što bi imalo potrebnu funkciju kao što je musso isao malo ispast pametan obracajuci se s visoka na racun mog samo meni smjesnog komentara ... usput stvarno sorry na svim krivim zakljućcima no kao što sam vec rekao za to nije bas nuzno okrivit ljude same vec net :-/ vjerujem da bi sve bilo drugaćije kad bi musso,micek,ti te ja sjedili negdje i klopali pečeno ![]() na forumu nisam dugo i ne pratim tko je u onoj grupici 'stručnih' no na temelju procitanog cinis mi se "ozbilniji" nego micek pa se nadam da se on kao vlasnik nece uvrjedit što me zanima što ti možeš reći o subu pošto kažeš da si ga 'slušao' ?
![]() |
#18 |
Lika u mom srcu
|
da, slušao sam ga neodavno u Sonus art-u. ovako, ima topao bas, nenaporan, nije muljav (da se tako izrazim), ima stvarno snage (ne mislim sad na glasnoću), nego na općeniti dojam u scenama kad je potrebno izvući dugačke duboke dionice. Meni se svidio, ali naravno ne sviđa mi se cijena. ![]() za manji prostor može jednako dobro poslužiti i jeftiniji i slabiji sub. ![]() Definitivno bi bilo drugačije da se negdje sjednemo i zamrstimo prste te zalijemo pivom.. ![]() P.S. Spominjao si samogradnju, jako me interesira, htio bi si raditi satelite za stražnje zvučnike. Imam ideju za zvučnik koji bi se sastojao od samo jedne širokopojasne membrane, nikakav dvosistemac. I jako malih dimenzija. ![]() ako znaš nešto više o tome, javi ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Unregistered User
Datum registracije: Jun 2002
|
Citiraj:
To sto si ti krivo shvatio pa poceo govoriti kako pametujem je tvoj problem i onda si se odmah postavio u nekakav obrambeni stav, kao da su svi protiv tebe. Samo cu ti reci hvala jer si me dobro nasmijao kod svakog svog posta. Najgore je od svega sto si ti uvrijedio cijelu rulju na threadu jer si nedokazan. Pokusaju ti pomoci ali tebi neide utuviti u glavu, daj covjece prosiri malo horizonte i nemoj biti tvrdoglav. I ima jedno rijesenje za tebe koje kosta mislim da cca 1200kn, cudo sto dobijes za te pare. VIVAX marka. Dobijes 5.1 reciever i 5.1 sistem zvucnika. Od toga su ti 2 samostojeca. Za te pare, nemoze nikako bolje. Trebas naci samo trgovinu koja distribuira VIVAX proizvode. |
|
![]() |
![]() |
#20 |
Unregistered User
|
Ispravak - 5.0 i kostaju 1300kn. Upravo nasao. http://www.vega2000.hr/slike/velike/1001004.jpg 599kn http://www.vega2000.hr/slike/velike/1003018.jpg 799kn |
![]() |
![]() |
#21 |
Lika u mom srcu
|
vivax - za tu lovu ovo predstavlja odličnu kupovinu. za nekoga tko nije zahtjevan, ovo će mu svirati i više nego dobro. Čak sam i te vivax-e čuo, istina na kratko, u Konikomu-u, i mogu reć da to svira solidno za novce koje koštaju... ![]() iako gledao sam i Excello zvučnike, izgledaju 10x ljepše, a i sviraju zaprepaštujuće dobro. Zadnje izmijenjeno od: Gabre. 07.12.2006. u 01:58. |
![]() |
![]() |
#22 | |||
undercover
|
Citiraj:
pa mili bože za sub piše da ide do 40 Hz i kakve dubine moš iz toga izvuč? nisam vidio to čudo no gledam kako ti se svidio i vidim da je sve to vrlo subjektivno. ![]() Citiraj:
Moglo je ispast i bolje no mislim da bi to koštalo previše. No i ovako sa svim manama smatram da radi bolje od tog fokala iako ga nikad nisam imao prilike čuti... Uglavnom sjeti se onog komentara da ja za sub koristim pojačalo više klase nego što musso za slušanje pa si misli. ![]() Baš sad mislim kako sam s ove 2 zadnje izjave vjerovatno opet nasmijao musso-a te za sebe zaradio "mili bože ,ovaj Imagine je totalno pukao" : goood : Citiraj:
ukratko , mislim da ti je ovo krivi forum gdje češ tražit savjete. ugledaj se na mene. trebao mi je neki jeft komp. 5.1 sist. za nekog i došao sam na ovaj forum... da mi je trebao savjet kako popravit auto bio bi negdje drugo....
![]() |
#23 | ||
undercover
|
Citiraj:
i sad ce se naravno mene okrivit za offtopik a vi ga potakli : hitthewa o ovome ne namjeravam ništa više komentirat i jedva ćekam micekov rivju da ovaj topic poprimi pametniji tok. Citiraj:
inače bacio sam oko na taj Vivaks i ne sjećam se da sam vidio dig. in ![]() a kad mi se još nude ovakve stvari vidim da nitko još nije shvatio onaj dio (oko 500 kn) mislim da ću malo saćekat ova nadolazeća novogodišnja sniženja pa možda ulovim i nešto pametnije od kučnog kina za 500kn
![]() |
#24 | |
Lika u mom srcu
|
Citiraj:
neka meni netko pokloni sub koji će odraditi kvalitetno 40Hz, ja se neću buniti. Brojke na papiru me ne zamaraju, opći dojam koji ostavi kad radi mi je najbitiniji. Pa da piše i 50Hz, briga me. ![]() |
|
![]() |
![]() |
#25 | |
Unregistered User
|
Citiraj:
Boldao sam samostojeca da naglasim sto se dobiva za tu cijenu. U niti jednom dijelu ti nisam htio napakositi, ako jesam evo javno se ispricavam. |
|
![]() |
![]() |
#26 |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
Ima mi kolega taj Vivax receiver nema digitalni in nema niti dekoder u sebi nego se mora koristiti dvd sa ugradenim dd i dts dekoderim pa ga spojiti analogno na njega. A sto se tice tog Focal subwofera malo ga je neozbiljno porediti sa Yamahom koja je jedno tri klase ispod njega.
#27 | |
Raindrops keep fallin'...
Datum registracije: Feb 2005
|
Citiraj:
Ako te zanima mogu detalje poslati na p.m. I šta svi tajite cifru sa ovaj woofer? Ne kontam.:confused: Jel' to ovaj... http://www.audiofil.net/oglasnik/vie...=5028719075789
![]() |
#29 | |
undercover
|
Citiraj:
shvačam ja tebe jer i sam naiđem na hrpu stvari koje me nasmiju i vuču za nekakvi smartass komentar.... No kad u nekoj sredini imaš bolje stvari od ostalih te razumješ neku tematiku bolje od drugih smartass komentare namjenjene ,kenjanju' drugih je najbolje preskoćit kad nemaš namjeru nekom pomoć. Prvo će te smatrat arogantnim a drugo ,pošto od velike ribe uvjek ima veća nebi bilo čudno da i tebe prije ili poslje skenja netko na račun nečeg po istom principu....Tamo me pogotovo to zasmetalo zbog onog što sam naglasio par puta kako ne želim da topik ode u smjeru komentiranja sveopče situacije o watima a onda došao ti .....ako baš već ne možeš izdržat da ne preskoćiš onda puno bolje ispadne kad baciš koju šalu na račun napisanog ne 'upličuči onog koji je pisao" jer koliko ti god bilo čudno ima ljudi koji ne namjeravaju dat zadnju kunu za nešto na čemu če slušat 'muziku' te je nekima među zadnjim mjestima u životu ,kao npr. mom rođaku za kojeg sam i tražio onaj komp. 5.1 sistem do 500 kn. Ovo ti samo malo onako pišem iz iskustva pa se nadam da nečeš nešto uzet zlonamjerno te da će bit protumačeno spamom ...uglavnom nadam si napokon shvatio moju reakciju na ono tvoje da sad možemo ostavit ovo sve iza sebe ![]() Micek pa gdje je taj rivju ? Zar ne vidiš da u topiku ima svega osim o tvom subu pa daj nas spasi i daj taj rivju/nešto za komentirar da sve ne ode u debeli oftopik : hitthewa
![]() |
#30 | |
undercover
|
Hm, sad bi netko zloban mislio kako je bolje da šutim pa se misli da sam blesav nego pa progovoriim pa to dokažem ![]() i nisam mutav već možda nedorećen onako nenamjerno pošto i ne smatram da je ovo mjesto za 'dorečenost' o kojoj razmišljam kad čitam neke stvari... Citiraj:
![]() tako da kad bi mi netko pokanjao sub koji se spušta do 40-50 hz uzeo bi ga jedino za funkciju stolića za kavu ili tabure za naslonit noge ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|