Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Razno
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 29.11.2006., 14:49   #1
domy_os
EMP moderator

domy_os's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Kupovina na kredit

Zanima me koja trgovina informatičke opreme nudi mogućnost kupovine na kredit od recimo 3 god. na Master karticu? Postoji li uopće neka? Razmišljam da si složim još jedan komp, a nemam sad toliko novaca da odjednom pljunem.

Unaprijed hvala.

Nisu slomili u kratko vrijeme. Slamali su godinama, desetljećima pa i stoljećima. Svaka odgledana epizoda Big Brothera, svaki dečko koji ne zna niti promijeniti žarulju, a kamoli uzeti sjekiru i pocijepati drva, svaka cura koja misli da je briga za vlastitu obitelj robija, ali rad za par tisuća kuna u korporaciji 12 sati dnevno blagodat, svako promicanje terora političke korektnosti, svaka podrška promociji svih oblika poremećenosti… Sve to nas je dovelo do ovdje. Korona je samo zakucavanje lopte u gol nakon što je obrana već izigrana i golman odletio u prazno.

Lenovo ThinkPad T14 Gen 2 + Lenovo ThinkPad Universal Thunderbolt 4 Dock

CPU: Intel Core i7-1165G7 @ 2.8 GHz
RAM: 2 x 16 GB DDR4-3200
SSD: Samsung 970 EVO Plus 2 TB NVMe M.2
LCD: 14" FHD IPS 400nits Low Power
WLAN: Intel Wi-Fi 6 AX201
WWAN: Quectel EM120R-GL 4G LTE CAT12

LCD monitor: AOC AG493UCX
Keyboard: Razer Huntsman V2 Analog
Mice: Logitech G502 Proteus Spectrum
SB: Mackie Onyx Producer 2x2
Speakers: 2 x JBL LSR305
MFP: Canon Pixma MP240
NAS: Synology DS420+ with 4 x WD Red Pro 8 TB
HDD Dock: LC Power LC-DOCK-U3-CR + 12 x Hitachi/Samsung/Seagate/WD 1/2 TB

domy_os je offline   Reply With Quote
Staro 29.11.2006., 15:16   #2
Codiac
bycod

Codiac's Avatar

Datum registracije: May 2004
pa koliko sam ja upucen amex daje najbolje uvjete jer daje puno manju ratu naspram ostalih eto samo to znam ali uglavnom sve ti je to pushing sa karticama vani nije bas tako ali kod nas je sve dosta skuplje.

Intel-i5-760 / Cooler-Master-Hyper-212 / Gigabyte P55-USB3
GSkill -2x4gb / MSI R7 370 2GB / Audigy SE Xtreme
Samsung EVO850 250GB / Samsung HD204UI / WDC 1TB/Samsung SH203b
Seasonic-430w / Chieftec-LCX-2x120 / DELL U2412M
Logitech Illuminated Keyboard / Logitech-G9 / Steelpad 4D / Rumble-pad-2 / Logitech-Z4

.i.

Razer Blade 15
Codiac je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 30.11.2006., 01:17   #3
domy_os
EMP moderator

domy_os's Avatar

Šta nitko ništa ne zna? Damn...

Nisu slomili u kratko vrijeme. Slamali su godinama, desetljećima pa i stoljećima. Svaka odgledana epizoda Big Brothera, svaki dečko koji ne zna niti promijeniti žarulju, a kamoli uzeti sjekiru i pocijepati drva, svaka cura koja misli da je briga za vlastitu obitelj robija, ali rad za par tisuća kuna u korporaciji 12 sati dnevno blagodat, svako promicanje terora političke korektnosti, svaka podrška promociji svih oblika poremećenosti… Sve to nas je dovelo do ovdje. Korona je samo zakucavanje lopte u gol nakon što je obrana već izigrana i golman odletio u prazno.

Staro 30.11.2006., 02:33   #4
undo
You'll Never Walk Alone

undo's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
evo tu ima nekaj,dole pod kreditima imas master card do 3 godine:

http://www.ve-mil.hr/staticne/NaciniPlacanja.aspx

Member of PCE 100+kg demolition squad

undo je offline   Reply With Quote
Staro 30.11.2006., 03:17   #5
Chuby
Premium
Moj komp

Chuby's Avatar

Datum registracije: Feb 2004
Odu u banku i digni kredit na master koliko ti treba (gotovo za jedan dan, bez sranja i jamaca) kamata je stvarno mala. Odi u ducan i plati kesom, dobijes popust na gotovinu i brijem da si pokrio kamatu i jos malo preko.
Chuby je offline   Reply With Quote
Staro 30.11.2006., 04:13   #6
spawn
Premium
Moj komp

spawn's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Svaka trgovina ti omogucava kupovanje na kredit preko Master kartice. Odes s karticom u ducan,djelatnik ti ispise ugovor ti potpises,on nazove za autorizaciju,i nakon 10-15 minuta sve bi trebalo biti rijeseno. Jos nisam naisao na trgovinu informaticke i elektronicke opreme a da ne daju na rate preko master kartice.
spawn je offline   Reply With Quote
Staro 30.11.2006., 08:11   #7
Perki
Premium
Moj komp

Datum registracije: Dec 2005
Vidi da li ti je Master možda "prava" kreditna kartica iliti revolving. Ako nije, probaj kod izdavatelja (banke) izmusti upravo takvu. Tada kupovinu Masterom obavljaš kao jednokratnu, a plačaš kak ti paše (s minimalnim iznosom kojeg moraš platit).
U principu vrlo zgodna stvarčica, al ak se zaigraš, dugovima nikad kraja.
Staro 30.11.2006., 17:43   #8
mat
Premium
Moj komp

Datum registracije: Feb 2006
mozda on mislim na maestro sto je daleko od master carda. to nije kreditna kartica pa ga to muci mozda. uglavnom, maestro nigdje, master u svakom ducanu
mat je offline   Reply With Quote
Staro 30.11.2006., 19:44   #9
Anthrax a.k.a. Priest
Premium

Datum registracije: Mar 2005
Ja preko Amexa i Dinersa uzima na rate...isprobano u Ve-milu, Ventexu, Linksu, HgSpotu, Hobitu...drugdje ostalo sam placao keshom
Anthrax a.k.a. Priest je offline   Reply With Quote
Staro 30.11.2006., 20:03   #10
Sky
Guest

Datum registracije: Apr 2003
Moja preporuka je da se ne upuštaš u 36 rata kredita za računalo s kojim nećeš biti zadovoljan već nakon godinu dana.
A ako baš ideš na kredit preko kartica, pogledaj AMEX i Diners kartice, daju na nekim akcijama beskamatne kredite do 12 rata i na gotovinsku cijenu. Pogledaj sutra web od VeMila, trebala bi biti AMEX akcija.
Sky je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 30.11.2006., 21:31   #11
domy_os
EMP moderator

domy_os's Avatar

Znam vrlo dobro šta je Maestro, a šta Master, bez brige. Pogledat ću onda to u Ve-milu. Nekad davno sam isto trebao nešto na kredit pa nije bilo nikakve trgovine. Sad odjednom sve imaju... American nemam tak da to otpada. Ma komp će biti 99% za office tak da godine ne igraju skoro nikakvu ulogu.

Staro 01.12.2006., 14:33   #12
Perki
Premium
Moj komp

Bit će da sam se nedovoljno dobro izrazio. Do pred koju godinu u Hrvatskoj nisu uopće postojale "prave" kreditne kartice. Iako su izdavane pod brandom Mastercarda, to su bile (kao uostalom i American i Diners) samo kartice s odgodom plaćanja. Postoji mogućnost realizacije kredita, ali ne u svim trgovinama i ne od svakog izdavatelja.

Prava kreditna kartica je ona sa revolving kreditom. Prilikom izdavanja kartice odobrava vam se kredit (dakle samo jednom) u okviru mjesečnog limita i traje dok traje i kartica. Ne morate za svaku kupnju koju želite na rate realizirati novi kredit. Trošak otplaćujete kako želite (minimalno 5-10%, ovisno o banci-ostatak po želji), a kamata se obračunava i plaća mjesečno na neotplaćeni dio duga. Sukladno se i limit smanjuje za neotplaćeni dio, ali i dalje možete kupovati na isti način.

P.S. Ak sam naporan vičite.
Staro 01.12.2006., 14:42   #13
Perki
Premium
Moj komp

Na istu foru možete podignuti i otplaćivati gotovinu. Naravno da će vam lupiti proviziju za podizanje gotovine, ali je ta provizija gotovo redovito manja nego razlika u "cijeni za gotovinu "i "cijeni za karticu".
Staro 01.12.2006., 14:56   #14
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Citiraj:
Autor Perki Pregled postova
Bit će da sam se nedovoljno dobro izrazio. Do pred koju godinu u Hrvatskoj nisu uopće postojale "prave" kreditne kartice. Iako su izdavane pod brandom Mastercarda, to su bile (kao uostalom i American i Diners) samo kartice s odgodom plaćanja.
A šta je kredit nego odgoda plaćanja?

Citiraj:
Autor Perki Pregled postova
Prava kreditna kartica je ona sa revolving kreditom. Prilikom izdavanja kartice odobrava vam se kredit (dakle samo jednom) u okviru mjesečnog limita i traje dok traje i kartica. Ne morate za svaku kupnju koju želite na rate realizirati novi kredit. Trošak otplaćujete kako želite (minimalno 5-10%, ovisno o banci-ostatak po želji), a kamata se obračunava i plaća mjesečno na neotplaćeni dio duga. Sukladno se i limit smanjuje za neotplaćeni dio, ali i dalje možete kupovati na isti način.
Samo što su kamate na takve otplate tako povoljne da moraš prodati i bubreg da bi ga otplatio. Bolje uzeti kredit na karticu u kešu pa njega otplaćivati.
Staro 01.12.2006., 15:21   #15
Rijecanin
Premium

Rijecanin's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Mrzim kreditne kartice jer su zLe i rukama i nogama se borim protiv banaka koje se izrazito trude uvaliti mi je...

Mislim sama ideja da plaćam 100 ili 200 kuna godišnje za nešto što će njima proizvoditi novac (s nulom uloženog rada) od svake moje kupnje mi je degutantna..
Rijecanin je offline   Reply With Quote
Staro 01.12.2006., 17:28   #16
gorluk
Čovjek
Moj komp

gorluk's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Citiraj:
Autor Rijecanin Pregled postova
Mrzim kreditne kartice jer su zLe i rukama i nogama se borim protiv banaka koje se izrazito trude uvaliti mi je...

Mislim sama ideja da plaćam 100 ili 200 kuna godišnje za nešto što će njima proizvoditi novac (s nulom uloženog rada) od svake moje kupnje mi je degutantna..
To sve stoji, ali netko jednostavno nikako ne može skupiti npr. 5000kn odjednom, ali zato može odvojiti 200kn mjesečno. Naravno da se najviše isplati uzeti za keš (i još preko firme, pa se zavrti PDV), ali mnogo ljudi u Hrvatskoj si to jednostavno ne može priuštiti.

Da su banke zlo - jesu. Legalo kamatarenje i zelenaštvo. No, što je tu je.
gorluk je offline   Reply With Quote
Staro 01.12.2006., 18:35   #17
Sky
Guest

Nemojte se ljutiti, ali mislim da ste malo zaglibili u vode u kojima se baš ne snalazite pa govorite floskule na razini prosječnog političara u doba izbora.

Ako želite shvatiti kako funkcionira banka, potrebne su neke osnove.
Recimo da imamo novčano suficitarne jedinice (NSJ) i novčano deficitarne jedinice (NDJ). U normalnom kapitalističkom društvu, NSJ je stanovništvo dok su NDJ poduzeća (namjerno pojednostavljuem do maksimuma, tako da mi se kolege ekonomisti ne bune kad ovo budu čitali). U prekrasnom svijetu bez banaka (kako neki ovdje zamišljaju), NDJ bi morali ići od jedne do druge NSJ i tražiti novac za svoje poslovanje. To bi bilo baš zanimljivo zar ne? NDJ objašnjava jednom po jednom osnove ekonomije, izlaže projekt, uvjerava, kumi, moli, a na kraju dobije od NSJ neku crkavicu...I tako u nedogled dok napokon ne akumulira dovoljna sredstva. I onda NSJ svako malo tlači NDJ da gdje je njena investicija otišla, pa NDJ propadne, pa...hmm, baš ne zvuči efikasno, zar ne?
Banke tu ulaze kao posrednici kojima i NDJ i NSJ vjeruju (da, ma koliko to čudno zvučalo neopranim masama, najvažnije sredstvo za rad banke je POVJERENJE i SIGURNOST, a ne novac) te tako banke skupljaju novac od NSJ (nudeći im razne proizvode na koje banke plaćaju pasivnu kamatnu stopu, tipa oročena štednja) te ih distribuiraju NDJ kroz rizične proizvode, recimo, kredite za koje NDJ plaćaju aktivnu kamatnu stopu, vodeći pritom računa o sigurnosti i isplativosti ulaganja. Razlika između aktivne i pasivne kamatne stope se naziva marža te je u uvjetima konkurencije kakva vlada i na hrvatskom tržištu, sve manja, što pogoduje i NDJ i NSJ. Utrošeno vrijeme (koje je najoskudniji resurs), znanje (jer baš i ne možeš zaposliti kumicu sa četiri razreda osnovne škole da vrši analizu financijskih izvještaja) i rad (vjerujte, krvav rad, ponekad bi se mijenjao sa bauštelcima - i to sam radio pa znam kako je) nešto koštaju, zar ne?

Sad, ovo je zbilja super sažeto i pojednostavljeno, ali se nadam da će vas malo prosvijetliti i da ćete zastati i zapitati se "Koliko ja razumijem financijski sustav?" prije nego opet počnete prodavati krafne o zlim bankama, nula utrošenog rada i proizvodnji novca (za koji je inače opće poznato da u bankama raste po zidovima).
Staro 01.12.2006., 19:00   #18
Router
Hejter

Citiraj:
Autor Sky Pregled postova
Nemojte se ljutiti, ali mislim da ste malo zaglibili u vode u kojima se baš ne snalazite pa govorite floskule na razini prosječnog političara u doba izbora.

Ako želite shvatiti kako funkcionira banka, potrebne su neke osnove.
Recimo da imamo novčano suficitarne jedinice (NSJ) i novčano deficitarne jedinice (NDJ). U normalnom kapitalističkom društvu, NSJ je stanovništvo dok su NDJ poduzeća (namjerno pojednostavljuem do maksimuma, tako da mi se kolege ekonomisti ne bune kad ovo budu čitali). U prekrasnom svijetu bez banaka (kako neki ovdje zamišljaju), NDJ bi morali ići od jedne do druge NSJ i tražiti novac za svoje poslovanje. To bi bilo baš zanimljivo zar ne? NDJ objašnjava jednom po jednom osnove ekonomije, izlaže projekt, uvjerava, kumi, moli, a na kraju dobije od NSJ neku crkavicu...I tako u nedogled dok napokon ne akumulira dovoljna sredstva. I onda NSJ svako malo tlači NDJ da gdje je njena investicija otišla, pa NDJ propadne, pa...hmm, baš ne zvuči efikasno, zar ne?
Banke tu ulaze kao posrednici kojima i NDJ i NSJ vjeruju (da, ma koliko to čudno zvučalo neopranim masama, najvažnije sredstvo za rad banke je POVJERENJE i SIGURNOST, a ne novac) te tako banke skupljaju novac od NSJ (nudeći im razne proizvode na koje banke plaćaju pasivnu kamatnu stopu, tipa oročena štednja) te ih distribuiraju NDJ kroz rizične proizvode, recimo, kredite za koje NDJ plaćaju aktivnu kamatnu stopu, vodeći pritom računa o sigurnosti i isplativosti ulaganja. Razlika između aktivne i pasivne kamatne stope se naziva marža te je u uvjetima konkurencije kakva vlada i na hrvatskom tržištu, sve manja, što pogoduje i NDJ i NSJ. Utrošeno vrijeme (koje je najoskudniji resurs), znanje (jer baš i ne možeš zaposliti kumicu sa četiri razreda osnovne škole da vrši analizu financijskih izvještaja) i rad (vjerujte, krvav rad, ponekad bi se mijenjao sa bauštelcima - i to sam radio pa znam kako je) nešto koštaju, zar ne?

Sad, ovo je zbilja super sažeto i pojednostavljeno, ali se nadam da će vas malo prosvijetliti i da ćete zastati i zapitati se "Koliko ja razumijem financijski sustav?" prije nego opet počnete prodavati krafne o zlim bankama, nula utrošenog rada i proizvodnji novca (za koji je inače opće poznato da u bankama raste po zidovima).

HEHHE , FIT a ? kod koga slusas ili kod koga si ga vec odslusao i polozio ?
Router je offline   Reply With Quote
Staro 01.12.2006., 19:08   #19
Delta S4
She`s back...
Moj komp

Datum registracije: Jan 2006
Kapitalizam sucks...da... Svi smo mi članovi potrošačkog društva više ili manje. Htjeli ili ne htjeli. Do nekog boljeg ekonomsko-gospodarskog uređenja, ostajemo na ovome.

Ali...

"...In the world I see -- you're stalking
elk through the damp canyon forests
around the ruins of Rockefeller
Center. You will wear leather
clothes that last you the rest of
your life. You will climb the wrist-
thick kudzu vines that wrap the Sears
Tower. You will see tiny figures
pounding corn and laying-strips of
venison on the empty car pool lane of
the ruins of a superhighway. ..."

On topic savjet: digni nenamjenski kredit i shop `till you drop!
Delta S4 je offline   Reply With Quote
Staro 03.12.2006., 21:50   #20
Sky
Guest

Citiraj:
Autor Router Pregled postova
HEHHE , FIT a ? kod koga slusas ili kod koga si ga vec odslusao i polozio ?
Kod Prge, ali to sam davno (bar mi se čini davno ) položio, diplomirao, a iz teksta se može zaključiti gdje radim.
Zaboravio sam napisati da kad već spominjem marže, nikome ne pada na pamet sjetiti se recimo Konzuma koji radi sa cca. 20% marže, raznih butika i prodavaonica obuće i odjeće gdje se marže nerijetko pišu sa tri cifre. Za usporedbu, kod banaka si sretan ako uspiješ iskamčiti kod kredita 3-4% marže, sve iznad je puna šaka brade.
Kažem, jedno je kad se sustav gleda izvana (čak i kada se o njemu uči na faksu), a drugo je kad se malo promjeni pogled i sagleda se iznutra...
Staro 03.12.2006., 22:18   #21
Router
Hejter

e kod njega ja tek slusam , jer sam malo recimo zaostao na faksu .
Router je offline   Reply With Quote
Staro 03.12.2006., 22:29   #22
Sky
Guest

Prga je legenda, predavanja su mi kod njega bila najbolji dio, brojao sam koliko puta se može tijekom jednog predavanja pohvaliti da je i on sudjelovao u stvaranju nekog dijela financijskog sustava...
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno