|
![]() |
#1 |
The Geek Wants Out
Datum registracije: Feb 2005
|
LCD TV 32"
Božić ide pa razmišljam o nečemu poput ovoga za pod bor ![]() ![]() Sony Bravia 32" 32V2000 ... 32" (82cm) DVB-T, Analogni tuner HD ready, rezolucija 1366 x 768 TFT S-PVA matrica 8ms kontrast 1300:1 HDMI, PC ulaz (D-sub), S-Video, PCMCIA, RCA audio izlaz, vRCA AV ulaz ,kompozitni, RF ulaz, 2 Scarta ... Cijena se kreće oko 10k. Na netu su recenzije uglavnom povoljne što se tiče kvalitete slike a najveća zamjerka ide na samo jedan HDMI ulaz što meni i nije toliko bitno. Bitna mi je rezolucija, digitalni tuner i PC ulaz. Ima li netko iskustva s ovim modelom ili možda preporuku za nešto drugo te veličine i u tom cjenovnom razredu ?
![]() |
#2 |
NITKOV
Datum registracije: Oct 2004
|
ja bih uvijek prvo gledao philipsa. u većini usporednih testova philips odnosi prvo mjesto. barem što se high-enda tiče. što se tiče klase 10k, tu je sve moguće. jednom sam čitao review di je schneider od 7k gazio ekipu od 10k.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Ultrabitchinfast
Datum registracije: May 2006
|
Samo pohvale za Bravia seriju. Mozda Philips, ali u tom segmentu ces ga platiti puno vise. Pogledaj Philips LCD 32PF9531. Prva liga. Ima cak usb te reprodukciju MP3 i MPeg1,2 bez ikakvog linijskog reproduktora. Prva liga. Makar Bravia je odlican LCD. www.technomax.hr
![]() |
#4 |
Ultrabitchinfast
Datum registracije: May 2006
|
![]() |
#6 |
al se nekad dobro jelo...
Datum registracije: Jan 2003
|
Crni nemoj kupovati LCD na bazi specifikacija, odi i pogledaj ga, jbga nije mala lova... Inace bravia V serija je dobila EISA nagradu za 2006. Takodjer su jako važne i postavke na LCDu, vjeruj mi ako netko postavi LCD u ducanu, to je uvijek neki znatiželjni kupac ![]() Najbolje da poneseš sa sobom par orginalnih DVDa sa različitim sadržajem i odeš u dućan, ubacis, podesiš (ima dobrih šablona na netu, npr za sony LCD serije mozes pronaci na http://www.avsforum.com/avs-vb/forumdisplay.php?f=40 ) i pogledaš. Za testiranje i "mučenje" Bravie (svih serija) mogu ti preporučiti Svijet Medija poslovnicu u Kaptol Centru (Tkalča) , nije gužva, tamo su ti izložene sve bravia serije (U,S,V,X) dobro je doći kad se vani zamrači jer ti dečki mogu pogasiti sva svjetla u show-roomu pa možeš pogledati sliku u mraku (tako bi vjerovatno doma gledao). Možeš sa sobom ponjeti i AVIA ili neki sličan kalibracijski DVD (ima na P2P mrežama) Za Philips vjerovatno techno max, ali s njima nemam iskustva pa bi možda netko drugi nastavio moje izlaganje... ![]()
![]() |
#7 |
Guest
|
Ja sam ga vidio u nekoj trgovini, ne mogu se sad sjetiti, ali uglavnom, istice se kvalitetom slike. Mislim da je Bravia serija pun pogodak, ali naravno, prvo odi u trgovinu i pogledaj ga, kako je CatKiller rekao... |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
The Geek Wants Out
|
Naravno da ću ga obavezno pogledat uživo prije kupnje samo trebam nać negdje u Splitu dučan koji ih ima... hvala svima ![]()
![]() |
#10 |
Lika u mom srcu
Datum registracije: Jan 2004
|
Panasonic 32" LCD, svakako je ispred SONY-a kvalitetom.... svakako ih uzmi u obzir, www.ronis.hr drži i Sony i Panasonic, i imaju povoljne cijene i odličan odnos prema kupcima |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Dark side Moderator
|
jesi razmišaljao o plasmi? Ovaj panasonicov model vrlo povoljan 11500 za kesh.... http://panasonic.hr/browseProduct.jsp?entityId=3538 ako je za gledanje filmova onda je ovo puno bolji izbor...
![]() |
#12 |
teta Mraz
Datum registracije: Apr 2006
|
lool, imam točno taj telkać, bio mi je u sobi jedno mjesec dana i onda sam ga lansirao u boravak i sebi stavio panasonic natural flat 36 inčni (crt) moji starci presretni, kao i ja zacjelo se pitate zašto to i a neki možda misle i da sam glupan : roller : jednostavno, nisam bio zadovoljan kvalitetom slike, pošto na tv-u gledam samo neke emisije i pokoju seriju na nekome od naša 4 programa, nisam mogao iskoristit kvalitete koje ovaj tv ima jer je slika u ovom slućaju zbilja loša, i tu moj panasonic nema konkurencije( iako mi zauzima pola sobe ![]() dvd-ove skoro i ne gledam, pa mi to i nije važno kad se gleda neki dvd, slika je odlična i tu nemam promjedbe, kao i kod spajanja na komp eto, ako vas još što zanima, pitajte, iako o lcd-ovima ne znam puno jer me to jednostavno ne zanima ![]()
![]() |
#13 |
Dark side Moderator
|
pa normalno da je slika loša kada gledaš običan tv program, manja je rezolucija, na lcd-u bi bilo još gore... Nema smisla uzimati tv visoke rezolucije ako se ne planira gledati kvalitetna slika...
![]() |
#14 | |
The Geek Wants Out
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#15 |
teta Mraz
|
govorim o sony-u, točno o tom modelu, i obični mi programi puno bolje izgledaju na 3 god starom crt panasonicu, no kad se gledaju dvd-ovi sony je definitivno bolji da netko ne shvati krivo, ne govorim da ova bravia ne valja, čakštoviše, bolj lcd nisam još ni vidio, samo kažem da je meni nepotrebna
![]() |
#16 | |
She`s back...
Datum registracije: Jan 2006
|
Citiraj:
![]() Zašto onda kupujemo LCD/plasma TV? Zato jer nemamo mjesta za CRT...ili se želimo busati o prsa pred frendovima(ovo je poznatije kao "ima l` `ko `vaki?" sindrom)...ili smo bolesni nusprodukti potrošačkog društva...ili jednostavno imamo previše novca...ili ne možemo bez novog kreditnog zaduženja, kad su krediti već tako "easy to get"...ili velikim LCD-om kompenziramo što su nam neke druge stvari kratke... Svatko ima svoje prave i skrivene razloge. Naravno da nam ne treba LCD TV. Ali je cool kad se možeš mangupirati pred frendovima, uzbudljivo je baciti 10 000-20 000kn na nešto što ti je doista nepotrebno, god-like je dignuti kredu i grcati u dugovima, ispunjava ponosom kad ti TV ne zauzima kubni metar prostora... Ma ne slušajte me. Mislim da samo pokušavam samom sebi naći opravdanje da spiskam pare na LCD TV ![]() Ovi Sonyi su nice! Ima li ko kakvo iskustvo sa pouzdanošću iz prve ruke? Kolika je garancija na njih? Čitao sam za neke plasme da je vrijeme "poluraspada" oko 30 000 radnih sati. Koliko bi ovakvi LCD-i trebali trajati po nekakvim predviđanjima? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
teta Mraz
|
Citiraj:
dobio sam 2god garancije, što se pouzdanosti tiće pojma nemam, no zasada šljaka ok već 3 mjeseca što se tiće cijene, ovaj moj panasonic crt je bio dosta skuplji nego što sam platio sony-a, i ne mislim da sam bacio novce jer je lijepo imat veliki telkać u sobi (ja obožavam ovoga panasonica, najbolji tv koji sam u životu vidio, pa sam se "zamijenio" sa dnevnim boravkom) a i u boravku je sada lcd zbog kojega su moji happy: lol2 :, pogotovo zato što sam ga uglavnom sam financirao od svoje ljetne zarade,
![]() |
![]() |
#18 | |
The Geek Wants Out
|
Citiraj:
...ja inače slabo gledam zemaljsku TV - u pravilu ako gledam filmove ili serije onda je to većinom u DVD ili HD formatu s neta (blaženi flat ![]()
![]() |
![]() |
#19 |
teta Mraz
|
analogni signal, obična antena ona riblja kost za 150kn ![]() na ovom sonyu slika je na dvd-u stvarno vrhunska i ak imaš toliko novaca svakako kupi ovaj tv, to ne mogu osporit, no več po treći put da neko krivo ne shvati, ja dvd-ove gotovo i ne gledam tak dami to nije važno
![]() |
#20 |
NITKOV
Datum registracije: Oct 2004
|
zaboravi na to da će obični tv programi, bez obzira što se emitiraju digitalno, izgledati bolje nego na crt-u. HD programi, apsolutno. ja sam ljetos za vrijeme svjetskog prvenstva mislio uzet lcd al sam se predomislio kad sam malo detaljnije gledao lcd tv (lg, 10500kn) kod frenda. super veliko ali definitivno mutnjikavo. i to na digitalnoj satelitskoj. hebeš to. uzeo quadro od 100hz i čekam da padne cijena lcd-ima rezolucije 1920x1080. kad plavi rajko postane pristupačan, i oni će past na desetak tisućica ili manje.
![]() |
#21 | |
Lika u mom srcu
|
Citiraj:
crn - me želim te razočarati, ali ti na LCD-u nećeš imati ni blizu dobru sliku kao na običnom CRT-u... to ti je činjenica. Među prvim razlozima je reza takvog ekrana i reza u kojem se emitira TV program... Ako želiš gledati TV onda kupuj nešto što ima nativnu rezu, 852x480... ali je po meni to glupost.... Drugo - ako planiraš spajati tog Sony-a preko HDMI-a, također zaboravi... preko HDMI-a ne možeš dobiti tu rezu na TV-u... Znam iz prve ruke, i nakon isprobanih 3 modela LCD TV-a... preko VGA ulaza da, ali preko HDMI-a, ne. Potraži na netu malo.... ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Lika u mom srcu
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
al se nekad dobro jelo...
Datum registracije: Jan 2003
|
U pravilu ovisi do modela i proizvodjaca, npr sony S serija daje ocaj od slike preko DVI>HDMI (oversampling, dodatno procesiranje koje samo zamucuje) dok recimo preko VGA radi u nativnoj rezoluciji i daje odlicnu sliku, cak bi se usudio reci da cemo na kraju svi zavrsiti na VGA, prvenstveno iz razloga sto ce sve tehnologije zastite ici preko HDMIja (HDCP), dok ce se to moci zaobici samo preko analognog puta. Kod spajanja na VGA ne gubis (stvarno se ne vidi razlika) na kvaliteti naspram DVI>HDMI ili cistog HDMI spoja, isprobano na 40" i 46" sony X seriji. Samsung i Sony u novim LCD prijamnicima koriste iste matrice (imaju zajednicku tvornicu) tako da odsutpanja izmedju ta dva proizvodjaca nisu velika. Sony se pak orjenitirao samo na LCD pa ulazu sav R&D u njih, nekako je za ocekivati da nece podbaciti. Panasonic LCDi su me (za razliku od njihovih plazmi) razocarali. Philips, Sharp i ostale ne mogu komentirati jer nisam vidio. Mislim da je za kucno kino i pretezno gledanje filmova (DVD/DIVX) najbolje uzeti plazmu. LCD je dobar radi odlicne "suradnje" sa PiCekom i vecih nativnih rezolucija, ali sto se kvalitete same slike tice plazma all the way!
![]() |
#24 | |
The Geek Wants Out
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#25 |
Premium
Datum registracije: Jul 2004
|
a nitko od vas sharp nebi gledao? model koji sam ja vidio u tehnomax-u imao mi je daleko bolju sliku od svih, a tamo se nalaze i sony i philips i panasonic uglavnom ovaj sharp je bio zwer 6 ns 1920x1080 itd.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Dark side Moderator
|
Citiraj:
mene samo zanima što bi vi gledali na tim rezolucijama, eto ako mi netko to može odgovoriti. Samo nabijate rezolucije, a kako će te postiću tu rezoluciji nitko ne razmišlja.
![]() |
![]() |
#27 | |
Guest
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Dark side Moderator
|
![]() |
#29 |
Guest
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Premium
Datum registracije: Jul 2004
|
sama slika je ljepsa kod tih lcd-a dodi tam pa pogledaj sliku ak vec kupujem lcd, onda rade dam vise novaca za nekaj kvalitetnije |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|