|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
Nova konfa oko 12kila para ;P
Pozdrav svima...evo ja napokon dobio poveću kolicinu para za novi kompić pa bih trebao vašu pomoć...Imam stari komp koji jedva vrti winse,tak da sada slažem cijelu novu konfiguraciju...nisam bas u toku sa hardware-om...konfa bi se najvise koristila za igranje i najvjerojatnije bi OC-o,jer programe koje koristim nisu bas zahtjevni... Poželjno bi bilo da sve bude iz istog dućana... Konfu bih uzeo oko božića,kad bu valjda bili nekakvi popusti... Malo sam čitao po forumima i evo šta sam složio( u Links-u ) ... CPU: CPU INTEL Core 2 Duo E6300 MBO: MBO ASUS P5B Deluxe cooler: Cooler Scythe KATANA Cu RAM: DDR2, CRUCIAL, KIT, Ballistix, 800 MHz, 2x1024MB GRAFIKA: VGA PCI-E GAINWARD BLISS 7950GT HDD: HDD 250.0 GB SEAGATE, 7200.9, Serial ATA II, NCQ, 16MB cache optika: DVD±RW NEC AD-7173A, 18x, crni, Dual layer ± recording, LabelFlash, bulk Kučište: COOLERMASTER Centurion 534, crno Napajanje: ENERMAX 400W, EL400AWT, Liberty Monitor: 19'' neki(CRT)... floppy tastatura i miš To je mislim sve što bih trebao...bio bih zahvalan da date svoje mišljenje...i dali bi trebao promijeniti nešto... Kučište sam mislio neki Antec al nema ih u Linksu kao i napajanje ( NeoHe 430W )... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Eddie
Datum registracije: Mar 2004
|
Hm, ja bih potpisao...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#5 |
teta Mraz
Datum registracije: Apr 2006
|
uzmi ballistix na 667 mHz jer se radi o skoro istoj memi, a malo ćeš uštedit pa možeš eventualnu stavit i E6400 cooler i sve ostalo je ok, kao i dvd-rw nec
![]() |
#6 |
Premium
|
I dvoumio sam se dal da stavim 667 il 800 mhz ram... za przilicu znam jer imam takvu na starom kompu i odlična je I još se dvoumim između ENERMAX-a i Antec-a NeoHe 430W Ova grafulja je dobra...il bi mogao uzet neku ATI-jevu? Priča se nešto da bi trebali doć novi Inteli sa više FSB-a...dali se zna odprilike kad bi to trebalo izaći? |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
teta Mraz
|
taj ener je vrhunsko napajanje i ako ti ne smeta dat toliko novaca uzmi ga, iako je za moj ukus malo preskupo grafika trenutno mislim da za te novce bolje nema
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Jun 2004
|
Katana cu hladi jednako kao i obična, za tu lovu ili sonic tower ili Scythe Mine, inače ni CM Hyper TX nije specijalno lošiji a duplo jeftiniji onaj novi zalman za NB optika LG ili LiteOn hdd seagate Antec 550W HE (optimum-online) grafa... 1000Kn za 4pixel i par MHz više nego 7900GS... , sad je 8800 stigla - mogle bi cijene skoro past
![]() |
#9 |
Premium
|
Puno hvala čovjeće : goood : Ako bude nekakvih promjena mišljenja...javite ![]() Kakva je razlika između kučišta Antec NSK6500 -EC i Antec NSK6000 (mišljenje) Antec SLK3000B-EU i mišljenja o njima usporedbi sa ovim CM centurionom |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#13 |
Banned
Datum registracije: Dec 2004
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Guest
Datum registracije: Feb 2005
|
Al za te novce, radje bi uzeo X1900XT...i kao sto je vec netko rekao, Crucial 667 (idu preko 1ghz)... |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
|
mala promijena konfe :P
Malo sam čitao i složio sam ovo... MBO: ASUS P5B Deluxe WiFi-AP ili MBO ABIT AW9D CPU: INTEL Core 2 Duo E6400 RAM: PC-5300, 2048MB, DDR2, CRUCIAL Ballistix, KIT, 667 MHz, 2x1024MB hladnjaci: Cooler Scythe Mine , Arctic-Cooling za VGA Accelero X2 ZALMAN ZM-NBF47, pasivni, Northbridge hladnjak HDD: 250.0 GB SEAGATE, 7200.9, Serial ATA II, NCQ, 16MB cache, 7200 okr/min VGA: VGA PCI-E ASUS ATI RADEON X1950PRO, 256MB DDR3, 2xDVI napajanje: Napajanje ENERMAX 500W, EL500AWT, Liberty Kučište: COOLERMASTER Centurion 534, crno Optika: DVD±RW PIONEER DVR-111D, 16x, crni, Dual layer ± recording, bulk Periferija:Tipkovnica + miš Logitech S 510 Cordless Desktop, bežična Monitor 19'' Samsung SM997MB, 96 kHz, 0.20mm. DynaFlatX Šta mislite o ovom? nemogu se odlučiti za matičnu... : sweating |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
.
Datum registracije: Dec 2005
|
U vezi matične...nisam neki stručnjak za c2d...ali vidim da abitova ploča nema toliki problem sa vdropom kao p5b serija...na tebi da odlučiš, cooler za grafu bih možda bolje uzeo Zalmana VF900, disk kako je kolega Phoenix rekao 7200.10 seriju...ili možda još bolje da uzmeš Hitachija sa 16mb cachea (jedino što ga sad nemaju u ponudi), napajanje seasonica ili tagana, i optika...lg ili benq... |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Premium
|
well, seasonic ima nesto zericu vecu snagu na 12v railovima...po reviewima ipak vise hvale seasonic zbog stabilnijih napona, seasonic je tisi od liberty-a...inace liberty je jako dobro napajanje al ipak prednost dajem seasonicu...procitaj koji review na netu pa se jos odluci. |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Premium
|
Puno hvala svima... : cheers2 Mislim da sam zavrsio sa odabirom :P : roller : |
![]() |
![]() |
|
|