|
![]() |
#1 |
PC Ekspert
Datum registracije: Sep 2000
|
Norton Ghost i Serial-ATA ?
Imam problemchich sa Norton Ghostom 2003. Pokusavam napraviti clone PATA diska (ATA100) na SATA disk (ATA150) i Ghost mi se skrsi pri pokretanju. Udje u onaj kvazi-graficki meni pod DOS-om i taman kad bi trebao otvoriti glavni meni na vrhu ekrana se pojave neki cudni znakovi. Pretpostavljam da je rijec o error poruci samo se ista neda procitati. Inace doticni Ghost radio je normalno sa PATA diskovima. Koristim DOS verziju jer mi pod windowsima nece raditi. Buni se da nemoze napraviti nesto sa virtualnom particijom. Pretpostavljam da svom silom pokusava nesto zapisati na prvu particiju, koja je kod mene swap i cijela je puna sa swap fajlom, a windowsi i prazan prostor su na 2. i 3. particiji. Mozda do 3005-te naprave Ghost koji i to skuzi ![]() Uglavnom, pitanje je kako natjerati Ghost da proradi sa SATA diskom na i875p maticnoj ?
![]() |
#2 |
ono ispred konpjuktora
Datum registracije: Apr 2003
|
evo da ponovim rečeno preko maila
ja sam to najnormalnije radio s ghostom 2k3. sve isto ko s PATA. platforma je bila MSI K7N2G, SATA Seagate Baracuda od 80GB... ne sjećam se više modela. Onboard SATA RAID je bio "isključen" (iako ga se zapravo ne može isključiti). to je bio jedini SATA disk. sistemski disk mi je bio neki WD i na istom kanalu je bio još neki Seagate. na drugom PATA kanalu je bio CDROM s kojeg sam iz dosa digao ghosta. i kažem, rad je bio normalan. ghost nisam probao iz vindoza. BTW. partition magic 8 mi je i iz dosa i iz windowsa radio normalno. PS. Pajo, zakaj držiš 2,6C na 3,1 ? do koliko ti ide?
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
#3 |
PC Ekspert
|
uspio sam rijesit problem s ghostom.. ic7-g ima neku emulaciju PATA-e, tak da SATA kanal mozes pretvorit u IDE1 ili IDE2.. pa sam tak uspio dobit da mi ghost vidi oba diska, prebacit podatke, i za divno cudo SVE RADI!! promjenio sam velicine particija i sve to, i XP se kulturno bootao ko da mu se nista nije desilo. i raptor leetiiii ![]() sto se pak 2.6C-a tice, kenjara od procesora... ide do cca 3.1 normalno. negdje izmedju 3.1 i 3.2 se krsi. mogu mu voltazu dignut i na 1.9v svejedno nece radit na 3.2. najvise sto sam ga dobio sa radi stabilno sa hyperthreadingom je 3.185. (246 Mhz FSB) inace mi je nevjerojatno da je tak los, sve je vodeno hladjeno, procesor, north bridge i graficka, arctic silver 3 je na svemu. agp i pci su fiksni 66/33. probo sam i sporije timinge za memoriju, i 5:4 i 3:2.. no s obzirom da mi se isto ponasa na 250Mhz fsb kad je ram 1:1 cas2 i kad je 3:2 cas3 reko bi da nema nikakve veze s ram-om. mozda kasnije probam ubost jos jedan procesor za probu, pa ovaj uvalit prek oglasnika. moram priznat da sam ocekivo puno vise.
![]() |
#4 | |
PC Ekspert
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#5 |
PC Ekspert
|
gledo sam malo po forumima vani, ima skvadre i sa 3.0C koja nemre prec 3.2 Ghz. tak da ko ce ga znat... inace abit-u bas neide izrada ploca, zamijenio sam north bridge heatsink i jedna od onih kvacica sa maticne je otpala.. normalno nisam na vrijeme skuzio, naso sam taj komadic par dana kasnije, mislio da je ispalo iz nekakvog pakiranja i bacio u smece... i onda par dana kasnije skuzim da cooler ne lezi pravilno na northbridgeu i imam kaj vidit.. samo 3 drzaca na maticnoj ![]() ak nis drugo mislim da cu moc rasteretit vodeno ak se ovaj proc neda nabrijat vise od ovog. dva radijatora i dva 120mm ventilatora mi se cine ko overkill za ovo. iako trenutno dobro prikrivaju zvuk raptora ![]()
![]() |
#6 | |
..
Datum registracije: Oct 2001
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
No dobro... Dali je dobri stari Bill izdao kakav SATA driver ili nije??? I da li se dotični dobije sa hardom ili pločom??? Već sam ispizdio skroz pokušavajući složit PATA-SATA kombinaciju... |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
ono ispred konpjuktora
Datum registracije: Apr 2003
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#9 | |
PC Ekspert
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#10 | |
PC Ekspert
|
Citiraj:
![]() neda mi se trenutno vise prckat po tome.. a i nisam vise tolko siguran da je north bridge u redu, trebo bi probat sa thermal epoxy-em zalijepit cooler na chip jer su drzaci na ic7-g koma. mislim da mi je jedini nacin da saznam dal je problem u procesoru ili ploci to da isprobam neki drugi procesor kod sebe ili odfuram ovaj negdje drugdje.
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
PC Ekspert
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#12 | |
..
|
Citiraj:
naime po memoriji mi se cini da pricas o 800fsb-u ali po ploci o 533 fsb-u..ili ic7-g moze i 800fsb... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
PC Ekspert
|
Citiraj:
![]() imam 2.6, sa 800mhz fsb, a ic7-g moze kulturno i preko ghz-a fsb.
![]() |
![]() |
#14 | |
..
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
PC Ekspert
|
imo sam 1.8a na 2.7 ghz, sa abiticom bd7-ii. ![]() ovo sve kaj imam u kucistu se grije ko kuhalo za kavu... pogotovo kad ga ostavis da cijeli dan vrti 3dmark. ko da imam amd-a unutra. mislim da ce past neka rekonstrukcija uskoro... sad sam undervoltao procesor, i dalje rade na istoj frekvi. razmisljam maknut jedan radijator, a drugi stavit izvan kucista. i pobacat sve interne ventilatore van. zali boze rupa koje sam izbusio na kucistu i vremena ulozenog ![]()
![]() |
#16 | |
..
|
Citiraj:
![]() ako na grafickoj nemas vodeni blok mogao bi to staviti... ili si piknuti jedan onaj pci cooler koji stavis pod graficku tak da direkt s nje mices toplinu van...to ja imam namjeru sad... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
PC Ekspert
|
imam vodeni blok na svemu (cpu, nb, gpu).. al mislim da to sve skupa previse topline stvara, plus sto mi je pumpa sad u kucistu. istina da je kompaktno i prenosivo, al nije da sam nes pametno s tim napravio.
![]() |
#18 |
Super Moderators
|
Evo mene opet... Kako uvaliti driver za SATA??? Kaj moram pokrenut instalaciju XP-a i onda F3 ili F6??? Stavio sam veći PATA hard na SATA controler...ali... WIN XP nemaju za to driver,kaj se to može nekak stavit "normalo" ili moram pokrenut instalaciju da bih ga stavio? |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
PC Ekspert
|
eto i mene opet.. meni nije nist trebalo, imo sam xp na PATA disku, promijenio plocu, proc, memoriju itd, rebootao, pito me za drivere, ubacio sam mu cd koji dobis uz plocu, poinstaliro si je sve i to je bilo to. pretpostavljam ak oces instalirat xp od pocetka na SATA disk onda ubacit disketu s driverom pri instalaciji kad te pita za posebne kontrolere.
![]() |
#20 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
Ali neće... Vrag mater... Kaj je najbolje-na 98SE sam ga dobio da mi dela kak treba...na XP ne Izgleda da mi ne gine friška instalacija... A glavni biser mi je da je MBO puna jumpera,i baš na mojoj reviziji su odlučili rješiti to u BIOS-u.../prije je bio jumper SATA/RAID/ Budući da šljaka na 98-sici valjda je nekakav software problem... |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|