Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Periferija > Monitori, tipkovnice i miševi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 15.11.2006., 17:55   #1
gorluk
Čovjek
Moj komp

gorluk's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Logitech MX 610 Cordless

Zanima me kakav je ovaj miš - naime ljevak sam, i to je jedan od rijetkih left-handed modela koje sam našao kod nas u ponudi. Moram napomenuti kako mi miš ne treba za igrice, a i inače većinom koristim Wacom Intuos tablet, tako da ću miš koristiti samo u Firefoxu i tekst editorima (i eventualno nekim drugim situacijama gdje je miš primjereniji od tableta, ali takve su naravno rijetke).

Zanima me da li ok funkcionira ta bežičnost, da li je sve glatko i bez interferencija, i da li je miš težak kao cigla, s obzirom na baterije..Odgovaralo bi mi da je miš cordless, jerbo mi zbog tableta na stolu stvarno smeta ta žica.

Malo me odbija cijena od ~400kn, budući da ga neću previše koristiti. Razmišljao sam i o Logitech UltraX Cordless Media Desktop, jer za relativno malo love dobijem cordless tipkovnicu s mišem. Da li je netko koristio dotičnu tipkovnicu / miš?
gorluk je offline   Reply With Quote
Staro 16.11.2006., 01:17   #2
SPLiFF
Premium
Moj komp

SPLiFF's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
i ja sam ljevak i zanimam se za taj mis. Ustvari planiram ga uzeti ovih dana, al stalno mi se tih 400kn mota po glavi. Takodjer ne igram, a opet, svi vi mozete uzivati u ergonomski oblikovanim misevima a mi ne

Pa eto i mene zanimaju dojmovi ako ga netko ima

EDIT: procitao sam negdje o tom misu... da je komunikacija bezicna dobra, al kao ima problema sa podlogama (treba valjd sto sarenije biti). Danas sam se provozo do Ve-mila, tamo imaju doticnog za desnu ruku, al je u kutiji onoj. Pa tezina po meni je kao i MX500 i slicni, al kad se stave i baterije onda je to malo drukcije. Pogotovo ako su u igri baterije na punjenje (ili malo bolje obicne) jer su one jos teze.

Ehhh, da mi ga bar netko posudi na dan-dva

Zadnje izmijenjeno od: SPLiFF. 16.11.2006. u 16:39.
SPLiFF je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 16.11.2006., 16:58   #3
vodokotlic
Premium
Moj komp

vodokotlic's Avatar

Datum registracije: Sep 2003
Ja sam prevrnuo net u potrazi za informacijama o tom misu (iz istog razloga kao i kolege gore) i naisao na vrlo kontradiktorna misljenja. Dok vecina zamjerki ide njegovim specijalnim funkcijama tj. losoj softverskoj podrski za iste (IM moze bit samo MSN/Live/Win Messenger, a E-mail klijent Outlook (Express), neki imaju i ozbiljnijih zamjerki. U tom popisu ima od beskrajnog laga, preskakanja kursora, velike tezine, to kaj nema ugrađeni akumulator.... dok drugi imaju beskrajne rijeci hvale...
Sad neznam dal je do toga sto su ti recenzenti "ubergejmeri" pa im sve osim MX510/G5 ima lag, ili je reciever zakopan među hrpom kablova unutar 2 olovne kutije pa je slabi signal i interferencija ili je svaki treci model stvarno škart.
Meni osobno je 400kn puno za mis ali na sadasnjem Logitechu Click! mi sto otpada ruka od drzanja, sto njemu otpada boja i vec lagno skripi. Igre ne igram tak da mi je nebitna ultra brzina i odziv ali ako kursor pocne brijat po ekranu dok ciljam nekaj u fotošopu zabio bi ga odma u zid. Tako da ako necu imat priliku isprobat dotičnog negdje prije kupnje na barem 15 min mislim da cu cekat i nadat se nekoj žicnoj verziji.
vodokotlic je offline   Reply With Quote
Staro 16.11.2006., 17:09   #4
SPLiFF
Premium
Moj komp

SPLiFF's Avatar

Da ima verzija sa snjurom za 300kn uzeo bi odma. ni ja ne bi bas dao 400kn pa da mi steka.

Nego, ovo o razlicitim misljenjima sam i ja primjetio, zato je najbolje vjerovati expertima jelte Sam da se jave :P
SPLiFF je offline   Reply With Quote
Staro 16.11.2006., 17:40   #5
vodokotlic
Premium
Moj komp

vodokotlic's Avatar

Datum registracije: Sep 2003
Pa nadam se da je netko od ekipe pcekspertovaca isto ljevak pa da razumije nase patnje i nazica nekog distributera jedan primjerak na test (Ako nema nek svejedno nazicaju desnu verziju).
Mnogi recenzenti (ovdje mislim na opcenitu net populaciju) jednostavno neznaju kaj bi s hardverom koji se neda benčat. Konkretno kod bezicnih miseva nisam jos vidio da neko ide isprobavat ima li razlike u radu kad je mis na 20 cm ili 5 m od prijemnika, ili je prijemnih ustekan iza u kantu koja je zagurana u stol a oko nje 100 zica, radi li mis samo s alkalnim baterijama ili moze i s Ni-MH... ako netko napise da mu je jelte doticni mis ful neudoban podatak o tome dal ima šake ko lopate za snijeg ili zlicice za kavu jednostavno izostane...
Znam da je mis jednostavno takav da ga moras uzivo isprobat i vidjet dal ti odgovara ali činjenica je da je to u stvarnosti rijetko moguce i da je u velikom broju slucajeva jedini kontakt s misem prije kupnje ono isprobavanje preko profilirane plastike kucista (logitech). Tako da bi svaka detaljnija recenzija bila od velike pomoci.
vodokotlic je offline   Reply With Quote
Staro 22.11.2006., 09:23   #6
Spirit
Premium
Moj komp

Spirit's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
mene isto zanima ovaj misonja, nisam ljevak, ali bi ga uzeo, jer je meni malo previse dat za mx1000
Spirit je offline   Reply With Quote
Staro 22.11.2006., 09:47   #7
TomG
®

TomG's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Spirit nisi ljevak uzmi za dešnjake...heheh
nego da kažem miš mi je zakkkon...baš sam pitao jednoga člana foruma (koji ga ima)mkakav mu je...
Kaže da je sve 5 sve super ,jedino da treba kupiti punjive baterije (jer se brzo isplate),i kaže da je ergonomia bad...samo što ja mislim da to zavisi od jednog do drugog korisnika...kako che kome ležati u ruci...
TomG je offline   Reply With Quote
Staro 23.11.2006., 08:48   #8
Spirit
Premium
Moj komp

Spirit's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
nis budem ga isprobao i neznam po kojoj cijeni ga mogu nabaviti, ali mozda cu na karaju ipak uzeti mx1000
Spirit je offline   Reply With Quote
Staro 02.12.2006., 11:24   #9
infinity
Guest

Pozdrav svima! Evo da vam ja pomognem koliko god mogu. Vlasnik sam doticnog misa pa ima vec pola godine valjda Uglavnom, kaj se tice mog zadovoljstva, ja sam zadovoljan jer sam dobio tocno ono sto sam trazio, a to je kvalitetan mis koji ce me sluzit par godina i koji ima mogucnost poziva MENUa sa jednom tipkom jer koristim puno programa i imam naviku sa starog misa. Uglavnom, mis je kvalitetan i zadovoljan sam. Sto se tice negativnih strana pretjerano ih nema. Korisnici su na sluzbenom forumu postali kako im ne rade one male signalizacijske lampice kad pristigne mail ili IM poruka. Ja sam rijesio taj problem tako sto sam instalirao onaj C++ 2005 redistrubale package (ima greski jer neznam kak se pise ) i sve je proradilo! Ali... uvijek postoji ali Signalizacija za mail radi (koristim Outlook) ako koristite odgovarajuci mail program tj. jedan od podrzanih. Sto se tice IM lampice ona je svjetlila samo kad sam instalirao MSN jer inace koristim MIRANDU, a s njom nazalost ne radi. Koliko znam, za sad ne postoji nikakav plug in za doticni program koji bi radio sa misom. Najnovija verzija drivera SetPoint 3.1 koja je aktualna u vrijeme pisanja ovog posta, nije bas bogata mogucnostima tj. modifikacijama tipki kao starije verzije, ali se tome doskocilo sa dodatkom koji se moze instalirat tako da dobijete daleko vise mogucnosti izmjene funkcija tipki. Evo link. Ah sad se vratimo opet na mis.. ja sam imao sitnih problema oko prijema tako sto je strelica nastavila se kretat smjerom u kojem je krenuo mis i nisam ju mogao zaustavit sve dok nisam mis priblizio prijemniku. Eh sad jel to stvar interferencija ne bih znao zato sto se prijemnik nalazi maks 40cm od misa (imam G15 tastaturu sa USB hub) ili je to mozda zbog nedovoljno struje kroz HUB? Mozda monitor smeta koji je udaljen par cm? Te sitne probleme sam imao par puta samo i najvise kad mi je komp znao stekat nakratko... Mis koristi klasicne jednokratne baterije i preporucljivo je njih koristit, a ne NIMH tj. akumulatorske zato sto one daju manji napon od 1.25V dok ove daju 1.5V. Sto se mene tice, mis ima idealnu tezinu s obje baterije, a po potrebi se jedna moze izvadit zato kaj mis moze radit i sa samo jednom baterijom Potrosnja uz svakodnevno koristenje po recimo 6h traje oko mjesec dana ... ponekad i malo duze. Prijem je odlican i hvata i preko deset metera kroz zidove i vrata... radi testiranja jednom sam ponio mis na drugi kraj stana (oko 15m) za vrijeme rucka i svjetlio je kad je stigao mail ok ... malo mi je dosadno bilo Kontrukcija je jako kvalitetna te unatoc tome kaj je par puta slucajno letio sa stola na pod, nista mu nije bilo. Ja kad nekaj kupujem za komp, onda dobro procitam recenzije na netu i tako odaberem najbolje sto mi trebao. Ako niste igrac i trebate kvalitetan mis za svakodnevni rad koji uz to jos ima i 5g garanciju, onda je ovo prava stvar (ovaj dio tekst je zvucao kao recenzija iz nekog casopica ). Sto se tice igri, nisam neki veliki igrac FPS i slicnih igara di doticni igraci preferiraju zicane miseve radi brzine prijenosa, ali koliko sam ja primjetio dok sam par puta odigrao Quake III, mis nema uopce problema sa brzinom! Evo, to bi bilo to i nadam se da vam je ovo malo pomoglo

Pozdrav!
  Reply With Quote
Staro 02.12.2006., 11:29   #10
infinity
Guest

Citiraj:
Autor Spirit Pregled postova
mene isto zanima ovaj misonja, nisam ljevak, ali bi ga uzeo, jer je meni malo previse dat za mx1000
Pripazi jer starije verzije misa imaju problema sa prijemom koji je jako los, ali navodno postoji nova revizija tj. ova koja se jedino i prodaje koja nema tih problema. Evo, prijatelj ga je nabavio neki dan i zadovoljan je. Uopce nema problema sa prijemom i mis je kvalitetan
  Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 03.12.2006., 11:54   #11
TomG
®

TomG's Avatar

Citiraj:
Autor infinity Pregled postova
Pripazi jer starije verzije misa imaju problema sa prijemom koji je jako los, ali navodno postoji nova revizija tj. ova koja se jedino i prodaje koja nema tih problema. Evo, prijatelj ga je nabavio neki dan i zadovoljan je. Uopce nema problema sa prijemom i mis je kvalitetan

ja mislim da ti mish steka prek tipkovnice (mislim kad ti je spojen),jer g15 ima 1.1 usb utore...
neg daj nabaci sliku da widim kak zgleda g15 i mx610: nuts :
Staro 20.12.2006., 20:58   #12
TomG
®

TomG's Avatar

kupio sam macicu...super je zakon...samo što je frka što nemogu namjestiti nikako tipke za e mail i msn (da zasvjetle...kad stigne poruka)
Staro 20.12.2006., 21:00   #13
TomG
®

TomG's Avatar

ev kupio sam ga super je sve 5...
samo nikako ne mogu najmestiti tipke da zasvjetle kad stigne poruka (e mail ili msn)
jel zna kako namjestiti to???
Staro 20.12.2006., 21:07   #14
Mar
Suit up!
Moj komp

Mar's Avatar

I ja sam ljevak, ali otkad imam PC koristim desnu ruku za miš - tako da mi je sada čudno koristiti lijevu, a i imam G5 pa to nije moguće
Staro 21.12.2006., 02:14   #15
nino
PizzoZder
Moj komp

nino's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Citiraj:
Autor Tomy no.1 Pregled postova
ev kupio sam ga super je sve 5...
samo nikako ne mogu najmestiti tipke da zasvjetle kad stigne poruka (e mail ili msn)
jel zna kako namjestiti to???
Koja panika, a ovo da vidis: suicide
http://logitech-en-amr.custhelp.com/...xt=mail+button

NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera
nino je offline   Reply With Quote
Staro 21.12.2006., 10:10   #16
TomG
®

TomG's Avatar

al kontash ja sam sve je postavljeno kako treba biti,ali nikako da prosvjetle...
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno