|
![]() |
#1 |
In the lab...
Datum registracije: Feb 2006
|
Konfa za Adobe aplikacije
Da li je za rad sa Adobe Illustratorom, Photoshopom i Premiereom bolje uzeti Intelov ili AMD-ov procesor? Od kojeg će više aplikacije profitirati? (Uz naravno brdo memorije)
** AMD FX-4300 @ 3.8 Ghz ** Asrock 990FX Deluxe 3 **16 GB G-Skill 1600Mhz ** Intel 545s 500 GB + 2xWD 1 TB ** MSI GTX 660 2GB ** DVD-RW LG H42N ** Corsair HX620 ** Logitech MX Master 2S ** Dell U2414 **SAMA Vulture |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Dr. Gonzo
Datum registracije: Dec 2005
|
Nekako je oduvijek Intel bio za posao, a AMD za igranje. ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Čovjek
Datum registracije: Oct 2006
|
Ubodi si sljedeće: Intel Core 2 Duo E6400 / E6600 Asus P5B (Deluxe) 2x1GB DDR2 ram (2x) 250 ili 320GB Seagate Baracuda, SATAII, 16MB cache, 7200.10 serija Drugo sam izaberi, pazi samo da je kvalitetno napajanje. U svakom slučaju poželjno je imati više hard diskova, budući da je uvijek bolje držati PS scratch disk na fizički odvojenom hardu. Ako ćeš raditi s Afterima / Premierom, razmisli o stavljanju diskova u RAID polje (RAID 0, RAID 1+0 i RAID 5 su ti najbolje opcije za video - RAID 0 je najeftinija, ali i najnesigurnija opcija - kad ode jedan disk ode sve). Ram dodaj po želji, za početak 2x1GB u dual channel modu (na tvom mjestu bih stavio ili 2GB ili 4GB, i to je to). Što se grafičke tiče - ne treba ti nikakva skupa gaming kartica, uzmi najviše nešto ala ATI X1650 (ima 2xDVI, pa možeš dva LCD-a pogoniti preko digitalnog izlaza). Asus P5B Deluxe ima dodatni PCIe utor (nije x16, već samo x4), pa kasnije možeš ubaciti još jednu karticu i pogoniti triple display, a 3 monitora su odlično rješenje za sve Adobe aplikacije (pogotovo Premiere i After). IMHO ne isplati ti se kupovati Matrox kartice, budući da je taj njihov famozni "najbolji 2D prikaz" imao smisla sredinom 90-tih, danas ti to nema veze (ako koristiš CRT ima nekih prednosti, ali svejedno mislim kako se jednostavno ne isplati toliko novca dati za takvu karticu). Eventualno je prednost kod nekih Matrox ili Quadro FX (onih s video opcijama) pro kartica istovremeni prikaz na dva monitora i video monitor, ali ako nemaš studio za NLE i HD editing, mislim da ti se nikako ne isplati kupovati kartice od 3000, 4000, pa i više kuna. Photoshop, Premiere i After će itekako profitirati od Core 2 Duo procesora, budući da sve te aplikacije dobro iskorištavaju više jezgri. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
the luda ribetna
Datum registracije: Aug 2004
|
**************************** Zadnje izmijenjeno od: tor. 02.11.2006. u 09:17. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Čovjek
Datum registracije: Oct 2006
|
Citiraj:
O velike li gluposti, nisam napisao još jedno RAID polje koje može koristiti. Sorry stari, ali stalno ulijećeš s tim polupismenim postovima i spikama "ovo ti nije dobro", bez da preporučiš što bi to zamjensko bilo bolji izbor. Mislim da dečku ne pomaže previše "neka stock ploča i deri", bolje mu preporučiti konkretnu opciju. Ako ti se ne da pisati (to kažeš u svakom drugom postu), zašto onda uopće pišeš? NHF, sve pet, ali su mi smiješni takvi uleti. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
the luda ribetna
Datum registracije: Aug 2004
|
********************************** Apsolutno ništa pametno napisano. Zadnje izmijenjeno od: tor. 02.11.2006. u 09:19. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
E Pluribus UNIX
Datum registracije: Oct 2002
|
Citiraj:
![]() Da se i ja osobno ne slazem s nekim stvarima koje je gorluk napisao, da, no tvoj pristup je krajnje neprimjeren, *upravo* zato sto si moderator...
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | ||
Moderator
Datum registracije: Jan 2004
|
Citiraj:
Citiraj:
![]() http://forum.pcekspert.com/showgroups.php |
||
![]() |