|
![]() |
#1 |
localhost
Datum registracije: May 2006
|
Letencije RAMa i brzina sabirnice...
Naime na trecem kompu iz siga nabavio sam neke druge memorije jer su ove radile na 333. E sad problem je sljedeci... Imam tri razlicite memorije 3200 (400MHz) od kojih dvije imaju letencije 2,5-3-3-8 a jedna 2,5-4-4-8 kad ih gledam pojedinacno u CPU-z ali kad pogledam Memory oni rade na 133MHz-a.. Detalje pogledajte na slici ispod... ![]() A sto je najbolja stvar u BIOSu piše da rade na 400MHz-a i tamo je ukčljkucen o 200MHza za njihv FSB i napon sam rucno stavio na 2.5. Probao sam i na automatski te postavke ali nije bas bilo kruha... Evo i slike BIOS-a: ![]() E sad mene zanima tko tu laže? BIOS ili CPUz? Ja mislim bios ali kako onda riješiti stvar.. Molim Vas tko zna da mi što prije pomogne jer danas oko 18h moram odnjeti komp da se okaci na mrežu a ne znam riješiti ovu glupost... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
localhost
|
Sad gledam malo vidim da mi je množitelj na 18 a FSB od proca na 100 dali bi trebao prebaciti množitelja na 9 a FSB dic na 200?? Jao što mogu kad sam noob ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Laughing Man
Datum registracije: Sep 2005
|
Nisu letacije, nego latencije, i probaj ovaj flexibility option stavit na enabled... EDIT: sad vidim da je treći komp iz siga, ako je to northwood 1.8 sa sabirnicom (fsb) po def na 100 na intel čipsetu ti nebi bez overclocka ram radio preko 266mhz. Ne znam kako stvari stoje s via čipsetom... Krivo ti čak i piše u sig-u, taj proc je northwood na 1.8 i fsb100. Ram vjerojatno bez overklokanja neće ići preko 266, i u tom slučaju ti cpu-z govori istinu.
Zadnje izmijenjeno od: Pomo. 16.10.2006. u 16:05. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
localhost
|
Vidiš da sam noob ![]() Nego ka to uključim onda mi spustina 100MHza.. EDIT: Evo citam upute i naletim na ovo: ![]() LOL Sto onda ne mogu imat na 400MHz-a ali kako da imam onda na 333 a ne na 266 kako mi stalno stavlja automatski.. Prije sam imao 333MHz memoriju različitih napona pa sam mislio da zato zeka ali ipak ne... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Laughing Man
Datum registracije: Sep 2005
|
Moraš naći opciju cpu:dram ratio i s njom se poigrat, ne znam di je točno na tvojoj ploči, kako nemaš intelov čipset možda je moguće i da dobiješ ddr400...
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Jun 2004
|
Kako je Pomo rekao, u BIOSu bi trebao imat opciju za omjer Freq. memorije. A sa ove zadnje sličice bi se dalo zaključit da mem može radit na 400 samo ako su 2 keksa, ili na 333 ako ih je više. Jel to ova ploča - http://www.asrock.com/product/P4V88+.htm BTW: Za šta je ta Flexibility opcija kod Intela?
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|