Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 14.10.2006., 12:22   #1
nescuppir
Premium

nescuppir's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
Arrow Prebacivanje podataka u WLAN-u

sam naslove sve govori - spojem sam bežično na WLAN na router...router je na glavnom kompu, sad kako mogu razmjenjivat podatke sa tim glavnim kompom tom "lokalnom mrežom"

di i kak poriktat opcije? tnx.
nescuppir je offline   Reply With Quote
Staro 14.10.2006., 14:15   #2
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
1 Postavi na sva računala isti workgroup
(Control Panel - System - Computer name - Change)

2 Uključi NetBIOS over TCP/IP ako već nije
(Control Panel - Network Connections - Aktivna mrežna - Properties - Internet Protokol TCP/IP - Properties - Advanced - WINS tab - Klikni [selektiraj] Enable NetBIOS over TCP/IP)

3 Dozvoli share nekog direktorija (preporuka koristiti simple share).
(npr. New folder [Mreža] - Properties - Sharing - Klikni Share this folder on network - Stavi ime pod kojim će se taj folder vidit na mreži, npr. Mreža isto - Klikni Allow network users to change my files, da omogučiš međusobno brisanje i čitanje)

Naravno svaku tačku postupka završiti sa xy puta OK i to je to.
Nikky je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 14.10.2006., 14:48   #3
ou75id32
Banned

Citiraj:
Autor nescuppir Pregled postova
sam naslove sve govori - spojem sam bežično na WLAN na router...router je na glavnom kompu, sad kako mogu razmjenjivat podatke sa tim glavnim kompom tom "lokalnom mrežom" di i kak poriktat opcije? tnx.
- naslov ti ništa ne govori jer pod prebacivanjem podataka se može uzeti i tvoja konekcija na router gdje isto postoji razmjena podataka..
- malo je čak i bezobrazno ovo pitati jer si prvo trebao ići ovo pročitati prije nego si uopće postavio ovakvo glupo pitanje. Kao i kod većine vidim da se radi o totalnoj lijenosti otići na google ili uopće čitati po forumu, jer je lakše sve na gotovo dobiti.. pa se neka pitanja ponavljaju.. Da te imalo zanimalo mogao si to već riješiti i nešto i naučiti usput..
Na ovakva pitanja teško da će ti itko odgovarati...
Čudi me da već nije pao ban ili lock ...????

Citiraj:
Autor Nikky Pregled postova
...Uključi NetBIOS over TCP/IP ako već nije
(Control Panel - Network Connections - Aktivna mrežna - Properties - Internet Protokol TCP/IP - Properties - Advanced - WINS tab - Klikni [selektiraj] Enable NetBIOS over TCP/IP).
..ne mora staviti na enable jer može ostati i na default ovisno o postavkama..
koje nismo dobili ali je bitno da se frajer pohvalio kako se spojio bežično s ruoterom što je izgleda puno važnije..
Svaka ti čast nikky ali ovako samo daješ poticaj ovakvim glupostima..: nono :
ou75id32 je offline   Reply With Quote
Staro 14.10.2006., 16:57   #4
nescuppir
Premium

nescuppir's Avatar

"ou75id32" sry. al nije mi u interesu prepirati se s tobom

ovak, i prije sam stavio ove postavke na share ali mi nikako nije htio komp "dijeliti" podatke, Nikky probat ću ponovno po tvom pa ti javim

btw. spojen sam na SE555 router
nescuppir je offline   Reply With Quote
Staro 14.10.2006., 17:38   #5
ou75id32
Banned

Citiraj:
Autor nescuppir Pregled postova
"ou75id32" sry. al nije mi u interesu prepirati se s tobom

ovak, i prije sam stavio ove postavke na share ali mi nikako nije htio komp "dijeliti" podatke, Nikky probat ću ponovno po tvom pa ti javim

btw. spojen sam na SE555 router
...kažem samo da si trebao biti malo precizniji u opisu problema jer ovako je pitanje ispalo glupo.. Mogao si odmah napisati kako si već nešto probao napraviti imalo bi više smisla... Ako već ne čitaš pravila onda si bar mogao logički zaključiti u glavi da nisu ljudi ovdje vidoviti pa da vide što si ti sve tamo radio.. Ubuduće malo više podataka stavi kad tražiš pomoć jer kao što vidiš nisi baš dobio odgovore na pitanje a ti sam zaključi zašto...
Još uvijek stojim iza toga da si ovo mogao i sam riješiti da si malo prošetao po googlu.
Što reći drugo nego sretno ...: goood :
ou75id32 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno