Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Hardverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 10.10.2006., 10:16   #1
iggyone
u borbi protiv sna
Moj komp

iggyone's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Creative Zvučnici i potenciometar

Dakle, kao što svi već vjerojatno znate,prvo kaj na zvučnicima ode jest potenciometar. Ista stvar na mojim T5900. Ponekad bi okretanjem malo pojačal muziku, a ponekad probudio starce,makar okrenul za 1 stupanj onaj mali kotačić...
Išo vidit do kad mi vrijedi garancija,kad ono imam još 1 dan. I tako ja po broj telefona, i zovem Optimum Računala. Oni mi kažu,jel imaš jamstveni list naš, il smo ti dali nekog drugog. Ja pogledam, kad na jamstvu piše Elko Tech. Oni mi vele,ok, zovi njih. Nazvo ja Elko Tech, oni mi rekli, dofuraj pa ćemo vidit. Dofuro ja sve i potenciometar i garanciju, kad ono tip mi veli, tih zvučnika više nemamo,a tako niti rezervnih dijelova, a potenciometar nebumo rastavljali niti popravljali. Kažu mi,idi natrag u Optimum Računala da ti zamjene za neke druge.

Odoh ja u O.R. i objasnim situaciju,oni vele,nemogu ništa dok im Elko ne pošalje kreditno odobrenje. WTF,ništa opet u Elko. Tamo mi lijepo objasne ovako: MI (misle na sebe) smo zvučnike nabavili od Ve-Mila. Po zakonu, MI imamo garanciju 12 mj. od njih od dana kad smo ih preuzeli. Nakon kaj distribuiramo te zvučnike O.R. , mi njima dajemo garanciju takodjer 12 mj, a ako smo ih prodali sa zakašnjenjem,npr. kod nas su stajali 2 mjeseca, onda ta zadnja 2 mjeseca ak se kaj desi ne pokriva Ve-Mil, nego mi. U istom tom slučaju, kada O.R. meni proda zvučnike, meni teče garancija na 12 mj., ali ako su ih oni duže čuvali ,onda upravo za taj period oni trebaju pokriti troškove, a ne Elko (u kojem i jest slučaj). Eto tako su mi objasnili u Elku. OK.
I sad već popizdio kaj sam dvaput bio u Elku i drugi put idem u O.R. U medjuvremenu rekoh ljudima u Elku da nazovu O.R. i objasne im zakaj im nemogu poslati taj f*****g kreditno odobrenje i kaj će napravit. Dodjem ja u O.R. i lijepo dostavim zvučnike i kažem kako se nedaju popravit. Oni mrtvi hladni meni samo natipkaju da su ih preuzeli i to je to. I sad ih ja LIJEPO i ULJUDNO pitam kaj bude dalje, a oni meni bezobrazno : SAD ČEKAJTE. I još sam ih lijepo pitao,a uglavnom to ide tak, da budem ja vjerojatno dobil nove zvučnike (a novi se više ne proizvode,odnosno taj model) ili neke druge u zamjenu za ove. I pitam ja njih a kaj ak ja baš oću iste,a neću nijedne druge,jel se dobije povrat nofaca. I tip me bezobrazno pogleda i kaže: NE! NIKAKAV POVRAT U NIKOJEM SLUČAJU!

Eto,tako me otpizdili i jedni i drugi...i jedni i drugi se ograđuju od svoje greške, i ja sam sad doma bez zvučnika, nit neznam kaj će bit.
T5900 se više ne proizvode,dijelova nema,dućani su posvađani,i jedni i drugi tvrde međusobno da mi moraju to nadoknaditi,a nitko neće..i tako ja sam oštećen,nit neznam kaj će bit.
Eto molim komentare i iskustva ili bilo koji savjet kaj da napravm sa svim tim,jako dobro dodje...odnosno da znam koja su moja prava u svemu tome.

NIKAD VIŠE NIŠ NE KUPUJEM U OPTIMUM RAČUNALA...mislim PRODALI SU MI ROBU PRAKTIČKI BEZ GARANCIJE!!! SRAMOTA!

Asrock B550M Pro4
AMD Ryzen 5600 @ Thermalright Assassin King 120SE
2×8GB Corsair DDR4 CL16 3600MHz
Powercolor Red Devil 6700 XT 12GB
Kingston KC3000 SSD 512GB + Kingston NV2 SSD 2TB
LG DVD-RW
Corsair RM750e
Dell S2716HN
Fractal Design Define Mini
mouse&keyboard Logitech vulgaris
Predzadnja trgovina | Zadnja trgovina
iggyone je offline   Reply With Quote
Staro 10.10.2006., 11:55   #2
nicko
Guest

Datum registracije: Feb 2005
Treba se malo izderat i na jedne i na druge...nema drugo lijeka...nazalost...
nicko je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 10.10.2006., 18:14   #3
SRV
Premium
Moj komp

SRV's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
Ak ne radi potenciometar a sve je inace uredu, sigurno ce ti netko od forumasa to rado popravit. Sad govorim u ime drugih
Potenciometar se lako da sredit.
SRV je offline   Reply With Quote
Staro 10.10.2006., 18:48   #4
M4rk0
DragonBall Z Fan
Moj komp

M4rk0's Avatar

Datum registracije: Jul 2005
ja imam iste zvucnike i potenciometar zna zezati pa ga lijepo otvorim i ocistim i radi ko beba
M4rk0 je offline   Reply With Quote
Staro 10.10.2006., 18:49   #5
Foxman
localhost
Moj komp

Foxman's Avatar

Datum registracije: May 2006
Pa gledaj ovako... Ako ti ne srede kvar za 40 dana imaš pravo na novu robu prema zakonu o zaštiti potrošaća ako se ne varam stoga budi strpljiv ne pristaj na nikakav kompromis i dobiš nove ak oni ne uspiju popraviti kvar.... Naravno nemoj pristati na polovan proizvod da ti vrate nazad....
Foxman je offline   Reply With Quote
Staro 19.10.2006., 01:15   #6
iggyone
u borbi protiv sna
Moj komp

iggyone's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Zaboravio postat...nakon 2 dana od problema nazvali me iz Elka da su ipak oni dužni to sredit,al da kao oni nemogu to popravit niti ima takvih za zamjenu, pa me poslali nazad u O.R. po zamjenu za nekaj drugo. Tamo su mi nudili uglavnom da izaberem kaj god hoću u istoj kunskoj vrijednosti,pa i ak želim mogu nadoplatit nekaj. Uglavnom,kako nema više T5900 uzeh T6060, jer nemogu bez zvučnika, a naviko sam se na surround, pa sam opet uzel 5.1 sistem. (nisam moro ništa nadoplatit)
Btw pitah u Elku kaj će bit sa ovim starim zvučnicima,dal ih se može otplatit za neku sitniju lovu sad,al mi je tip rekel da moraju službenim putem ići na otpis i na uništenje...šmrc...a bili su to tako dobri zvučnici....

Razočarao sam se kako se naoko slični zvučnički sistemi mogu razlikovati...T5900 i T6060 su skoro pa doslovce nebo i zemlja.
Nakon otkapčanja starih ostavio sam sve iste postavke na kompu kaj sam si naštimo glede zvuka, daklem surround,bass,eq itd.. i prikopčim ja T6060, kad ono u odnosu na T5900 bas rastura,a visokotonci pikaju u uši...kolaps totalni!

Znači,nakon testiranja,moji dojmovi: T6060 imaju pretpostavljam isto pojačalo kao T5900, no dimenzije woofera su malo promijenjene, i imam osjećaj da pojačalo više pumpa basa na T6060 nego na T5900...i to dosta više. Dok su sateliti fizički mnogo manjih dimenzija (na 5900 promjer 6cm, na 6060 4cm), pa stoga i bolje reproduciraju samo više tonove nego srednje,što nije slučaj kod 5900. Uglavnom 5900 imaju vrlo topao i nježan zvuk,koji se vrlo lako da podesiti, dok je kod 6060 potrebno ipak malo više muke,i pogotovo dobro naštelati omjer basa i visokih tonova.

Za muziku,svakako su mi bili draži 5900 jer su ljepše reproducirali srednje tonove,i bas je bio sasvim zadovoljavajući. Ti zvučnici nikako nisu mogli dobiti epitet "glasni" ali su bili super jer su čak do fine glasnoće u svom frekvencijskom području davali zadovoljavajuće preformanse.

A sad su mi za filmove bolji 6060 jer su na filmu ionako bitniji efekti od same muzike,u čemu dolazi do izražaja jači bas i visoki tonovi koji daju nešto više na razumljivosti dijaloga na filmu. Za muziku još mi se uvijek teško priviknuti na visoke tonove satelita,ali s vremenom bude i to došlo,jer sam već sve poštelal kak spada, no u svakom slučaju,upravo zbog ovakvih karakteristika,slobodno mogu reći da ovi daju dojam da su puno glasniji od 5900. Eh,da i potenciometar. Svakako mislim da je potenciometar na 6060 bolji jer se Creative vratio na staro: kotačić kojem samo jedan rub viri van postrance male kutijice,kako za volume,tak i za bas.

I završna: kad vam ljudi savjetuju da odete poslušati neke zvučnike koji vam se dopadaju u trgovinu,to takodjer nemožete uzeti kao presudni faktor,jer svake zvučnike je potrebno dobro ugoditi,posebice ako imate iole bolju zvučnu karticu. Jer na svakoj zvučnoj,ili na različitim postavkama,i isti zvučnici mogu zvučati POPRILIČNO drugačije.
Npr. da sam vam ja puštao na starim postavkama 5900 i 6060,većina vas bi sigurno bila oduševljena 6060 serijom jer bi bas "ubijao" a glasnoća visoka,zbog reprodukcije samo viših tonova, a ustvari su 5900 kvalitetniji od svog sljedbenika...
Nakon kaj odslušam ove godine par predmeta na faxu vezanih uz akustiku, i pročitam par knjiga vezanih uz zvučnike, definitivno ću postati jedan pravi tekst o čemu biste trebali voditi računa prilikom kupnje novih zvučnika...definitivno nebi trebali napraviti kao što sam i ja prvi put...ušo u dućan i kupio bez da sam pogledo uopće išta o njima, već samo po izgledu na kutiji uzeo ono kaj mi se sviđa...
Pozdrav!: hello2 :

Asrock B550M Pro4
AMD Ryzen 5600 @ Thermalright Assassin King 120SE
2×8GB Corsair DDR4 CL16 3600MHz
Powercolor Red Devil 6700 XT 12GB
Kingston KC3000 SSD 512GB + Kingston NV2 SSD 2TB
LG DVD-RW
Corsair RM750e
Dell S2716HN
Fractal Design Define Mini
mouse&keyboard Logitech vulgaris
Predzadnja trgovina | Zadnja trgovina
iggyone je offline   Reply With Quote
Staro 19.10.2006., 01:30   #7
trpi
Guest

zato ja fino ne čačkam potenciometar, stavio ga fino na max i pojačavam smanjujem preko tipkovnice.... : hello2 :
  Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno