Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Software > Aplikacije
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 01.06.2003., 13:58   #1
breach
Registered User

Datum registracije: Feb 2003
Igranje pod win2000

Instalirao sam win2000. Scena u igrama se ne iscrtava pravilno. poligoni se iscrtavaju preko cijele scene i nestaju. Probao sam nekoliko drivera. Grafička je GeForce2MX, DirectX 8.1, Detonatori 12.90 i 21.88. Kako se može ukloniti ovaj problem. Molim nekoga tko se kuzi da savjetuje! Hvala.
Staro 01.06.2003., 15:13   #2
greg SE
Premium
Moj komp

greg SE's Avatar

Datum registracije: Oct 2001
pod broj jedan stavi novije drivere, ako neupali vrati se opet vamo
greg SE je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 01.06.2003., 18:39   #3
matijas
Premium

matijas's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Mozda ce se pitanje ciniti malo cudno, ali kak ti je hladjeno kuciste?
Naime, svojevremeno sam slagao jedan stroj na stolu i kad sam ga upalio i isao testirati cijelo je vrijeme bacao artefakte po ekranu. Kasnije sam skuzio da iako je maticnu bila izvan kucista (polozena na stolu) nije bilo dovoljno strujanja zraka i kartica se pregrijavala. Jedan ventilatorcic-na-pravom-mjestu kasnije je sve bilo ok...
Staro 01.06.2003., 22:47   #4
breach
Registered User

Što se tiče drivera, izbrisao sam instalaciju i stavio ponovo winMe, pa ću pokušat sutra sa dualboot instalacijom i novijim driverima ako ih nađem. Pod WinMe nemam nikakvih problema, pa mislim da nije hlađenje. Kartica ima aktivno hlađenje i kučište ima jedan ventilator.
breach je offline   Reply With Quote
Staro 01.06.2003., 23:32   #5
tor
Administrator
Moj komp

tor's Avatar

Citiraj:
Originally posted by breach
Što se tiče drivera, izbrisao sam instalaciju i stavio ponovo winMe, pa ću pokušat sutra sa dualboot instalacijom i novijim driverima ako ih nađem. Pod WinMe nemam nikakvih problema, pa mislim da nije hlađenje. Kartica ima aktivno hlađenje i kučište ima jedan ventilator.
A onda je vjerojatno stvar u nesnošljivosti Win 2000 i određene igrice. Win 2000 baš i nije OS za igrice. Ja ga i ne bih stavljao ako se baš hočeš igratti...
tor je offline   Reply With Quote
Staro 02.06.2003., 08:35   #6
LorD ClockaN
od LemilicE
Moj komp

LorD ClockaN's Avatar

Datum registracije: Dec 2002
Citiraj:
Originally posted by tor
A onda je vjerojatno stvar u nesnošljivosti Win 2000 i određene igrice. Win 2000 baš i nije OS za igrice. Ja ga i ne bih stavljao ako se baš hočeš igratti...
Potpuno se slažem s tor-om.

Šta ti fali XPu?
Da, to sam ja u avataru!!! Grobnik ----> 1:37.759... ko od vas može brže???
Nemam više lema!!!
LorD ClockaN je offline   Reply With Quote
Staro 02.06.2003., 09:33   #7
gospar
Faraon

gospar's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
offtopic: kad si vec spomenuo XP kako mi je drago koliko je sarlatana i nesposobnjakovica izaslo na vidjelo zadnjih godina koji su kritizirali xp jer se mora sve novo od MSa kritizirati prethodnih godina cesto su ljudi tako ispadali pametni ali XP-u se nema sto zamjeriti on je posve ok
Staro 02.06.2003., 12:53   #8
msvrtan
..

Citiraj:
Originally posted by gospar
offtopic: kad si vec spomenuo XP kako mi je drago koliko je sarlatana i nesposobnjakovica izaslo na vidjelo zadnjih godina koji su kritizirali xp jer se mora sve novo od MSa kritizirati prethodnih godina cesto su ljudi tako ispadali pametni ali XP-u se nema sto zamjeriti on je posve ok
osim problema sa ntfs-om...jel to rjeseno uopce?
msvrtan je offline   Reply With Quote
Staro 02.06.2003., 13:17   #9
RAK
Feldwebel
Moj komp

RAK's Avatar

Datum registracije: Feb 2002
Citiraj:
Originally posted by msvrtan
XP-i imaju problema sa:

1. Administratorima
2. Korisnicima.
3. Driverima za raritetni hardware
4. Prastarim programima
5. Prastarim hardware-u
6. Ljudskom gluposti
Elegantan kao leopard

Nisam to ja, to je moj komp.
RAK je offline   Reply With Quote
Staro 02.06.2003., 23:10   #10
breach
Registered User

Trebao sam stabilniji OS jer se WinMe stalno rušio kod rada sa nekim programima. No, brat se igra na istom Pc-u, pa sam mislio da će moći i na Win2000. Možda je najbolje ovako: dualboot Win2000 i Me. XP nisam još stavio baš zato što su ga razapinjali, a ja i nisam povodljiv za novotarijama. imam malo stariju mašinu Duron 800, Via kt133. Trebao bih ga probati. Igre koje sam instalirao na Win2000 su Alien vs predator, Fifa 2002 i carmagedon, sve imaju problema sa prikazom scene. Radi jedino Heroes 4. Nisam još probao novije drivere od det. 21.88. 3D Mark 2001 SE je počeo jako dobro po defaultu ali se ruši na dragothicu high details ( game2). Probat ću još malo....
breach je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 03.06.2003., 07:52   #11
LorD ClockaN
od LemilicE
Moj komp

LorD ClockaN's Avatar

Datum registracije: Dec 2002
Možda i bolje da ga ne staviš na takvu mašinu ako nemaš barem 256RAMa. Mogao si staviti XP umjesto WIN2000 kao dual boot. Meni XP nikad nisu radili problema, ali ja sam samo pojedinac.
Da, to sam ja u avataru!!! Grobnik ----> 1:37.759... ko od vas može brže???
Nemam više lema!!!
LorD ClockaN je offline   Reply With Quote
Staro 03.06.2003., 12:00   #12
gpremec
matroxfanatic

gpremec's Avatar

Citiraj:
Nije. Za sada Microsoft nije niti priznao postojanje tog problema. Osobno to smatram jos jedinom pravom manom XPa (sve ostalo je gotovo zanemarivo), a kako mi u radu treba NTFS, drzim se Win2000.
Staro 03.06.2003., 12:40   #13
msvrtan
..

Citiraj:
Originally posted by gpremec
Nije. Za sada Microsoft nije niti priznao postojanje tog problema. Osobno to smatram jos jedinom pravom manom XPa (sve ostalo je gotovo zanemarivo), a kako mi u radu treba NTFS, drzim se Win2000.
jel ko probao staviti winxp na w2k ntfs?
Staro 03.06.2003., 13:40   #14
RAK
Feldwebel
Moj komp

RAK's Avatar

A kakvi su to problemi sa NTFS-om pod XP?
Elegantan kao leopard

Staro 03.06.2003., 13:52   #15
CyberLord
Premium

CyberLord's Avatar

Datum registracije: Mar 2003
Problem je u tome što postoje više verzija ntfs - onaj u xp je 5,1 a u 2k je drugi pa to može stvarat probleme u nekim slučajevima
Staro 03.06.2003., 15:40   #16
mitzek
Prigorec po defaultu
Moj komp

mitzek's Avatar

Datum registracije: Mar 2003
Citiraj:
jel ko probao staviti winxp na w2k ntfs?
ja sam puknul sogiju na komp, sljakalo je,al........nakon 2-3 tjedna....papa...format iz xp setupa i nakon toga sve 5!jednostavno ,sve je pucalo po savovima,najveci problem je bil kak uopce startat windoze jer su furt plavili!!! pa ovo,pa ono,uglavnom nist od posla dok nije bil clean install na "suhu" particiju!

sig na dijeti..,bolje on nege JA......
mitzek je offline   Reply With Quote
Staro 03.06.2003., 23:51   #17
darius
....?

darius's Avatar

Datum registracije: Jul 2002
Re: Igranje pod win2000

Citiraj:
Originally posted by breach
Instalirao sam win2000. Scena u igrama se ne iscrtava pravilno. poligoni se iscrtavaju preko cijele scene i nestaju. Probao sam nekoliko drivera. Grafička je GeForce2MX, DirectX 8.1, Detonatori 12.90 i 21.88. Kako se može ukloniti ovaj problem. Molim nekoga tko se kuzi da savjetuje! Hvala.
zanimljivo ... al tocno ta situacija je bila i kod mene ...
vidim da je slicna konfig. i graficka ..
uzeo sam prije koji dan od susjeda gf2mx ..32mb
i bas to mi se dogadjalo na svim igrama ...
savjet prijatelja matije .. da stavim vent. zbog kao
navodnog "pregrijavanja" nije rijesio problem ..
isprobao sam od starih detonatora do najnovijih..
win 2k .. je izgleda problem ...
ja sam problem jednostavno rijesio .. vratio karticu ..
al me zbilja zanima ... u cem je bio problem ...
darius je offline   Reply With Quote
Staro 03.06.2003., 23:52   #18
RAK
Feldwebel
Moj komp

RAK's Avatar

Citiraj:
Originally posted by CyberLord
Problem je u tome što postoje više verzija ntfs - onaj u xp je 5,1 a u 2k je drugi pa to može stvarat probleme u nekim slučajevima
A gdje je tu problem sa NTFS-om pod XP-ima? Mislim, instaliraš XP na NTFS particiju koju si kreirao prilikom instalacije.

Pomognite meni neukom.
Elegantan kao leopard

Staro 04.06.2003., 00:47   #19
msvrtan
..

Citiraj:
Originally posted by RAK
A gdje je tu problem sa NTFS-om pod XP-ima? Mislim, instaliraš XP na NTFS particiju koju si kreirao prilikom instalacije.

Pomognite meni neukom.
do sada sam primjetio da svi koji su imali probleme s xpom su ga furali na xp ntfsu...

i jos jedna stvar koju sam primjetio sa xp-om je da ima extremnu nestabilnost/stabilnost...iliti seljacki: ili ti sve radi ili ti nis ne radi...nema izmedju

ukljucujuci mene koji sam betu imao na fat i radila je HEBENO!!! onda pro koja je na ntfsu se zakljucala...krepao registry i nisam mogao uci...

sad na fatu sve radi super...nemicem se vise u w2k...
Staro 04.06.2003., 07:55   #20
tor
Administrator
Moj komp

tor's Avatar

Citiraj:
do sada sam primjetio da svi koji su imali probleme s xpom su ga furali na xp ntfsu...

i jos jedna stvar koju sam primjetio sa xp-om je da ima extremnu nestabilnost/stabilnost...iliti seljacki: ili ti sve radi ili ti nis ne radi...nema izmedju

ukljucujuci mene koji sam betu imao na fat i radila je HEBENO!!! onda pro koja je na ntfsu se zakljucala...krepao registry i nisam mogao uci...

sad na fatu sve radi super...nemicem se vise u w2k...
Ista stvar i kod mene. Imao sam ga i na FAT-ui i na NTFS-u po par puta. Jedino što mogu vidjeti je da se osjeti kad je na NTFS, nekako mi je sporiji u radu, ono ulazak izlazak iz foldera i slično. Tu i tamo mi zapne što mi se na FAT-u ne dešava. Ali opet s druge strane to je jedini problem kod mene s NTFS, sve ostalo je OK.
tor je offline   Reply With Quote
Staro 04.06.2003., 13:00   #21
RAK
Feldwebel
Moj komp

RAK's Avatar

Pitam iz razloga što radim na NTFS-u. Ama baš nikakvih problema nisam vidio. Radi bez greške. Ne vračam se na FAT zbog prevelike paricije (više od 32 Gb).

Radio sam i na particiji kreiranoj na XP a koristio sam 2000. Nisam dugo i nisam ništa podešavao i petljao. Ne znam kako to dobro radi ali sam instalirao i malo radio na tome (koliko je bilo neophodno).

Xp si stabilni i rade brzo. Još je sada ubrzalo otkada sam stavio nove ali neće dugo. Baš sada pripremam jednomjesečno mučenje kompa sa raznim probranim aplikacijama za mučenje. Dokazano komp može kraće raditi od mene u ekstremnim uvijetima.

Ukratko. Možete vi pričati o XP-u da ne valja ali me ne možete uvjeriti u to. I nakon čitave hrpe kompova nisam imao problema. Posebno se to odnosi na Premecove virtualne probleme sa SCSI. Sada ga doduše nemam ali ću si morati takvo nešto nabaviti.

Valjda negdje griješite.
Elegantan kao leopard

Staro 04.06.2003., 14:11   #22
gpremec
matroxfanatic

gpremec's Avatar

Citiraj:
Originally posted by RAK
...Ukratko. Možete vi pričati o XP-u da ne valja ali me ne možete uvjeriti u to. I nakon čitave hrpe kompova nisam imao problema. Posebno se to odnosi na Premecove virtualne probleme sa SCSI. Sada ga doduše nemam ali ću si morati takvo nešto nabaviti.
Ako mislis na probleme s SCSI diskovima, nisam ja to izmislio, vec je i sam Microsoft to priznao i kasnije ispravio. Takodjer, taj problem nije uocen na svim SCSI kontrolerima. Npr. Ozren je na Adaptecovom SCSI kontroleru taj problem imao izuzetno izrazen, dok ja na LSI SCSI kontroleru taj problem nisam imao.

To sto ti nisi imao problema sa XPom, blago tebi. Ali kategoricki tvrditi da je nemoguce da ljudi imaju problema s XPom i da ih ne znaju instalirati, to je generaliziranje (najgori nacin razmisljanja). Osobno sam na vise racunala imao raznoraznih problema s XPom, ali sam imao i racunala na kojima XP radi savrseno.

I kao sto je msvrtan dobro napomenuo, XP-i ili rade savrseno, ili su problematicni.
Staro 04.06.2003., 14:28   #23
RAK
Feldwebel
Moj komp

RAK's Avatar

U našoj zadnjoj razmjeni mišljenja si tvrdio da XP jednostavno ne radi dobro. Znam da ima problema sa nekim hardwareom ali sa većinom nema. Pa svaki OS ima problema s nečim. To što NTFS od XP nije kompatibilan sa 2000 je jednaki zločin onome što na 98 nema NTFS-a. Tako je i 2000 loš. Ne treba zato reći da je smeće. Valjda se ja lakše pomirim s onim što nije savršeno.

Ne kažem da su ljudi uvijek u krivu i da ne znaju instalirati XP. Kažem da je u 90% slučajeva tako. U večini slučajeva je kriv loše namješteni BIOS (ili samo resetiran). U ostalima to što ne znaju podesiti da radi kako treba. Tu je negdje i problem drivera koji ne rade uvijek kako treba. Takvih sam imao hrpu primjera.

Ono što rade u našim firmama je zločin kada instaliraju bilo koji OS pa tako i XP. Na dis stave jednu particiju od 80 GB u FAT 32 i svi se čudom čude kako to ne radi kako treba. Tada se događa ono poznato rušenje i nestabilnost sistema. Sam sam iskusio sve blagodati toga na svojoj koži (trebao mi je FAT). Ali nisam krivio XP.

Ako nekome ne paše XP, neka ga ne koristi. Samo ne treba reći da je loš jer mu se ne sviđa slikica na ekranu. A koliko je takvih tipova bilo.
Elegantan kao leopard

Staro 04.06.2003., 15:51   #24
msvrtan
..

RAK nisam ja rekao da svi s ntfs-om maju problem...nego da svi koji su imali problem imali su ntfs particiju....
Staro 05.06.2003., 08:58   #25
gpremec
matroxfanatic

gpremec's Avatar

Citiraj:
Originally posted by RAK
...To što NTFS od XP nije kompatibilan sa 2000 je jednaki zločin onome što na 98 nema NTFS-a. ...
Cek, cek, cek... Daj malo razmisli kaj si sad rekao: NTFS od XP nije kompatibilan s 2000? Nije kompatibilan? I tebe to NE zabrinjava? Cak je i NTFS od NT4.0 kompatibilan s 2000 (to kaj se iz NT4.0 ne moze raditi check disk, to je poznato). Koliko se ja sjecam prvih slutzbenih obavijesti iz Microsofta, XP koristi isti NTFS kao i 2000. To je bilo sluzbeno u doba XP RC1 i pri izlasku finalne verzije. I sada je odjednom ispalo da NIJE isti NTFS i da cak stovise NIJE kompatibilan? A na sve to, Microsoft cak i ne priznaje da postoji problem NTFSa kod XPa.
Citiraj:
Originally posted by RAK
Ne kažem da su ljudi uvijek u krivu i da ne znaju instalirati XP. Kažem da je u 90% slučajeva tako. U večini slučajeva je kriv loše namješteni BIOS (ili samo resetiran). U ostalima to što ne znaju podesiti da radi kako treba. Tu je negdje i problem drivera koji ne rade uvijek kako treba. Takvih sam imao hrpu primjera.
I tako, ispada da jedino ti na ovom forumu zapravo znas instalirati Windowse i poriktati BIOS...
Staro 05.06.2003., 09:59   #26
RAK
Feldwebel
Moj komp

RAK's Avatar

Citiraj:
Cek, cek, cek... Daj malo razmisli kaj si sad rekao: NTFS od XP nije kompatibilan s 2000? Nije kompatibilan? I tebe to NE zabrinjava?
Baš i ne. Upravo ta kompatibilnost unazad je ono što će uništiti komp software. Upravo to daje nestabilnost sistemu. Brijem da bi potpuno novi software bio daleko brži i stabilniji od ovakvog.

Uvijek su dodavali nešto novošto nije bilo u prethodnoj verziji i što nije kompatibilno sa prethodnicima. Što bi me tu jako moralo zabrinjavati. Jedino su to morali reći i napisati negdje. Ovako je malo kurvinjski.

Citiraj:
I tako, ispada da jedino ti na ovom forumu zapravo znas instalirati Windowse i poriktati BIOS...
A gdje si našao takvu tvrdnju? Ne budi takav. Ne znam baš puno o kompovima ali sam strahovito tvrdoglav. Ja zacrtam da to mora raditi i maltretiram komp dok ne počne raditi onako kako ja hoću. Mora se znati da sam ja njega kupio a ne on mene i hoću da radi onako kako ja hoću.

Ne sumnjam u znanje ljudi koji su tu na forumu. Ne sumnjam da ti znaš to napraviti ali kompovi koji su meni dolazili su bili jadni. Bilo je tu i onih koje su instalirali i "stručnjaci". Do koleg zaključka da dođem? Da to svi znaju po rođenju?

Meni je jednostavno namjestiti BIOS jer znam što treba namještati ali evidentno je da drugima nije.
Elegantan kao leopard

Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke