Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Audio, Video, Foto
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 05.10.2006., 23:09   #1
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Par pitanja oko snimanja analogne televizije sa tuner-om

Imam tuner iz sig-a - Leadtek TV2000 Expert.

Nakon zadnje promjene harda, prvo što mi se događa da mi cijepa fajlove nakon 2GB. Hard je na NTFS sustavu, nigdje u programu nisam naštimao da dijeli nakon 2GB.

Mislim da ima u registry-ju neki key koji isto to regulira, ali ga nisam mogao naći, pa ako ima dobra duša da mi tu malo pomogne.

Sljedeće, snimam preko Leadtekovog programa, onaj Winfast PVR mislim da se zove. Problem je što mi audio kasni za slikom, u prosjeku oko -300ms. Ponekad zna biti i više
Probao sam se snaći u Virtualdub-u ali bez uspjeha. Nemrem naći ništa što bi mi pomoglo.

Imam onu verziju Virtualdub-a koji podržava MPEG2 (pošto je to format u kojem snimam), pa ako mi može netko reći kako da s njime ili sa nekim drugim programom (najbolje da je freeware ) sinkroniziram video i audio da mi zvuk ne kasni.
Ili sam možda ja nešto krivo postavio u Winfast PVR-u?

Toliko za sada, od mene. Unaprijed hvala svima na pomoći

Zadnje izmijenjeno od: Vuco. 05.10.2006. u 23:47.
Vuco je offline   Reply With Quote
Staro 06.10.2006., 07:53   #2
pogi
aka Mali Mirko
Moj komp

pogi's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Citiraj:
Imam tuner iz sig-a - Leadtek TV2000 Expert.
Evo i ja ga imam.

Citiraj:
Nakon zadnje promjene harda, prvo što mi se događa da mi cijepa fajlove nakon 2GB. Hard je na NTFS sustavu, nigdje u programu nisam naštimao da dijeli nakon 2GB.

Mislim da ima u registry-ju neki key koji isto to regulira, ali ga nisam mogao naći, pa ako ima dobra duša da mi tu malo pomogne.
Huh..... stvarno se nikad s tim nisam susreo, niti čuo da se nekome to dešava. Fora sa registrijem je bila za CyberLinkov PowerVCR.

Citiraj:
Sljedeće, snimam preko Leadtekovog programa, onaj Winfast PVR mislim da se zove. Problem je što mi audio kasni za slikom, u prosjeku oko -300ms. Ponekad zna biti i više
Probao sam se snaći u Virtualdub-u ali bez uspjeha. Nemrem naći ništa što bi mi pomoglo.
Inače ovo što ti Choby kaze probaj upgread i drivera od zvučne kartice

Probaj u opcijama za snimanje staviti audio kao master stream. Probaj prvo to a onda tek na VirtualDubMPEG2

Inače pogledaj koju verziju WinFastPVRa imas, zadnja na tajvanskom serveru je 3.0.10.99, verziju koju imas procitaj klikom na tekst okvira slike u gornjem lijevom kutu. Upgrejdaj po potrebi i drivere isto sa tajvanskog sajta.

Inače meni taj WinFast zna raditi gluposti, scheduled recording sve namjestim i on upali TV i ne snima??? Čak mi se znalo desiti da ako snimanje ide iz jednog dana u drugi npr start 22:45 4/10/2006 end 1:00 5/10/2006 da snimi samo do ponoći?

Ja za snimanje u mjpeg avi koristim VirtualVCR
Verifikacija poštenog trgovca #1, #2, #3, #4, #5, #6, #7, #8, #9
pogi je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 06.10.2006., 07:55   #3
choby
Premium

Datum registracije: Nov 2001
Citiraj:
Autor Vucko Pregled postova

probaj deinstalirat PVR, očistiti registry pa opet instalirat

Citiraj:

Imam onu verziju Virtualdub-a koji podržava MPEG2 (pošto je to format u kojem snimam), pa ako mi može netko reći kako da s njime ili sa nekim drugim programom (najbolje da je freeware ) sinkroniziram video i audio da mi zvuk ne kasni.
Ili sam možda ja nešto krivo postavio u Winfast PVR-u?

Toliko za sada, od mene. Unaprijed hvala svima na pomoći
ja sam imao slične probleme...iz mog iskustva i čitajući malo po netu, zaključak bi bio da je to do drivera od leadteka + driveri od matične i driveri od zvučne...meni je jedna verzija drivera to radila za mpeg2 format, dok je snimanje u huffyuv davalo ok sinkronizaciju...druga verzija drivera je radila obrnutu stvar...
choby je offline   Reply With Quote
Staro 06.10.2006., 16:33   #4
Nik
Premium
Moj komp

Nik's Avatar

Datum registracije: Mar 2003
interleaving--->Delay audio track by _______ms
-->
Citiraj:
Audio--->interleaving--->Delay audio track by _______ms
Nik je offline   Reply With Quote
Staro 06.10.2006., 17:41   #5
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
interleaving--->Delay audio track by _______ms
Kaj nije to ako je audio ispred slike?

Svejedno bum probal...Hvala.

EDIT:
Skužio, može se staviti i minus predznak.
Malo mi je nestabilan Virtualdub, pa ću to još probati.
-->
Citiraj:
Autor Nik Pregled postova
Audio--->interleaving--->Delay audio track by _______ms
Kaj nije to ako je audio ispred slike?

Svejedno bum probal...Hvala.

EDIT:
Skužio, može se staviti i minus predznak.
Malo mi je nestabilan Virtualdub, pa ću to još probati.

Zadnje izmijenjeno od: Vuco. 06.10.2006. u 18:23.
Vuco je offline   Reply With Quote
Staro 06.10.2006., 18:00   #6
alimilano
Premium
Moj komp

alimilano's Avatar

Datum registracije: Jul 2005
naštimavao sam taj zvuk davno ali se nesjećam kako....znam da Virtualdubmod ima svoj forum i da san tamo bija dosta toga skužija

..evo baš pogledao izgleda da ga nema više

....http://forum.digital-digest.com/ .........nije ni ovaj loš
alimilano je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke