|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Feb 2005
|
Upozorenje za potencijalne kupce Abitovih ploča (nf5xx chipset)
Nedavno sam kupio Abitovu KN9S ploču, socket AM2, chipset nf550. U kombinaciji je sa procesorom x2 3600 i kingmax 667 MHz memorijom. Ploča bi radila sasvim pristojno da nema jednog glupog problema: 10-tak minuta nakon prvog paljenja sustav se zamrzne. Odnosno, windowsi i dalje nastave s normalnim radom, ali ne reagiraju na miš ili tastaturu (sve priključeno preko PS/2 porta). Nakon što se sustav restartira, problem nestaje do slijedećeg gašenja računala. Više o tome na: Abit forum Situacija je ista i s periferijom spojenom preko USB porta. P.S. Napravio sam update BIOS-a na zadnju, 1.5 verziju. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
music freak
Datum registracije: Jan 2004
|
..krasno ![]() ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Uh što volim s939 ![]() Ovo već počinje bit smješno da nakon toliko vremena nisu u stanju sredit da sve ploče za AM2 rade kako treba bar na def postavkama.
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Mislim da je stvar više vezana uz nf5 čipset nego za AM2 platformu kao takvu. Od grijanja pa do toga da rijetko koja ploča ide preko 300Mhz FSB-a, zatim nekompatibilnosti sa memorijama. Osim toga, za nekih mjesec dva bi nvidia trebala predstaviti nove čipset čipove. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Moderator
|
Gle sorry ali sad ovo zvući kao imam dobar auto ima odličnu šasiju motor je OK ali je prijenos za k. ![]() Mislim nemam ja niš protiv AM2 ali daj nek ga više steraju u red. BTW više očekujem nove ATI/AMD čipove
![]() |
#7 |
Moderator
|
i potpuno krivo ljudi AM2 je prijelazna platforma kao što je bila s754 prije Sad to što ima više bugova od s.A, s.754 i s939 zajedno je kao što je i rečeno više/manje stvar chipseta (koji su IMHO strava) ali sumnjam da iz toga neće izvuć neku korist. OK trebali su se malo više potrudit ali kaj je tu je.
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
plasirali su na tržiste prakticki polu gotov proizvod, sto se kod ovakvih stvari ne smije dogoditi ni za zivu glavu. Jasno da je to prijelazna platforma, al od jedne prijelazne platforme napraviti najobičnije bugovito smeće koje uz to ne kosta malo... hmmm |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Citiraj:
http://www.theinquirer.net/default.aspx?article=33645 Jedini šit kod ATI-a je SB400/450/600/650 linux kompatibilnost koja je : baad :, ULI SB je bio po tom pitanju bolji. S druge strane, kod nvidije je to čisto suprotno ... ipak si to ne mogu priuštiti kad jedan Tyan ili SuperMicro rade serversku/worksation ploču na njihovom čipsetu. Isto je što se tiče grafike iako se ATI tu popravio u zadnje vrijeme. Osim toga, kad jedan DFI nije mogao napraviti "poštenu" nf590 LP ploču onda sve kvragu ... od Intelove nf590 LP su odustali u zadnji čas i čekaju novi čipset. S druge strane kako objasniti da nf4 čipset na AM2 radi bolje nego nf5: http://www.newegg.com/Product/Custra...82E16813136015 http://www.pcmoddingmy.com/e107_plug...hp?content.377 Što se tiče prijelazne platforme, DDR3 dolazi masovnije tek 2008, malo je to ipak previše "prijelazno" da se čeka još godinu dana ili više za AM3. AMD može popravit stvar na razni procesora ali to će doći tek sa K8L koji će raditi na oba socketa. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Strichek Moderator
|
Stavit cu ovu temu kao sticky za one koji misle prelazit na AM2 pa da vide ovo, kasnije skidam.. ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2005
|
Citiraj:
Što se tiče zagrijavanja, ono nije bilo veće nego kod Abitovih nf4 ploča. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
nije ni 939 baš bajkovit. od 10 7 ploča je bugljavo. najgora s kojom sam se sreo Asus A8V. katastrofa većih razmjera. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Guest
Datum registracije: Mar 2005
|
Ja imam soc939 Nvidia C51-CK804 Abit AN8-32x i nemam nikakvih problema |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Strichek Moderator
|
Skidam ovo sa Stickyja dosta je bilo na vrhu. ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|