|
![]() |
#1 |
8-bit Gen.
Datum registracije: May 2004
|
8>bit<16 depozitorij nostalgije (Z80, C64... 68000)
Buduci da je kupus da se sve trpa sto nije Amiga u temu : Dobre vijesti za Amiga-nostalgičare Ovdje postajte samo o ostalim 8 i 16-bit igrackma (Atari ... Z80) Stavio sam sve draft-irane teme koje su me cekale za postati, pa mi je dosti za danas. Samo da bacim jos slicku jedne manje manje serije ZX48 tastature koja je postojala kao DIY kit. Jucer je bas dobila novog vlasnika pa me sjetilo da postam : ![]() Kao i jedna DIY 'kutijica' : ![]() U nastavku USB za C64 (da, ima i toga) Da ne zaboravim jos i ovo. Poznanik Rodolphe uspio je skupiti narudjbe za vjerovatno zadnji ciklus proizvodnje najbrze kartice za Atari Falcon, tocnije CT63 akceleratora. Koliko je ovo podvig i entuzijazam ako gledamo danasnji datum i datum proizvodnje zadnjeg Falcona, te Rodolphe-ovog entuzijazma koji je plod ciste ljubavi prema Falconu a 0% profita i gomila glavobolja dok svaki ciklus provede u realizaciju. (sam $ve pokriva) U slucaju da netko zeli pojacati svog Falcona do statusa najbrze Atari masine ikad, te je voljan izdvojiti oko 300 Jureka, samo do kraja ovog mjeseca - kad krece proizvodnja - moze jos naruciti spomenuti CT63. Moze kontaktirati Rodolphe-a : rodoclphe.czubaMAKNIfree.fr 1) Detalji o CT63. 2) Troskovi/detalji same narudjbe. Preseljenje na novu adresu 2010. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
8-bit Gen.
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Super Moderators
|
![]() |
#5 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Citiraj:
![]() zna li netko dali u onome C64 all-in-one joysticku koji Vemil prodaje dolazi River raid igra? Ako da, kupujem odmah ![]()
![]() |
![]() |
#6 |
Guest
Datum registracije: Feb 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
8-bit Gen.
|
Citiraj:
Postojao je Joystick nekakvog Quasar naziva, ali uopce nisam obracao paznju jer sam mislio kako ce to biti dostupno i dalje. Nazalost falija sam i to debelo. Taj model je isto bio klasicni Joy , nesto tipa Megastar SV135 ali je imao po 3x50 igara za Speci, C64 i Atari. Cijena je bila tocno 99$. Nazalost, kao da je u zemlju potonuo. Jel to bila neka mala serija nekog entuzijaste nemam pojma, ali ugledah ga kao banner na nekom sajtu. Malo istrazi vani, mozda Jelc zna, ali mislim da imas modela sa vise igara. Mada je i ovaj iz Linksa zgodan. Inace, kad smo kod Krmilnih Ročica (Slo naziv za joystick) evo jedne fine kolekcije Zasigurno ce mnogi prepoznati svoje bivse, posebno kod nas ceste QS modele. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2004
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Citiraj:
![]() ![]() ![]()
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
8-bit Gen.
|
A sad se dobro zamislite nad ovim : MS Windows on ZX Spectrum Pa jos jednom, kad nastupi prva nadolazeca nervoza u strahu od "poboljsanja" koja su vas zaobisla ako ne kupite zadnju stvar. Autor upravo radi takodjer i na XP emulatoru ![]() Kad bi se ovoliki entuzijazam prema staroj masini mogao danas u industriji primjeniti na danasnju kutije, gdje bi nam bio kraj? Najbolji pokazatelj vremena bez pravih inovacija. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
8-bit Gen.
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
od LemilicE
Datum registracije: Dec 2002
|
Citiraj:
Imao sam i takve, i prozire i svakakve, ali uglavnom QS
Member Of the PC Ekspert 100+kg Demolition Squad ----------------------------- ReadTheFuckingManual Da, to sam ja u avataru!!! Grobnik ----> 1:37.759... ko od vas može brže??? Nemam više lema!!! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#15 |
8-bit Gen.
|
Neki dovitljivac je napravio (besplatni) remake legendarne C64 igre koje se mnogi sjecaju : Aztec Challenge Ispala je prilicno autenticno i ne bode oci rasipnistvom grafike, ali fali ona originalna tema koju samo SID moze osvirati kako treba ![]() Remake se moze skinuti direktno ovdje. Nije stao sam na ovoj igri, jos se toga moze pronaci ovdje, a posebno (nisam probao) privlaci paznju Jet Set Willy. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
muimerP
Datum registracije: Nov 2006
|
Neznam dali ovo ovdje spada, ali zanimljivo je. ( ja sam se na coomodore-u igrao samo godinu dvije, sve ostalo je bio NItendo, tako da nisam baš u sferi...) http://www.youtube.com/watch?v=0Awfy...layer_embedded C64 laptop p.s. frajer nema sta nema zmodano ![]() edit: Tek sam sad pročitao točno o cemu se radi, moj post ne spada ovdje, sry ![]()
Ishur´s Guide to Electronic Music Zadnje izmijenjeno od: Halos. 17.04.2010. u 23:11. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
8-bit Gen.
|
Ma nisi nista fulao. Bilo je nekoliko takvih projekata zmodanih C64 laptopa. Ovaj je jedan od poznatijih. Razni palmtopovi iz prve polovice 90-tih, takodjer su zavrsavali kao jako zanimljivi ZX Spectrumi. Jedan takav je slozen od poznanika u Slavoniji, ali nisu mi sad slike pri ruci. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
8-bit Gen.
|
oVo stalno zaboravljam staviti. Promaknuo mi je odlican film koji je nedavno izasao : Micro Men (2009) |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Super Moderators
|
Commodore 64 jučer slavio 30 godina a svi šute ko pi*de...pfff... ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|