Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > AMD
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 10.09.2006., 18:58   #1
Milentije
Adrenaline junkie
Moj komp

Milentije's Avatar

Datum registracije: Apr 2006
AMD na 65nm

AMD to release 65nm chips in October.
There are going to be some big changes in the next generation of AMD cores, and most of them are for the better. AMD has had working 65nm technology since June, and has plans to implement it in October. AMD is also planning to change it's wafer size from 200mm to 300mm. AMD expects to have all 65nm chips in mid 2007. Even more interesting is the fact that AMD has working test samples of 45nm technology, also using a 300mm wafer. In the distant future, they will be followed by 32nm and 22nm chips.

Izvor:techpowerup

Ali to opet ima malih "problema". AMD PLANIRA da pocne sa 65nm proizvodnim procesom u oktobru. Valjda ce sa ovih 65nm dati neki posten odgovor na Conroe., a zanimljivo zvuci i ovo sa 32 i 22nm : nuts :. Kakvi ce to clocekri bit?!
Staro 10.09.2006., 19:07   #2
De5tr0yer
Avocado
Moj komp

De5tr0yer's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
oni su sa 65nm procesom proizvodnje imali problema jos davno, kada je intel predstavio svoj novi proizvodni proces, a price o tome da ce biti 32 i 22nm mozemo zaboraviti, jer kak ti kazes to opet ima "malih" problema.
Oglas

Oglas
Staro 10.09.2006., 19:09   #3
PointDexter
Premium
Moj komp

PointDexter's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Ne moze se bas znati kakvi ce clockeri bita, vjerojatno dobri, ali zna se da bi to trebalo jos smanjiti zagrijavanje i cijenu proceva: goood :
PointDexter je offline   Reply With Quote
Staro 10.09.2006., 19:10   #4
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Unhappy

Kao što smo i za konroe govorili - živi bili pa vidjeli...

Kašnjenja, kompromisi... Sve to može smetati...

Nadajmo se najboljem veći wafer i manja jezgra je ono što se i govorkalo...

4x i 8x jezgara... Naravno za kućne korisnike vjerojatno slabo iskoristivo još bar 5g...
Staro 10.09.2006., 19:14   #5
McG
-------

Klik: hello2 :
McG je offline   Reply With Quote
Staro 10.09.2006., 19:27   #6
Milentije
Adrenaline junkie
Moj komp

Milentije's Avatar

Datum registracije: Apr 2006
Sorry. Nisam dugo cito "Novi socketi, ploče i procesori".
Staro 10.09.2006., 19:40   #7
Mad_Duke
Guest

Oprostite, ali zasto nebi pricali u AMD topicu o ovome, posto u Intelovom ima valjda 10000 topica o Conroeu.

Pa prema perfomansama conroea naspram trenutacnih athlona mislim da samim smanjivanjem proizvodnog procesa + neke sitne promjene u arhitekturi vracaju AMD na staru stazu. Uostalom, conroe je vec u 65nm, da stancaju sadasnje procesore jos jeftinije bili bi bolji izbor od conroea, ali to je povratak na one prastare staze kada su nudili za malo slabije perfomanse dosta slabiji procesor, a to je slepanje.

U svakom slucaju, biti ce jeftinije, a tko zna sta ce ova kombinacija s ATijem donijeti!
  Reply With Quote
Staro 10.09.2006., 19:41   #8
stef
Premium
Moj komp

stef's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Zapravo su se požurili koji mjesec, 65nm procesori su bili najavljeni za kraj godine, a početkom 2007. bi išla druga revizija/serija sa smanjenom voltažom i potrošnjom. Što se clocka tiče vjerujem da će biti ista priča kao i sa TbredA/TbredB, Winchesterom/Venecijom, proces će već biti usavršen i druga revizija će se bolje clockati
stef je offline   Reply With Quote
Staro 10.09.2006., 20:38   #9
McG
-------

Citiraj:
Autor Mad_Duke Pregled postova
Oprostite, ali zasto nebi pricali u AMD topicu o ovome, posto u Intelovom ima valjda 10000 topica o Conroeu.
Moje isprike, ako sam ja svojim postom/linkom insinuiral na to da se na ovoj temi ne bi trebalo/smelo pričati o AMD-u i njegovom prelasku na 65nm proces. Ja sam samo stavil link, pošto tam ima već dosta toga, pa se more bez ikakvih problema nadopunjavati i raspravljati i sve ostaje pregledno...

Kaj se tiče 10.000 tema o Conroe-u, meni osobno je muka kad moram na Intelovom podforumu najti na ono kaj me zanima. Em ima masa tema o pločama, pa masa tema za svakog proizvođača istih, pa masa tema za pojedni(e) model(e) ploče, pa teme o temperaturama, pa ovaj BIOS-pa onaj, pa Conroe na lešo i to tak ide u nedogled. Svaka čast ljudima koji su se potrudili i sve obuhvatili i stavili na jedno mjesto. Neke od tih tema završile su (neke budu) kao sticky i čovek sve najde bez problema. Ostatak je bog-te-oslobodi.

Moje isprike na OT-u.: sweating
McG je offline   Reply With Quote
Staro 10.09.2006., 21:03   #10
marauder16
upgrading...
Moj komp

Datum registracije: Jun 2006
AMD pocinje sa masovnom proizvodnjom 65nm CPU-ova u Listopadu pa se nadam da prve procesore mozemo ocekivati u prosincu ovdje u Hrvatskoj, a do K8L-a cemo se jos nacekat, mozemno se samo nadati da ce die-shrink dati i bolje clockerske sposobnosti jer nista nije sigurno, takodjer se nadam da ce ovi nasi ducani odvojiti 65nm i 90nm procesore ako slucajno ne bude razlike u cijeni da ne moram kad budem narucivao posebno pitati da li je taj CPU proizveden u 65nm procesu ili ne, i onda ce oni meni reci da je i poslati mi onaj na 90nm : flyingey
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno