|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
Da li mi zbilja trebaju dvije gige?
Imam 2x512MB Supertalenta CL2(radi na 2-3-2-5) i kad igram Cod2 u DX9 modu i1024x768 igra onako steka(ne previse) ali framerate je prilicno visok(preko 50FPS). U DX7 nema skoro nikakvog stekanja(sto je i logicno). Komp iz siga. Mislim da mi u slucaju DX9 fali rama. Da li bi dvije gige otklonile povremeno stekanje? I ako bih kupovao dvije gige, koji bi RAM uzeo? Naravno prodao bih ova dva modula ST-a i uzeo dva modula od gigu. Koliko sam vidio danas je najbolje uzet memu sa UCCC chipovima... Ali mi je bed sto ne mogu nikako provjerit da su to UCCC(znam da ih ima na ST CL3, PQi i A-Data), nisam u Hr a memu bi uzeo ujak u Zg koji se bas i ne razumije u hardware. ![]() Vidio sam OCZ u Linksu, Performance EL, giga je 713kn. To mi dobro zvuci, ali me zanimaju vasa misljenja. Ima li negdje UCCC a da je sigurno? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
The Dark Side of Moon
Datum registracije: Jan 2005
|
a čuj 2gige su super,svakako preporuka sistem lakše diše a i vjerovatno će ti COD2 bolje radit...nego nemoj slučajno uzimat taj OCZ jer ono bratić mi si ga je uzeo i ništ se neda klokat maximum 430mhz i još cl3
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Mislim da ti ne šteka zbog RAM-a nego nečeg drugog. Imam isto gigu i igram bez problema na 1280 x 1024, max detalji, DX9...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Premium
|
Citiraj:
Onda jos uvijek imam problem. I da pljunem lovu za dvije gige jos uvijek bi izgleda imao to stekanje ![]() Hvala na odgovorima. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Guest
Datum registracije: Feb 2005
|
Bad luck stvarno....jesi probao mozda sa nekom ati-jevom grafickom? |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Uvijek možeš posudit od nekog još gigu pa probat...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#9 |
The Dark Side of Moon
|
![]() |
#10 | |
Premium
|
Citiraj:
Grafa je itekako jaka, a proc je isto jak kad ga dignem na 2,6GHz...tako da tu snage ne fali. A CoD2 zapravo i ne benda proc jaci od 3200+... Kao sto rece nicko, teski bad luck ![]() Zapitam se da nije problem u meni. Igre mi stekaju na svakom kompu koji sam imao, a kad god dodje neko do mene kaze "daj sta ti je, uopce ne steka" ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
MadModerator
Datum registracije: Sep 2002
|
COD2 u DX9 ce ti stekat uvijek na extra ili high detaljima. Neoptimizirana igra skroz. Igraj ga u DX7, 1280x, 4xAA sve na extra i super. Lockaj na 125fps i nemas problema.
![]() |
#12 | |
music freak
Datum registracije: Jan 2004
|
Citiraj:
..tvoj bajni epox ti nije bas donio srece u "stekanju" : CoolRamb ![]()
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
|
SRV u COD2 neces konkretno nista dobit jer jede taman polovicu rama znaci oko 500mb sa svim detaljima na dx9 1024 rezi.. jedino ces osjetit sekundu ili dvije brze loadanje nista drugo ali svakako ti treba jaci cpu i vise rama na grafickoj..a ako nemas vise rama na grafickoj to kompenziraj odabirom drajvera (barem kod ati-a) to dobro funkcionira. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
|
A sta mislite da li bi radilo na 7600GT u DX7(bez AA i AF) na rezoluciji od 1680x1050? ![]() Inace mi DX7 solidno ide, mada ni s tim nisam u potpunosti zadovoljan. Ako je vise ljudi na mapi opako steka. A ping mi je vrlo mali, 30-35... Vec sam dao oglas da prodajem grafu, ali eto ostavio bih je ako mislite da moze tjerat u visokih 1680x1050. I sta mislite moze li se vulgaris X700 hladit pasivno? Vec imam ponudu X700+900kn. EDIT: Ja u CoD-u 2 u DX9 nemam nikad manje od 35FPS-a a igra steka. Npr. neki dan sam pokrenuo NFS:MW demo i na max. detaljima(svi na max!) nikad framerate nije pao ispod 25FPS! Uglavnom oko 35 se krece...fakat je zvijer ova 7600GT i dusa me boli sto mi je valja prodat... |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
|
SRV a na koliko procesor drzis? |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Avocado
Datum registracije: Aug 2005
|
to ti steka jer je igra neoptimizirana, bar sto se MW-a tice. meni cod na max detaljima 1280x1024 radi bez ikakvog trzanja sa 2GB rama (konfa iz siga), a MW nikad ne pada ispod 55FPS na max 1280x1024 i opet osjetim trzanje, dok mi frend nista ne vidi. najvjerojatnije smo sami krivi ![]()
![]() |
#21 |
Premium
|
@Destroyer, moram priznat da imas vrlo unikatnu konfu ![]() Sto se tice tog trzanja, istina je da nas ima svakavih. Recimo mom rodjaku igra ne trza a vuce se na 15FPS-ova ![]() Nego meni izgleda steka sve sto je ispod 100FPS-ova...kakve ja to oci imam... |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
ma nema šanse da ti je to do proca ili grafičke. Ako meni sa dva Semprona na 1.4Ghz i 9800pro na defaultu u DX7 radi savršeno, nema teorije da tebi ne radi zbog hardvera. Kakvih više rama na grafičkoj, ima 7600GT sa 256Mb i na tome mora letiti...prije da je neki softverski problem ili kaj već...
![]() |
#24 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() Sve je hardware-ski ispravno, u potpunosti, svaki dio ponaosob radi savrseno. Problem se javlja i sa potpuno friskim Windowsima(samo driveri instalirani), i to na vise verzija Windowsa. Eh da sam u Zg da odnesem komp u Links, nek mi naplate koliko god hoce i jos bih im dao i baksis ![]() Cak sam nosio komp ovdje u Tuzli u servis, zovu me isti dan, kazu napravljeno, a ja se cudim: "kako su mogli napravit za dva sata, pa ja taj problem imam vec dugo vremena i nema sta nisam radio?!" Kad ja dodjem tamo, platim 22KM(tj. 80kn) da pokupim komp, pitam tipa sta je to bio krivac, on kaze: "nisu uopce bili instalirani driveri za maticnu." A ja sam kad sam predavao racunar lijepo im rekao da nije do drivera, da to ni ne pokusavaju... Uglavnom, zatrazim ja da vidim na licu mjesta je li problem rijesen, kad gle cuda, ne dizu se uopce Windoze!!! Dodju u fazu podizanja(di je onaj loading screen) i samo zaglave. A ja sam odmah znao do cega je. Tip je(moron kakav jest) samo punkuo nove drivere za maticnu preko postojecih i pritome jos instalirao i IDE drivere, koji su u biti krivac za problem podizanja. Mislim tip radi u servisu a ne zna da se na nForce4 ne instaliraju IDE driveri ni za zivu glavu!!?? Nit zna za Driver Cleaner?! Kaze nikad cuo??? Ja po**dio i ostavio komp u servisu, dosao nakon tri dana, situacija identicna kao kad sam ga i donio. Rijesio je problem sa podizanjem(zapravo ne znam da li bi i rijesio da mu ja nisam rekao da to ucini?) a igre jednako stekaju. I on meni tvrdi :"eto igro ja sat i po Cod2, nista ne trza..." A ja sta cu nema druge nego nosit komp kuci, dzaba sve... Sorry na dugom postu. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
The Dark Side of Moon
|
pa da čist je to ok konfiguracija...osjeti se kad NFS trzne al ono jako malo i meni jako rijetko a i sad ga više ni ne igram..al mogu reći da puno bolje radi na e6300 nego na 3800+X2 klokan na 4600+X2.
![]() |
#26 | |
Premium
|
Citiraj:
A najvise me brine sto Q4 u kojem je ova grafa brza od 7800GT( ![]() A najvise je stekao Oblivion, osjecaj kao da je 3-4 FPS-a a ima 70-80!!! Fakat nemam srece sa racunarima, a da ironija bude veca sto vise znam o njima, sve mi gore rade/stekaju te igre... Ali ne bih da budem dosadan(sto sigurno i jesam). Zato sorry svima na ovim mojim jaukanjima. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Čiča s tamića
Datum registracije: Jul 2006
|
ma lijepo ti igraj na dx7 i deri... doživljaj nije takav ko na dx9 al ipak je igrav jako...pa to je COD2!!
moj komp no2: Intel Pentium 4 Prescott 2.8GHz @ 3.4GHz, 1GB RAM 400 MHz @ 450 MHz, ASUS P4S800, Club 3D 7600GS AGP @ 470/450, 80GB WDC , 400W MS Industrial moj komp3: Intel Pentium 3 800MHz, 20GB HP HDD, 256 MB SDRAM, 200W CODEGEN PS, NvIdia TNT RIVA 32, MBO:MS-6309 LITE |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Laughing Man
|
Daj screenshot od irq setinga, odi na device manager->view->resources by type->interrupt request (IRQ). Možda se nešto poklalo, a da nisi obratio pažnju.
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|