|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Feb 2003
|
Plaćanje čekovima u IT trgovinama
Ne znam kud bi s ovim pitanjem, pa ću ga staviti pod ostalo - vezano je za hardver. Zna li netko neku IT trgovinu s fer cjenama a da prihvaća čekove kao platežno sredstvo ? Gledao sam po HGspotu, Ve-milu, Dsikontu24, Optimumu...i odustao. Nema plaćanja čekovima. Nije mi jasno da mogu kupiti odijelo za 3k kuna u nekoj žnj trgovini i uredno platiti čekom, a u jednom HGspotu ne mogu na taj način potrošiti isti iznos kuna na hardver :confused:
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jun 2006
|
Zato sto kad kupis odijelo za 3000Kn, trgovac ima barem 1500-2000Kn zarade, dok kad kupis nesto za 3000Kn u IT trgovini, trgovac ima 200-300Kn zarade. Sto znaci da ako netko podvali cekove koji nemaju pokica, svaki od trgovaca mora sam ishoditi novce - jel banke to ne rade. Znaci ovome koji je zaradio 2000Kn se to vise isplati nego ovome koji je zaradio 200Kn, njemu se neda za***avati. Tako ti je to, kupis nesto na cekove, a u minusu si, ode trgovac u banku i ne moze dobiti novce jel si ti u minusu. I zato ti nitko ne voli raditi s cekovima. Ne znam jel ima koja banka koja jos isplacuje iznos bez obzira na stanje racuna. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 | |
Premium
Datum registracije: Apr 2003
|
Citiraj:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
mislim da necete odgovor naci niti u jednoj poznatijoj IT trgovini. Ali recimo ako je bas frka moze vam pomoci konikom i slicni. Sad, kad je bas konikom u pitanju primaju li cekove na polog ili ne ovisi od poslovnice do poslovnice ali na ono "klasicno" placanje cekovima moze se kupiti u svakom. A dostupnost IT opreme im je ok osim ako se bas ne ide u neku egzotiku. U Vk to rjesavam isto tako u trgovini bijelom tehnikom no kako nemaju poslovnica vani nemaju koristi ni od reklamiranja ovdje. No uglavnom, posluju s esysom, msanom i jos par vecih uvoznika tako da mi vecinom mogu nabaviti sve sto zelim. Ako mi treba nesto sto hgspot/vemil u Vk nemaju cesto ih koristim i za cash kupovinu, cijena je tu negdje a nema troskova dostave. A ako se casha nema polog cek i na 10 rata. Moze i na 20 ali tada vec ide porez na budale na to pa vise nikako nije isplativo. A i jednom sam kupio hardver na toliko rata i samo sto nisam plakao onu drugu godinu jer sam kupljeno vec prodao (za mozda 30% cijene novog) a i dalje placao veliku ratu tako da to vise ne bi nikome proporucio ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Osobni opis - pitaj me
Datum registracije: Jul 2008
|
ja znam jedan, ali u sisku. ovisi o kolicini cekova, toliko % ide gore cijena. tj, cijena je npr 700 kuna, ali ako placas gotovinom, onda je cijena-12%. e sad, koliko je max cekova, to ne znam. posto ti je lokacija Tunguzija, tko zna, mozda ti je lako do siska ![]()
Hey love crusader, I want to be your space invader. For you I will descend the deepest moon crater. I is most stronger than darth vapor. Obey me, I is your new dictator. For you is Venus, I am Mars. With you I is more richer than all the czars. Make a wishes on a shooting stars, then for you I will play on my cosmic guitars! |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Banned
Datum registracije: Jan 2005
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Banned
Datum registracije: May 2005
|
Citiraj:
![]() Ima u Našicama jedna trgovina koja daje na čekove, komšija mi par puta tamo uzimao, budem provjerio a mislim da i Europa Trade u Osijeku daje na čekove beskamatno. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|