|
![]() |
#1 |
rEaL GanGsta !
Datum registracije: Jun 2005
|
![]() Ljudi moji ja bi kupio kuciste... sada me zanima sto je trenutno najbolje na trzistu sto se nudi do nekih 1000kn.... nesto razmisljam o stackeru... hmmm ![]()
![]() |
#2 |
Guest
Datum registracije: Feb 2005
|
dobro razmisljas ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
rEaL GanGsta !
|
dobro izgleda onaj 180.... meni je jako bitna velicina.... sto vece to bolje, tako da sam u nedoumici.
![]() |
#6 |
Banned
Datum registracije: Aug 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
rEaL GanGsta !
|
van koje kategorije?
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
Ma kvalitetan je i centurion 5, koji je ispod 500kn, CM kucista su inace kvalitetna... Antec je rekao bih samo za dlaku losiji od CM-a... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
the luda ribetna
Datum registracije: Aug 2004
|
cak i za 2...jedna od najbolje slozenih ventilacija(dobro na cent 5 onaj 8 cm vent koji pokriva sam 2 diska je zaheba al ajde)koje sam vidio...nije svejedno puknut vent sim tam i to je to...al sto se tice stackera...UF...moje drugo kuciste ![]() well za te pare stacker ti je way to go...(ja osobno smatram da bui trebao bit oko 850...900 krznatih...al dobro...nema veze) cm od kucista mi se najvise svidio... inace definiraj lose dobro...recimo shif antek imaju skoro iste sisteme prikljucivanja, srafljena itd...(chif kopija nateka 4 the record) i recimo jako mi se dopada onaj plasticni kavez za ventove...MINUS mos sam stavit 25mmsiroki vent...npr siri vent(deblji) bi jednostavno visio...dok se pak kod cma nemora rezat mrezica...sve ti ima + i -...osobno bi cmu dao najmanje minusa...(stacker ima prebolesnu ventilaciju) a ima tendenciju biti JAKO tih ![]() ispuh gore...usis dole...i standardni naprijed nazad vjetar...ma kuciste i pol...osobna preporuka...ak ne...idi na antek amg plusview ili plusview 2(moj favorit od anteka) al on pak ima ak se dobro sijecam 5x 80mm ventove...zastarijelo... |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
Datum registracije: Mar 2005
|
![]() |
#13 |
the luda ribetna
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Mozilla Slave
Datum registracije: Feb 2006
|
ovako ja mislim: 1.Stacker 830 - neupitno najbolje, no i košta ![]() 2.Antec P180B - unikatan dizajn, vrhunski sustav hlađenja, tiho 3.Stacker Rev.2 - puno prostora, mjesta za diskove... ja baš planiram možda upknut Stackera 830, nije da fali nešto Antecu što imam, naprotiv odlično je, a Stackera 830 bi uzo da sam miran narednih 5g.(hlađenje, BTX ako dođe... plus mrak izgleda) EDIT: Lian Li nisam navodio jer su im cijene pffff |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Guest
Datum registracije: Apr 2003
|
Ne znam, 830-tku sam gledao kad sam kupovao novi komp, imao sam odriješene ruke što se tiče izbora kućišta i moja procjena je ne da to kućište ne vrijedi tu lovu nego je gore od starog Stackera (manje je, nema kotače, vratašca). |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Mozilla Slave
|
Hmmm, neznam meni se isto tako činilo (kad sam kupovao komo prije 2mj. vidio sam ga uživo i možda je po meni malo pre - glomazno), no već dva dana čitam reviewe za kučišta (jer planiran njega ili Antec P180B) i stvarno mi se čini odlično. http://www.neoseeker.com/Articles/Ha...ws/stacker830/ hehe , 9 ventova(ova 4 na stranici su bolesnoća ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Slažem se sa tobom da je dizajn unikatan i vrhunski, ali da je sustav hlađenja vrhunski, tu se ne slažem. Vidio sam par review-a di su temperature (CPU, unutar kučišta, VGA) u tom antecu više nego u ostalim kučištima (razlike su bile oko 3-5°C, ovisno o čijoj temp. govorimo). Taj case je napravljen da bude tih, a što hladniji (a stvarno, napraviti case koji će biti najbolji u obje te karakteristike, mislim da je nemoguće ![]() Tako da, nemoj mislit da sad pljujem po antecu, ali stacker ima puno bolje riješeno hlađenje, IMO. Ali Antec mi izgleda hebački ![]() P.S. I da, ne sviđa mi se na Antecu to kaj je napajanje dole...velika je muka provući nekako ATX 24-pinski konektor a da se što bolje sakrije...
![]() |
#18 |
Mozilla Slave
|
hmmm, neznam, evo iskreno ja sam pregledao oko 10 reviewa P180 kučišta di kažu, odlično hlađenje(normalno ako se sve dobro složi, kablovi, ventovi). A i trebalo bi biti po dizajnu i broju 120mm ventova, plus kada je napajanje dole i ako se diskovi stave dole, dosta topline se makne iz gornjeg dijela. ne ovako: http://www.filefarmer.com/linjy2/Ant...0/DSC05166.JPG ovako nešto: http://img65.imageshack.us/img65/518/dsc01587uh3.jpg Jedino što je to kučište koje se složi i ostavi, nije za nekoga ko misli svaki čas nešto mijenjati. |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Moderator
|
Naravno, makar bi se i ova druga slika sa bolje postavljenim kablovima, dala još sredit... Ali ako natrpaš coolere unutra, opet ti ne bu bilo tiho... A i napajanje je po meni bolje kad je gore, ipak topli zrak se diže gore i tamo je najtoplije - a dio te topline izbacuje napajanje. Istina, ako imaš napajanje koje se grije ko svinja, onda...onda si u banani! ![]()
![]() |
#20 |
Mozilla Slave
|
toplina se diže gore, te napajanja obično to izvlače, no u drugoj slici tip je maknuo 120mm vent koji ide gore na vrh kučišta.No da ga je ostavio djelovao bi isto kao da je i napajanje gore što je po meni još bolje jer se napajanje manje grije.... EDIT: evo još jedna slika dobro složenog sa gornjim ventom http://img.photobucket.com/albums/v4...80/p180008.jpg Zadnje izmijenjeno od: p3tar. 29.08.2006. u 15:11. |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Moderator
|
E to je jako dobro složeno kučište. ![]() Zaboravio sam da P180 ima mjesta za vent gore ![]() Mislim, lagano je. Moj brat tako ima napravljeno na šroteksu i stvarno se osjeti da gore pri vrhu kučišta najtopliji zrak izlazi... Ali i dalje sam pri mišljenju da Stacker ima malo bolje sređeno hlađenje i razmještaj stvari. Izgledom i dalje Antec vodi...
![]() |
#23 |
Guest
|
Crni Antec je MRAK. Ovi obični bijeli mi i nisu Bog zna što... |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
The Geek Wants Out
Datum registracije: Feb 2005
|
Kod 'starog' stackera se hlađenje može razmjestiti doslovno kako god hoćeš... IMHO najhladniji setup je sa napajanjem dolje i to tako da uopće nema utjecaja na ostatak kompa a jedan 120mm vent nazad je dovoljan za izvlačenje vručeg zraka... http://img515.imageshack.us/img515/5589/62he.jpg
![]() |
#26 |
Guest
|
Ja. Sa Stackerom 830 (famozni Stacker II) ne dolaze kotačići. Ja gledao u Linksu, kotačiće nisam našao. |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
p180b ![]() ![]()
![]() |
#29 |
Premium