|
![]() |
#1 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Info o MSI K8N Neo4-F
Evo razmišljam o zamjeni ASRockice 939Dual-SATA2 za ploču u naslovu pa me zanima vaš komentar o toj ploči. Kakva je što se tiče klokanja, stabilnosti, kompatibilnosti s memorijom,...? Od svih ploča do cca 700 kn, jedino mi ona odgovara zbog layouta, tj. broja iskoristivih PCI slotova. Trebam najmanje 3 komada, a između PCI-E i PCI slotova mora bit barem jedno prazno mjesto zbog Silencera. Hvala. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
music freak
Datum registracije: Jan 2004
|
...ja bi uzeo FOXCONN NF4UK8AA-8EKRS super stabilna i imas 4 pci utora,sa zadnjim biosom ide preko 280htt-a dodje oko 570kn u microline-a,za msi sam cuo da je vent na chipetu uzasno bucan (7000 rpm) i brzo prozuji,te takodjer da ima problema sa starijim jezgrama procesora pri clockanju (223 htt-a max)..ploca ti nema fireware dok FOXCONN-ova ima...odluci
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Foxconn-ica je fenomenalna ploča. Brza, stabilna ali ima jednu, ali kada se gleda općenito chipset, gadnu manu u layout-u - položaj chipseta. Domy je noise freek i znamo da će on ići micati tu zujalicu i stavljati neš drugo, a onda će morat ići dalje u trošak... Mislim da trpi ima tu foxconnicu i on je riješio problem zagrijavanja chipseta tako da je stavio prerezani Freezer 64 umjesto zujalice...
![]() |
#4 |
music freak
|
..da ima manu sa layoutom,ako ima preveliku grafu mozda ga vent bude je*al
![]() |
#5 |
EMP moderator
|
Samo 280 MHz? : stoopid Pa to nije ništa... Chipset je stvarno na katastrofalnom mjestu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
EMP moderator
|
Šta nitko ništa ne zna o ovoj ploči? ![]() http://www.links.hr/index.php?option...fc9556fb5231c6 Zanima me još mišljenje o Asusici A8V-E SE s K8T890 chipsetom, druga ploča s fenomenalnim layoutom. http://www.nabava.net/katalog/katalo...roizvod=605138 |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
.
Datum registracije: Dec 2005
|
Hm...ja nebih išao na VIA-in čipset samo zbog toga jer ploča ima odličan layout...ova msi-jeva ploča mi se čini ok...samo što po netu baš nema reviewova... |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Moderator
|
Nema ta asusica samo dobar layout, ploča je brza kao i svaka druga Nforce ploča, ali i puno hladnija. Jedino što joj manjka su OC mogućnosti - zapravo, nisam siguran kakve su mogućnosti... Mrkonja ima jednu sa VIA-om i on drži venica na 250HTT-a. Da li je to max. ili ne, neznam. Mogao bi se i on javit da nam nešto kaže o OC-u. Točnije, koliko mu ide HTT na toj matičnoj...
![]() |
#9 |
EMP moderator
|
Jel bi na tu MSI-jevu ploču stao Zalman VF700 umjesto ove zujalice na chipsetu? |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
.
|
Mislim da bi stao...samo pitanje koliko je grafa dugačka jel bi dodirivala Zalmana... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
EMP moderator
|
Grafa je X800GTO sa Silencerom. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
.
|
Hm...mislim da bi ovaj Silencer možda bio ''višak'' ...ali to je samo odokativna procjena... |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
The Dark Side of Moon
Datum registracije: Jan 2005
|
domy odustani ne isplati ti se ![]()
![]() |
#14 |
EMP moderator
|
Vidjet ću, sve ovisi o tebi. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
M.U.P.
Datum registracije: Sep 2004
|
Citiraj:
![]() Evo na brzinu sve na default naponu. Na čipsetu je stock hlađenje(pasivno sa žvakicom ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#16 |
music freak
|
..ploca iz siga (via kt800pro) htt 264 max
![]() |
#17 |
Moderator
|
Hvala Mrki, u tebe se može uvijek uzdat ![]() P.S. Rekao bih da ti napajanje daje loše napone, malo izvan onih 5% tolerancije ![]() ![]()
![]() |
#18 | |
M.U.P.
|
Citiraj:
![]() U biosu je dobro a i ne brine me seasonic ![]() Mali edit: PCI-E i pci lock rade 100% tako da ni tu nema problema
Zadnje izmijenjeno od: MRKONJA. 25.08.2006. u 19:28. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
aka Mali Mirko
Datum registracije: Nov 2001
|
Znaci rade na 33 i 100MHz zalockani i neovisni o FSBu? A rade li X2 Athloni na ovom via chipsetu? Znam da je sa nekim chipsetom iz serije 8XX bilo problema da je samo jedna jezgra radila ili tako nesto. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
EMP moderator
|
Joooj, u velikoj sam dilemi. Ne znam još koju ploču odabrati, a i Intel mi lagano kucka na vrata... |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
M.U.P.
|
Citiraj:
2. Za ovu svoju ploču znam da rade sa revizijom 2 dok sa 1 ne rade, što je krivica vie. Kakvo je stanje sa ostalim pločama neznam ali vjerojatno isto treba pratit revizije.
![]() |
![]() |
#22 |
Moderator
|
Ja sutra dobivam ASUS A8N-5X pa ako te zanimaju dojmovi, javi pa ću ti tu odgovorit. Za taj MSI Neo4-F sam dobio odgovor da je ploča malo mušićava sa BIOS-ima, koliko god NForce 4 chipset već bio zreo...
![]() |
#23 |
Moderator
|
Evo, počeo se družit sa Asus-icom A8N5X i zasada je dobro. Zujalica radi na cca. 5800 o/min i izgleda da će ubrzo dolje. Nije glasna prejako, ali pasivno je pasivno ![]() ![]() Zasada mi je sve stabilno, memorija radi dobro sa pločom s obzirom da sam ju metnul u krivi slot (veli manual da kad imam jedan stick da metnem u 3. slot a ja ga stavio u 1. ![]() Ima dosta postavki u BIOS-u, nisam probao još OC-at. Senzore ima za CPU i matičnu, iako mislim da ovaj za matičnu mjeri temp. u kučištu a ne NB-a... Layout kako sam rekao je super, da bi riječ rekel. Naponi jako čudno stabilni. Vcore mi ovevolta za 0.04V i to je poprilično stabilan Vcore. Nisam vidil da se pomaknuo sa 1.14V, nit pod opterećenjem... Problema sa PCI slotom nema, sva tri su mi popunjena za sada i ne kolje se ništ... Javim se malo kasnije kada probam kako OC ide... EDIT: Evo probao OC-at, ali ne ide. Nekaj krivog delam. Neće uć u win ni na 280, a boota na 360Mhz!? Zaključao PCI-E na 100Mhz, ali dole ima jedna postavka za PCI. Neam pojma kaj je to. Sada sam već pomalo umoran i neda mi se više razmišljat... Fora je ovaj Q-Fan od Asus-a, 92mm Glacialtech na Freezer-u mi se vrti između 300-600 rpm-a, jer je temp. proca 41°C u load-u ![]() ![]()
"Everything with a heartbeat can knock you down" Zadnje izmijenjeno od: Vuco. 26.08.2006. u 19:48. |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
EMP moderator
|
Daj vidi šta je s tim klokanjem, baš me zanima. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Moderator
|
BIOS zaje*ava... Kad OC-am iz win-a, bez problema potegne HTT preko 300Mhz. Trenutno imam verziju 1003, a na site-u od asus-a je najnoviji 0903, pa sad neznam dal je taj stariji ili mlađi... DODATAK: Stavio zadnji bios sa site-a i sada sve šljaka kako treba. Upravo vrtim iz BIOS-a narihtanih 300x6 na 1.1V ![]() Tek je prime počeo kalkulirat, pa kasnije pošaljem slikicu... I ovaj Asus bi se mogel malo sredit. Brojke BIOS-a su im sje*ane do boli...Na site-u piše 0903 (1.6.2006 mislim, flasham, piše 0902, 20.3.2006)!? A ovaj 1003 kojeg sam ja imao nema nigdje...pitaj Boga pod kojim je on brojem...
"Everything with a heartbeat can knock you down" Zadnje izmijenjeno od: Vuco. 26.08.2006. u 23:15. |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Moderator
|
Citiraj:
Mislim, ploča je slična mojoj, osim što moja ima PCI-E 1x umjesto tog dodatnog PCI-E 16X utora na SLI-ici. I moja nema tog molex-a i ružnijeg je PCB-a ![]()
![]() |
![]() |
#27 |
EMP moderator
|
Molex mi treba samo za SLI, a to ću imat ono nikad. Ako kojim slučajem budem imao, provući ću produžni iza ploče. Za sve ima rješenje. Ploča mi je ovako predobra. |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Moderator
|
Istina, nisam bio siguran dali taj molex treba biti uštekan samo ako je SLI. Evo, promjenio BIOS i odma je bolje. Problema nema...Odvrtio samo za tebe Domy ![]() Sad idem spavat... 300x6 @ 1.1V ![]() Sutra bum probal preko 300. P.S. Ovo su reze sa defoltnom zujalicom na matičnoj. Moram nabavit 40mm vent za zlatnog zalmana, pa onda on ide gore ![]()
![]() |
#29 |
EMP moderator
|
E baš ti hvala. ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Moderator
|
Hmmm. Slušaj, nisam baš siguran da će ti to šljakat. NF4 se jako, ali stvarno jako grije... Istina, silencer zna poprilično ohladit cihpset (znam to po SB-u sa Asrokice, koji je sa silencerom bio hladan, a sa zalmanom ili nećim drugim gori). Ali mislim da ti nisi svjestan koliko se to čudo od NForce-a grije... Mislim, si opipal kad pasivca na Nforce-u 4? DODATAK: Izgleda da je oko 320Mhz (ili koji mhz više) max. ove ploče ili BIOS-a ili proca. Na 330 sam ušao u win ali je prime puknuo nakon 14. sekundi. Tako da, to je to. I čini mi se da ovaj BIOS ima mušicu što OC-anja tiče. Ali to moram još provjerit, zakaj nije zapamtio postavke preko noći, zbog prevelikog OC-a ili je to ta mušica... DODATAK 2: Evo, prime prošao 3h i 15min na 320HTT. Čini mi se da me za više koči proc, jer isto tako mi je bilo i na Asrokici. Makar meni je i ovo dovoljno... ![]() OT pitanje: Jel ima veze koliki je napon na procu za max. njegov HTT? Mislim, siguran sam da je na 200x9=1800 pri 1.1V stabilan do jaja. A na npr. 360x5=1800 isto pri 1.1V neće radit. Bi li napon i veći multy pomogao ovdje? Npr. da idem na 360x5 pri 1.4V?
"Everything with a heartbeat can knock you down" Zadnje izmijenjeno od: Vuco. 27.08.2006. u 16:40. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|