|
![]() |
#1 |
Hejter
Datum registracije: Mar 2005
|
Zamjena za Asrockicu
Evo me nazad sa godisnjeg i docekala me ploca sa ugodnim iznenadjenjem , naime tijekom 10 dnevong stajanja iz meni nepoznatog razloga na ploci su otisla prva dva , plava ili ljubicasta utora za memu ,a ona druga dva crna rade . ploca ce ovih dana na rekalmaciju , ali vise asrock nece u konfu , razmisljam negdje do 500kn dodati odmah u Linksu i uzeti nekaj posteno - abit , dfi , asus ili slicno. zanimaju me preporuke imaoca istih ploca zasad mi se svidaju : asus a8n-sli se abit an8 dfi nf4 lanparty ili infinity |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Banned
Datum registracije: Jan 2005
|
mislim da je infinity sasvim solidna ploča, ostatak love potrosis za nesto drugo |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
music freak
Datum registracije: Jan 2004
|
...dfi infinity definitivno,lan party za malo novca ![]()
![]() |
#4 |
Hejter
|
money is no object trenutno , do 1000kn stvarno nije bed jer sam i malo ljut sto je ova vec dala svoje . osobno me abit jako privlaci jer su mu cijene i vise nego korektne |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Ako se ne furaš na neki supa-dupa OC forice, onda si kupi matičnu koja ima najbolji layout... Mislim da dok sam gledao da Asus-ice imaju jako, jako dobar layout...
![]() |
#6 |
The Dark Side of Moon
|
![]() |
#7 |
Hejter
|
OC skoro da uopce nije bitan , bitnije mi je da ima FW i po mogucnosti Sli jer mozda dobijem jos jednu ovakvu grafu kroz koji tjedan . onda Asus A8nsli-se , cak je i ispod 700kn , dakle ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Moderator
|
Ako OC nije bitan i SLI, onda da razmisliš od Asus-ici sa KT890 chipom? Ova Asusica koju su naveo je ok, ali pazi di su metnuli molex konektor na matičnoj ![]() ![]() EDIT: Također, pogledaj si od MSI-ja bez SLI-ja, Neo4. Fenomenalan layout... EDIT2: Sad gledam, ABIT-ica SLI, isto ima molex, ali skroz dolje. TO čak i nije loš layout, uvijek moš molex diskretno dopeljat dole. A dodatni plus je OTES hlađenje chipseta...
![]() |
#9 |
Hejter
|
fire wire , zbog kamere ![]() pa ucinilo mi se na linksu da ga ima nekak se bojim via chipseta klokati necu , OBECAJEM ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Moderator
|
Čuj, od svega ovoga kaj gledam, ABIT K8N-SLI mi najbolje izgleda. Isto nema firewire ![]() I molex (pretpostavljam za SLI) nije usred ploče nego skroz dolje, tako da mi je to čak i ok. A ova ASUS sa KT890 ti ima sve, osim SLI-ja. Hladan chipset i firewire ![]() EDIT: Imaš i Asrock SLI ![]() To kaj ti se dogodilo je čist normalno i moglo ti se dogoditi i na svakoj drugoj ploči...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Hejter
|
asrock vise u mog chiefa ne bu ![]() asus mi se svidja ovaj kaj si rekao , cak zasad i vodi na listi , iako Dfi vidim da ima konja ua utrku vec za 600kn , sto malo otezava odluku . |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Moderator
|
LOL Ja stavio Asrocka u novog Chief-a i ubijo ju ![]() Natrag na temu - vjerojatno misliš na DFI Infinity - mana? Ako imaš dual slot riješenje hlađenje grafičke gubiš jedan PCI utor...Ostalo je ok... I mislim da bi lakše prodao tog DFI-ja, makar, mene i dalje više vuče Asus-ica sa VIA-om... Ti odluči, možda Asus-ica ima neke probleme sa BIOS-om, a i neznam kako se KT 890 OC-a (iako veliš da nije važno). EDIT: Jedina mana Asus-ici A8V-E je položaj dodatnog 12V 4-pin konektora ![]()
![]() |
#13 |
The Dark Side of Moon
|
s abitom ili asusom nećeš pogriješit...
![]() |
#14 |
music freak
|
...sa via chipsetom neces imati nikakvih problema ako ne mislis clockati,dobijes hladan chipset sa pasivcem na sebi,performanse su indenticne n-force chipsetima,neces fulati slobodno uzmi...
![]() |
#15 |
Hejter
|
ujutro moram sve rastaviti i put servisa . sad se i meni svidio ovaj asus , malo sam pogledao . |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
ako ces uzeti infiniti ili ti dagf budi spreman da ti se moze desiti da se bios koruptira tako da odes do bubbe ![]() inace ploca mi je jako dobra ali zbog toga sranja i zbog aljkavog updejta biosa mi se dfi zgadio .
![]() |
#17 |
Hejter
|
e hvala , sad sam se bas sjetio da sam citao onja tvoj topic o tome i nesto sa zucnom ak se dobro sjecam asrock ima dobar updejt ali ovo drugo je vrlo dvojbeno |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Moderator
|
Sve u svemu, ostaješ na: Asus K8V-E - nema SLI i relativno loša pozicija 12V 4-pin konektora ABIT K8N SLI - Nema Firewire, layout ok (ako se može molex dopeljati dole a da ne ide preko cijele ploče, već uz matičnu dole pa lijevo)
![]() |
#19 |
Treba kaj skurit??
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
M.U.P.
Datum registracije: Sep 2004
|
Moja preporuka abit ax8 Pogledaj sig ![]() 250HTT stabilno, hladni chipset pasibno hladjen(max40 stupnjeva),firewire, 2pci slota, odličan layout. Ako kupuješ pazi samo da kupiš ver 2.0 zbog podrške za x2 proceve(rade i na 1.0 verziji ali samo jedna jezgra)
![]() |
#21 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
MRKONJA to je fakat (kaj bi purgeri rekli) stabilna ploca... mislim za njegove potrebe da je odlicna i pouzdana ne triba bacat pare kad ga OC ne interesira ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Hejter
|
a ax8 ili kn8 ? ma koje sam srece , ovo kaj ste rekli za dfi ploce meni bi se dogodilo odmah drugi dan |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Ja bih isto uzeo AX8 da ima 3 PCI slota. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Hejter
|
ja sam totalno neodlucan , sad i mene ova 2 kopkaju , zbog modema i tv kartice da se ne budu jako klali , jer na asrokici kad sam u treci ubacio zvucnu bio je pakao . nekak me od danas popodne vuce ovaj dfi najjeftinij , 600kn pa koliko bude trajala |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Moderator
|
Nadam se da još nisi niš kupil, pogledaj si također ovu Asus-icu: A8N-5X Po meni, layout nemre bit bolji (ajd, osim onog 12V dodatnog 4pinskog štekera). No, nema SLI i FW
![]() |
#26 |
.
Datum registracije: Dec 2005
|
Samo što je nema nigdje za kupiti...barem ja nisam našao...i da zašto njihove jeftinije ploče imaju tako gadnu boju pcb-a.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Moderator
|
Ima u Linksu... A kakvu bi ti boju PCB-a? ![]() Imao sam crnu Chaintekicu i ona mi je bila najbolja... Ova Asrokica ima neku plavu i isto nije loša... Zapravo, tak mi je svejedno dok mi je ploča unutar kučišta, nemam prozor na kučištu ![]()
![]() |
#28 |
.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Hejter
|
nisam jos , u ponedjeljak tek cu ovu nositi jer mi treba preko vikenda hvala za ovu , predobra mi se cini , posebice zbog mjesta izmedju pci-e i pci , zalman bu fino stao bez da mi uzima pci slotove |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
.
|
I za koju si se ploču na kraju odlučio? |
![]() |
![]() |
|
|