Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Konfiguracije
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 14.08.2006., 11:10   #1
SrKi
Premium
Moj komp

SrKi's Avatar

Datum registracije: Apr 2006
iMac

pozdrav cijenjeni forumasi.

korisnik sam PCa vec dulji niz godina. ovaj koji trenutno imam vec je na izmaku snaga sto se svega tice pa je vrijeme da ga zamjenim. odluka je pala ili na neki jaci laptop (zbog cestih izbivanja od doma) ili na iMac posto slabiji laptop vec imam.

dakle zanima me sto mislite o ovoj konfiguraciji:

17" LCD zaslon 1440x900 točaka
1,83GHz Intel Core Duo
512MB DDR2 radne memorije (proširivo do 2GB)
160GB hard disk (7200 rmp)
ATI Radeon x1600 s 128MB GDDR3
8x SuperDrive s 2.4 Dual Layer snimanjem (DVD+R DL/DVD±RW/CD-RW)
Ugrađen iSight
Ugrađeni AirPort Extreme i BlueTooth 2.0+EDR
Ugrađeni stereo zvučnici, mikrofon, optički audio izlaz
Apple daljinski, Apple tipkovnica, Mighty Mouse

racunalo koristim za pisanje tekstova, dosta surfanja i ponekad odigram i neku igru da se opustim. posto nikad nisam koristio Mac OS, zanima ne da li je taj operaciski sustav jednostavan za poectinka i da li je stabilniji od Windowsa kojih mi je vise pun kufer.

unaprijed zahvaljujem na pomoci.
SrKi je offline   Reply With Quote
Staro 14.08.2006., 15:47   #2
E.T.
Moderator
Moj komp

E.T.'s Avatar

Datum registracije: Jan 2004
Znam da ce mi odmah mac-ovci skociti za vrat no imam relativno mnogo iskustva sa mac-ovima i mogu samo reci da nikad vise (s obzirom na moje zahtjeve) nebi uzeo niti jedan...
Ako se bavis obradom grafike i sl. posluzit ce ti...ali s obzirom na navedene zahtjeve (surfanje, pisanje tekstova, poneka igra) sasvim je nepotreban...to ce svaki "wintel" pc obaviti bez problema....
Sto se tice jednostavnosti Mac OS je prilicno jednostavan za koristenje i nakon svega par sati privikavanja sve bitno ces pohvatati...

Imho drz se windowsa i pc-a, ustedjet ces dosta novaca i biti zadovoljan... mac nek kupuju sminkeri ili druga klijentela (ona kojoj je namijenjen)...
Oglas

Oglas
Staro 14.08.2006., 16:02   #3
SrKi
Premium
Moj komp

SrKi's Avatar

Datum registracije: Apr 2006
hvala na pomoci.

mene je prvo kod mac osa privukla jednostavnost (bar mi se tako cinilo preko postova od ljudi koji posjeduju mac i preko slika) i to sto ljudi hvale stabilnost tog operativnog sustava, za razliku od windowsa koji se svako malo crashaju, pa onda me ***************u antivirsuni programi, pa onda svako malo restartati komp, pa svakih 6 mjeseci formatirati c: particiju diska i nanovo instalirati windowsa.. vise sam frustriran od toga sve.. znam da je ovo OT i ispricavam se.
SrKi je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno