|
![]() |
#2 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2004
|
Remote Desktop Connection u windowsima ili VNC... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2006
|
koristim TightVNC i sasvim se zadovoljavajuće ponaša i preko lokalne mreže i interneta.. http://sourceforge.net/project/showf...group_id=14067 |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Nov 2001
|
naravno da mu ne radi jer nije forwardao portove... ako se hoće spojiti direktno na ruter, RD mu ne treba... no, koji on to ruter uopće ima? |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
do you speak it?
Datum registracije: Mar 2003
|
da se ne muci sa otvaranjem portova, samo neka instalira ovo na komp na poslu i ostavi ga upaljenog http://www.hamachi.cc/ onda se sa hamaci-jem od kuce spoji na posao preko Remote Administratora (jer je bolji do Remote Desktopa) http://www.radmin.com/download/index.php
![]() |
#10 |
Te bun zos britveco!
Datum registracije: Aug 2006
|
radmin je dosta dobar i jednostavan |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
Datum registracije: Mar 2004
|
Kako saznat svoj IP? Jel postoji kakva naredba ili šta slićno?
![]() |
#13 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Write in ©
Datum registracije: Sep 2006
|
Još jednom www.logmein.com ima najbolje riješenje! -možete dodavati beskonačan broj računala. -zato što ide preko http servisa, zaobilazi i proxy -potrebno je samo napraviti account i instalirati mali daemon na svako računalo na koje želite pristupiti. Odlično je rješenje čopiti za svaki LAN jedno računalo na Logmein account, a na ostala računal pristupati putem npr. VNC-a. -podržava i file transfer tako da možete remotly pristupiti tom računalu i s njega skidati podatke na računalo s kojeg pristupate -ima još gro drugih stvari... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
logmein.com sam nakon par tjedana odbacio jer je najnesigurniji od svih remote kontrola ponudenih, definitivno. tvoj prijatelj ne moze proci kroz router jer, kao i svaka druga aplikacija, RDC treba port na kojem ce osluskivati. port mora biti otvoren za racunalo a da bi port bio otvoren za racunalo moras ili na njemu postaviti staticnu IP adresu ili mu u routeru aktivirati DHCP staticnu IP adresu u lokalnoj mrezi. sve u svemu, preporucam ti da napises u Google 'remote desktop connection over internet help' (nekako logicno buduci da ti treba help za rdc preko interneta) prije nego kazes da 'ne moze proci kroz router'. rdc je vrlo jednostavan, relativno siguran ukoliko je racunalo na koje se spajas samo po sebi kvalitetno osigruano, no labav s opcijama (dapace ne pruza nikakve osim kontrole racunala, nekakav transfer datoteka mozes opet osigurati preko VPN-a). sve u svemu, pitas za stvari koje su na tisucama stranica objasnjene puno puta na world wide webu, probaj tamo pa javi kako je proslo ovdje. mozes i tutorial kasnije napisati za ovaj forum pa ce svima biti jasno |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Write in ©
Datum registracije: Sep 2006
|
Citiraj:
Po čemu je to nesigurno tj nesigurnije od DynDNS-a. Sve što ide preko interneta je nesigurno, a ovaj logmein je ipak pobro dosta nagrada što se tiče sigurnosti i jednostavnosti. Naravno, ako nude to riješenje oni moraju omogućiti sigurnu vezu preko svoji servera. Ako čovjek zna složiti firewall, IPfilter uz sigurnost koju nudi logmein, veza je sigurna. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
4K FTW
Datum registracije: Dec 2006
|
Citiraj:
thx |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
4K FTW
|
Citiraj:
![]() ![]() isprobat ću i ultravnc i hmachi+radmin, pa ću se odlučiti za najbolju kompinaciju meni treba neki protable viewerm, da mogu pokretati bez instalacije na komp na kojem nemam admin prava, a to ovaj radmin mislim da nema. ultra vnc ne znam još. tako da me ovaj logmein služi predobro, za moj komp. a, pitanje drugo? koju soluciju preporučate za remote servisiranje kompa? ultravnc? ja uvijek pokrećem viewer neki, a drugima samo kažem neka instaliraju server, i ja onda fixam komp preko neta... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Premium
Datum registracije: Apr 2005
|
UltraVNC je portable, a ima i Singleclick koji uvelike olakšava onaj dio kada im ti kažeš da moraju instalirati neki server ![]() BTW, UltraVNC puno manje resursa troši kada ga instaliraš kao servis. Što se tiče "servisiranja" kompa, što god to značilo, Damware je ipak kralj, doduše nije free. Damware možeš natovariti automatski na računala u mreži od kojih znaš admin postavke, a možeš i instalirati neku aplikaciju i onda ju deployati na više računala u mreži. |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
4K FTW
|
Citiraj:
![]() thx, to mi je trebalo, potvrda i par dodatnih infoa, bacam se na istraživanje. a što s ultravnc kada su recimo portovi zatvoreni, na faksu npr. se mogu spojit na svoj komp bez problema ili? servisiranje: ono, updejtati antivirusni, očistiti, isntalirati neke programe, srediti windowse, pa ovo ne radi, pa ono, uglavnom, sve neke sitnice zbog kojih moram hodati okolo do ljudi a mogu riješiti na ovaj način, preko vnc EDIT: ala mi se ovaj singleclick čini kompliciranim radije ću ima reći neka samo skinu binary, i pokrenu server. upišu password i ja konektam |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Pijem samo KAJ
Datum registracije: Jan 2004
|
da ne otvaram novi thread: Kod Remote Desktop od winzi jel se moguce spojiti ako drugi komp nema lozinku na accountu i kad se spojiš jeli moguce da taj komp nad kojim preuzmete ostane u windowzima (a ne desi se nešto tipa standby)??? EDIT: rijec je o LAN-u |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Premium
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
Ne bi trebao imati problema sa portovim pošto na UltraVNC-u možeš podesiti koji port želiš koristiti, na faksu ti je sigurno port 80 otvoren ![]() Ako je komp doma iza routera onda ćeš morati složiti port forwarding. A uvijek ti kao opcija ostaje i slaganje VPN-a, bilo preko Hamachija ili preko routera ako ti to router dopušta. Ja se na svoju mrežu spajam VPN-om, na poslu preko fiksne IP adrese, a za mrežu u kvartu koja je spojena na net bez fiksne adrese smo složili dyndns. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
4K FTW
|
Citiraj:
ne volim da mi se pokreće previše fajlova na početku, pa bih volio izbjeći hamachi, ako mogu imati samo vnc e, ostane mi samo da se igram s vnc ![]() thx again |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
4K FTW
|
Citiraj:
jedino ne radi mi... imam comodo, otvorio sam mu port, ali se on svejedno ne spaja. kad ugasim komodo, onda se spoji bez problema na net idem preko iskon duo, ovog thomson rutera. ne bih volio da mi je hamachi i vnc upaljen istovremeno, previš imam ionako programa koji se pokreće već kod starta |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
sam pustiš preko rutera rdp protokol i spojiš se remote desktopom ili remote desktops i radi stvar...neznam kaj izmišljate 1000 raznih stvari... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|