|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
X2 3800+ rušenje sistema
Kupio sam x2 939 3800+ i 2x1gb Corsair value. Reinstalirao windows, te instalirao najnovije drajvere za proc i dual core optimizer. Problem je u tome što mi se sistem svakih 5min zblesavi, blokira ili restartuje, a nemam pojma zašto. Bios ploče je najnoviji 4/6/06, mema u narandžastim utorima. Koji mu je sada??? : bonker2 Evo slika napona preko SpedFan-a, možda je napajanje problem, mada sumnjam. ![]() Proc: ![]() ![]() Zadnje izmijenjeno od: Orthodox. 10.08.2006. u 12:41. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
pwner sa stilom
Datum registracije: Jun 2006
|
erm, napajanje? ![]() ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Junior Member
Datum registracije: May 2003
|
A stvarno ne bi trebal po ovim slikama. Sve je na default, jedino mi napon proca djeluje nize , vjerojatno varira malo pa si bas uhvatio najnizu vrijednost? Koja je ploca?
__________________ |
![]() |
#5 |
Junior Member
|
KOji si proc imao prije unutra? jel s ei onda dogadjalo?
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Junior Member
|
jel tai je taj venice bio overclockiran? Da mozda stvarno nije napajanje, al ne znam, meni freng ima isto to, ali od 500W i ima 3800+ x2 overclock na 2,5 GHZ i 4 hard i 3 opticka pogona.I sve mu je OK. Probaj memoriju izvadit pa ponovno upiknut, pri tom mozes im mjesta zamijenit.
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Junior Member
|
Po meni posto je sve drugo isto osim proca i memorije, sve upucuje na ram.MOzda neka inkompatibilnost ili kazem probaj opet upiknut, mozda nije dobro sjelo.Mozda ce ti vise moc pomoc DFI vlasnici ... Citiraj:
__________________ Zadnje izmijenjeno od: BrunoZG. 10.08.2006. u 14:43. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
zamisli sranja, izvadio sam 1 keks i sve radi savršeno, dok oba ne ferceraju u windowsu. Ali mi nije jasno kako memtest prolaze bez problema??? Da nije mozda do biosa, probacu neku drugu verziju možda proradi. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Junior Member
|
probaj prvo jedan posebno pa drugi, pa onda u dual channel ponovo. Kolko se od prije sjecam ta DFi je imala cesto problema sa nekim memorijama. Nisi valdja bas naletio. Citiraj:
__________________ |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
Datum registracije: Feb 2005
|
Zna dosta DFI zahebavati sa memom, probaj clear cmos ak već nisi do sada, ako to neradi probaj memu staviti u žute slotove, ako pak to neradi probaj preći na malo stariju veziju biosa, znalo se događati da friški biosi stvaraju probleme...Možda se ovo treba preseliti u Dfi sticky.....
![]() |
#14 |
ghotic warrior
Datum registracije: Mar 2004
|
Isti problem ima prijatelj s crosair xms 2x1gb memorijom, dok je imao obje plocice rusilo mu se nakon 5-10 min s jednom radi savrseno. Sad mu radi s obje ,bar tako kaze a nismo nista mjenjali. Uglavnom mislim da crosair ima problema ako nije Twinx tj. testiran u radu s dual chanelom ili ima problema s amd/nf4 proc-chipset konfiguracijom. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
|
mema je "kit" znači 2x1gb u paketu, i prolazi memtest, ali prime95 ruši za pola minute. Odvojeno svaka mema za sebe prolazi prime95 bez problema. Probao 623-3, 704-2BTA, 04/06/06 i svaki valja sa po jednim stickom, ali u dual chanel šteka. Stvarno više ne znam šta da uradim |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Junior Member
|
jeftinije ti je ploču promjenit ![]() ![]() Ili,JEDNOSTAVNIJE ... posto si tek kupio mem, a predpostavljam da je iz dućana, lijepo odi natrag i objasni da je mem super , dobra i ispravna, ali da na tvojoj ploči neće da radi u dual channel, nek ti daju neku drugu.
__________________ Zadnje izmijenjeno od: BrunoZG. 10.08.2006. u 15:25. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
M.U.P.
Datum registracije: Sep 2004
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#21 | |
Premium
|
Citiraj:
Mislim, nije mi jasno zašto mema neće da radi u dual chanel-u na DFI ploči : baad : kad sve ostale hoće... mislim "renomirani" proizvođač. : Machineg i sad ti vjeruj, a kada sam kupovao memu fino sam im rekao da hocu ovu sa uccc chipovima i oni rekoše "np" hmm. da ni to da mi ispoštuju, ma vratiću ja njima ovo čudo, ako ga ne sredim u roku 2 dana. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Premium
Datum registracije: Dec 2005
|
probaj ova dva. 10/05/2005 Beta SLI-DR/Ultra-D/SLI-D 510-2FIX (oskar wu beta) 510-2FIX.zip(*) 10/05/2005 Beta SLI-DR/Ultra-D/SLI-D 510-2FIX (oskar wu beta) 510-3FIX.zip(*) http://www.techpowerup.com/articles/other/114 |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Imam sličnu i ploču i memu i sve ok od prvog dana. Doduše, ja nisam nikad flashao BIOS. Čini mi se da su se neki žalili da im novi BIOS-i rade **anja. Stavi neki stari.
![]() |
#26 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Premium
|
Nastavak ove sapunice: Kupio novu memu (sig) i ona veselo cvrkuće kroz memtest86+ v1.65 preko cele noći bez grešaka, dok Prime95 (zbog 2 jezgre pokrenut 2 puta i mema podeljena na pola) puca pri testiranju core0 nakon par minuta, a na core1 ide bez problema višesatno. Isto tako puca SP2004 i memtest(Windows verzija) PCmark2004, 3Dmark 05/06 prolazi bez beda. Svi kablovi napajanja (ukupno 4) uključeni u matičnu i ništa overclockovano. Šta sada? E da i napajanje je promenjeno (sig) |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Junior Member
|
na kojoj frekvenciji i kojem naponu puca prime? Citiraj:
__________________ |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Junior Member
|
znaci i proc na 2GHZ? Bome cudno, proc nije sigurno, mem si promjenio, a opet da je taj DFI tak loš... istina je da je frend imal dfi nforce 3 i sim DFIa jos 3 ploče, jedino na dfi-i je memorija mogla radit samo na 333 a i onda je bilo BDOD-a. na svim drugim mu je bilo OK. al taj dgi nforce 4 imaju mnogi tu
__________________ |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|