|
![]() |
#1 |
Banned
Datum registracije: Mar 2005
|
Ne mogu nikako format ni install Win ME
Dobio sam jedan stari Comp koji je odavna kupljen u USA i radio je OK. Slijedećih karakteristika: 400 MHZ, 96MB Ram, 4.2 GB Hard na kojemu su instalirani Windows 98. Započeo sam instalaciju Windows millenium (bez formatiranja HD-a) preko Win 98 i pri kraju instalacije je došla neka poruka o grešci i comp se restartovao. Nakon toga nikako da podignem windowse. Pri podizanju na ekranu piše slijedeće: -The following file iz missing or corrupted: C:\WINDOWS\COMMAND\DISPLAY.SYS There is an error in your CONFIG.SYS file on line 3 C:\REM BY WINDOWS SETUP-C:\WINDOWS\COMMAND\MSCDEX /D:MSCD00C:\MODE CAN CODEPAGE PREPARE=((852) C:\WINDOWS\COMMAND\EGA.CPI) Code page operation not supported on this device C:;\MODE CAN CODEPAGE SELECT=852 Device error during select C:\KEYB ,,YU C:\WINDOWS\COMMAND\KEYBRD2.SYS C:\ This version of windows runs only on MS DOS 8.00 C:\ Umetnuo sam CD od windowsa me i startup disketu te restarovao comp. Pojavi se A:\KEYB US,, KEYBOARD.SYS A:\ Zatim se prebacim na C: upišem naredbu dir i izlista mi cijeli sadržaj C: particije (svi moji folderi kao i folder windowsa) što znači da je HD u redu Zatim sam utipkao komandu format C: i dolazi poruka BAD COMMAND OR FILE NAME Nakon toga utipkao sam komandu setup i opet poruka BAD COMMAND OR FILE NAME Bilo koju komandu koju upišem dolazi ista poruka. Vidim da često spominje KEYB neznam ima li to veze sa time što su Comp i Keyboard iz USA ? Nije mi jasno zašto ne mogu formatirati HD sa startup disketom i započeti novu instalaciju. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
a šta će ti Win ME, za tu konfu ti je najbolje ostaviti 98..skini boot up za Win 98..stavi na disketu, first boot stavi floopy.. a/:format c: i to je to.. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
.
Datum registracije: Dec 2005
|
Hm...probaj napraviti drugu startup disketu...možda nedostaje neki file... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Vrati se na a: i tu lupi format c: Neće radit kad je naredba format na floppyu (doslovno), a setup.exe na CD-u (to moraš otkrit na kojem ti je slovu CD/DVD-ROM). |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Banned
Datum registracije: Mar 2005
|
Prije nadogradnje na millenium win 98 su normalno radili. Da ponovim nakon umetanja startup diskete i restarta nigdje se ne pojavljuje START COMPUTER WITH CDROM SUPPORT nego se odmah pojavi A:\ Ja upišem C: i prebaci me na C: Upišem fdisk i dolazi poruka BAD COMMAND OR FILE NAME upišem format c: opet ista poruka BAD COMMAND OR FILE NAME Upišem setup opet ista poruka BAD COMMAND OR FILE NAME Ali interesantno kada upišem dir on mi uredno izlista sve foldere i fileove koji se nalaze na C: (također i folder wondows) što znači HD je ispravan. CD rom je također ispravan (provjerio sam ga na drugi comp). Do sad sam u zadnjih 5 godina stoputa instalirao sve vrste windowsa bez problema ali ovo dosad nisam nikad vidio, da ne mogu iz DOS-a formatirati HD. Žao mi ga je baciti ako je problem samo u softwerski mogao bi mi koristiti barem za rad u Wordu i Emailovima. Ima li ko kakvu ideju do čega bi moglo biti. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Rambus 3xtr1m
Datum registracije: Jan 2006
|
XP ti radi bilo gdje na bilo kojem kompu... Ner sječam se točno kako su išle instalacije 98 i me, ali ME su bili butabilni preko cd nije bio potrebna disketa. U svakom slučaju pokušaj XP |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Jel slušaš ti mene, momak? ![]() Što se tiče podrške za CD-ROM, napravi si ponovo disketu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Feb 2003
|
Pomoglo bi da postaš autoexec.bat i config.sys s diska ALI copy-paste metodom. Kopiraj ih na disketu i onda c/p ovdje. Moja pretpostavka je da je setup sredio config.sys na taj način da je ubacio REM na pogrešno mjesto, htio je disejblati DOS driver za CD, a disejblao je i driver za grafičku karticu. No za potpunu dijagnozu je potreban cijeli config.sys a i autoexec.bat. format i fdisk ti ne rade jer u config.sys vjerojatno nemaš PATH do njih, pogledaj jesu li na disketi ili navigaj do c:\windows\command dira i probaj od tamo. Edit: što se XP-a tiče, imam vrlo sličnu konfiguraciju (isto RAM, disk od 4GB i Celer 300@450) i mogu reći da se čak i nLite-ani windowsi wuku do neupotrebljivosti.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|