Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Audio, Video, Foto
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 06.07.2006., 10:45   #1
nicko
Guest

Datum registracije: Feb 2005
Koji program za edit i join mpg clipova?

Dakle imam neke video clipove koje bih htio spojiti i editirati. S kojim programom da to napravim, a da izgubim najmanje vremena??
Pokusao sam sa Nero Vission Expressom 3 (ne prikazuje mi sliku, a zvuk da :confused: ), onda sam uzeo par nekih mpeg editora, ali nema srece od njih i na kraju Virtual dub, ali kod njega mi kasni zvuk za slikom i to me zivcira, a nemam vremena se toliko zahebavat s tim....dakle, treba mi nesto jednostavno i kvalitetno, ako to uopce postoji?
nicko je offline   Reply With Quote
Staro 06.07.2006., 12:32   #2
Pomo
Laughing Man
Moj komp

Pomo's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched c-beams ... glitter in the dark near Tanhauser Gate. All those ... moments will be lost ... in time, like tears ... in rain. Time ... to die.
Pomo je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 06.07.2006., 12:40   #3
demetrius
Premium
Moj komp

demetrius's Avatar

Datum registracije: Jan 2005
easyvideojoiner za spajanje.
demetrius je offline   Reply With Quote
Staro 06.07.2006., 13:30   #4
domy_os
EMP moderator

domy_os's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Ma MPEG Video Wizard po koji put...
domy_os je offline   Reply With Quote
Staro 07.07.2006., 00:39   #5
Visage
8-bit Gen.
Moj komp

Visage's Avatar

Datum registracije: May 2004
Citiraj:
Autor nicko_029
Dakle imam neke video clipove koje bih htio spojiti i editirati. S kojim programom da to napravim, a da izgubim najmanje vremena??Pokusao sam sa Nero Vission Expressom 3 (ne prikazuje mi sliku, a zvuk da :confused: ), onda sam uzeo par nekih mpeg editora, ali nema srece od njih i na kraju Virtual dub, ali kod njega mi kasni zvuk za slikom i to me zivcira, a nemam vremena se toliko zahebavat s tim....dakle, treba mi nesto jednostavno i kvalitetno, ako to uopce postoji?
Svi opisani programi su dobri , kako i ovi sto ih spominju PCE-asi ispod tebe. Mpeg2cut je biser za brzinu i kad bi taj autor napravio player baziran na njemu, mislim da bi pomeo svu konkurenciju.

No, za ipak ugodnije slaganje uzmi si barem Pinnacle. Par sati rada sa njim i bit ces uhodan. Prije sam gledao na njega kao na notepad naspram Avid,Vegi i Premierka ali za brze poteze nema zgodnijeg paketa za sve sto si opisao. Sve verzije iza 7-mice.

Druga stvar, nisi spomenuo sto ti tocno inputiras?
Ako ti clipovi imaju komprimiran audio sto vjerovatno imaju
onda nije cudo Tada treba prvo "upristojiti" materijal, pa tek onda editirati.

>>>> PCE kante 2012 <<

>>>>>>>>> PCE & ostalo <<<<<

>>>>>>> Što sam Slušao? <<<<<<

>>>>> Gimnastika za Okulare & LCD Addendum<<<<

>>>>> P o s t ... M j e s e c a <<<<

Zadnje izmijenjeno od: Visage. 07.07.2006. u 01:36.
Visage je offline   Reply With Quote
Staro 07.07.2006., 01:04   #6
nicko
Guest

moram ti proiznati da sam instalirao pinnacle 9-ku prije nego sam procitao par postova i odlucio ostati na njemu treba se malo naviknuti, ali odlican je...

nego, ja snimam s tv-a nesto u mpeg2 formatu, ali meni se cini da to nije bas standardni mpeg2, no nema veze, sredi se to....

i posto na kraju to mislim kodirat sve jos jednom, koj imi format preporucujes i s kojim bitrateom?
Staro 07.07.2006., 01:57   #7
Visage
8-bit Gen.
Moj komp

Visage's Avatar

Datum registracije: May 2004
Citiraj:
Autor nicko_029
moram ti proiznati da sam instalirao pinnacle 9-ku prije nego sam procitao par postova i odlucio ostati na njemu treba se malo naviknuti, ali odlican je...
On je sirotinja za audio, na razini pocket editora, ali za osnovne timeline igrarije tipa baci/spoji/snimaj, zbilja je odlican. Pogodili su ugodnu okolinu za rad i brzo ti priraste navici.

Citiraj:
Autor nicko_029
nego, ja snimam s tv-a nesto u mpeg2 formatu, ali meni se cini da to nije bas standardni mpeg2, no nema veze, sredi se to....
Pa vidi sto tocno snimas. Upoznaj se bolje sa postavkama.

Citiraj:
Autor nicko_029
i posto na kraju to mislim kodirat sve jos jednom, koj imi format preporucujes i s kojim bitrateom?
Sve ovisi o tvom oku i zeljama. Nesto uopce ne kodiram. Nesto ide Xvid (Gordian) a kad je izvor vrhunski i hocu brze obaviti. Odem na 2200+ u Dr.Divx /2 prolaza/slow i ispada fantasticno. Danas ekonomizacija kodiranja po starom ekvivalentu 1CD vise nije potrebna. Osim ako se ne radi o direktnom DVD transferu u Xvid/Divx...

Cesto puta gledam glatki Xvid na kojem se vidi da je posao dobro obavljen, nema ni A od Artifakticha, ali opet nema finocu dubinskih detalja koji itekako cine dojam gledanja ugodniji.

Iznad 2000+ ....3000+ ti detalji se ne gube. Na manje od 4000+ kad se snimi sa TV-a Divx/Xvid dobije se UDF-ko od 3500-3700MB.

Vecina nece znati da nije MPEG2 jer je slika prekrasna.

Sa danasnjim cijenama medija i cinjenicom da ti ipak ostaje za gledanje, cemu gubiti kvalitetu?

Kad je izvor odlican bez saturacije, sa izvrsnim kontrastom i bojom, tipa DVD-a transfer, onda to ne dolazi toliko u obzir. Mada se cesto i tada vidi gubitak tih dubinskih detalja sve zbog zguravanja na 1 ili 2 CD-a.

Sa TV-a najcesce ostanem na 2GB fajlu super slike, cca 2000-3000 bitonje, za moje oko idealan izvor detalja,slike i ekonomizacije u razumnim okvirima.

Znam da ovo mozda zvuci razvratnicki, ali pase mi danas takav nacin

Opet, ako se radi o nekom dokumentarcu koji ima vise informativnu vaznost, onda cu ipak ekonomizirati i peglati sliku max u Gordianu, tipa CD velicine.
Visage je offline   Reply With Quote
Staro 07.07.2006., 09:42   #8
domy_os
EMP moderator

domy_os's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
U tom Pinnacleu mi najviše nedostaje to što ne mogu zvuk pomaknut da kasni djelić sekunde (točnije 3 framea jer mi ga TV kartica malo pomakne) u odnosu na sliku i time ga uskladio sa slikom što mogu recimo u MPEG Video Wizardu. Drugo mi je sve uglavnom OK u Pinnacleu...
domy_os je offline   Reply With Quote
Staro 07.07.2006., 13:14   #9
nicko
Guest

hvala svima, uspio sam to sredit uz malo truda! : cheers2
Staro 09.07.2006., 21:50   #10
Hrvoje xyz
lepi

Datum registracije: Nov 2005
evo mmalo trazim trebam neki program bas az splittanje video clipa
dakle da ga splitam ili na dva jednaka il nejednaka djela svejedno .

znam onu foru sa hj splitom pa splitam na puno malih fajlova al jel ima neki program bas da mi podjeli avi fajl u dva avi fajla recmo ?

edit:nadeno i to iz prve
http://dw.com.com/redir?pid=10195306...-10195306.html

easy video splitter se zove , radi upravo ono kaj ja ocu - vise malih video fajlova , a to kolko vise , odlucujes sam , oces da svi budu jednake velicine , oces da doredis da pvi recimo bude velicine cda pa onaj drugi manji ili da oba budu jednako velika ...

ma gro opcija za program od 1 MB

respect
Hrvoje xyz je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke