Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > AMD Radeon
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 01.04.2003., 00:06   #1
pinsla
Caught Somewhere In Time

pinsla's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
kaj ne valja s novijim ati drajverima???????

A ne znam ljudi kaj da velim! Nemam pojma dali je problem u meni ili u nečem drugom ali što noviji atijev drajver stavim slika mi je sve gora!!!!!!!!!!! Počelo je s kat 3.1 kad mi slika u igrama bila očajno mračna , no zato sam krivio dx 9, no problem je u drajveru a ne u dx-u jer sam instalirao kat 3.1 na dx 8.1 i pogodite kaj -mrak!!!!!!!!!! Sad sam probao i novi 3.2 ali slika mi je totalno loša a i performanse su mi nešto lošije nego sa starim drajverom. I da mrak je opet tu. ne znam kak sa kvaliteteom slike i mrakom stoje noviji omega drajveri.
Kaj se mene tiče ništa više od 2.4 ili 2.5 kata ne budem stavljao jer dobitka u performansama nema a jedini dobitak s novijim drajverima imaju 9500/9700 kartice.
pinsla je offline   Reply With Quote
Staro 01.04.2003., 00:25   #2
MadBoY
MadModerator
Moj komp

MadBoY's Avatar

Datum registracije: Sep 2002
a da nam kažeš koju ati karticu imaš?
Oglas

Oglas
Staro 01.04.2003., 00:26   #3
Jelc
Super Moderators

Datum registracije: May 2002

Ak se dobro sjećam,ti si se žalio da ti se nakon instalacije DX9 potamnila slika...to se hoće dogoditi...
A kaj se tiče drivera-s ovim novim 3.2 se baš i nisam igrao,a 3.1OMEGA su prašili ko ludi...

A ništa-najbolje bi bilo napraviti lagani reinstal DX-a,drivera,ubit boga po ostacima u registryu,pa instal DX-a i drivera...

Ja se i dalje držim dual-boota,98SE sa 2.5 driverima i DX8.1b i XP sa OMEGA driverima i DX9a
Jelc je offline   Reply With Quote
Staro 01.04.2003., 14:31   #4
pinsla
Caught Somewhere In Time

pinsla's Avatar

Citiraj:
Originally posted by MadBoY
a da nam kažeš koju ati karticu imaš?
E prijatelju imam tolko atijevih kartica da više ne znam gde mi je dupe ni gde mi je glava
Ovako na prvom kompu je 7500 bba , na drugom (komp je inače od cure ali ja bezobrazan prisvajam stvari ) 9100 64 mb saphirre iako se javlja kao PC partner, a na trećem 8500 128 mb verzija. Od OS-ova se koriste Windows xp, home i pro verzija, Windows 98 se, te Win 2000 pro SP 3.
Eto ti sad sva moja prije rečena iskustva odnose se na sve tri kartice
Staro 01.04.2003., 14:40   #5
pinsla
Caught Somewhere In Time

pinsla's Avatar

Citiraj:
Originally posted by Jelc

Ak se dobro sjećam,ti si se žalio da ti se nakon instalacije DX9 potamnila slika...to se hoće dogoditi...
A kaj se tiče drivera-s ovim novim 3.2 se baš i nisam igrao,a 3.1OMEGA su prašili ko ludi...

A ništa-najbolje bi bilo napraviti lagani reinstal DX-a,drivera,ubit boga po ostacima u registryu,pa instal DX-a i drivera...

Ja se i dalje držim dual-boota,98SE sa 2.5 driverima i DX8.1b i XP sa OMEGA driverima i DX9a
Da riješimo to sa dx-om. I ja sam mislio da je slika pretamna zbog DX 9 ali je to zbog drajvera a ne dx-a. Kažem ti opet stavio sam 3.1 na dx 8.1 i sve fino radi ali je opet slika mračna. Dakle stvar je u drajveru. Vidio sam i na rage 3d forumu da su se neki ljudi žalili na iste probleme.
Kaj se tiče 3.2 napravio sam čisti install 2000 pro sa SP 3 stavio kat 3.2 i nisam nekaj pretjerano sretan ni kaj se tiče kvalitete niti performansi no kažem možda je to neki moj subjektivni osjećaj. Možda jednostavno previše očekujem od novih drajvera.
No činjenica ostaje da se na 8500/9000/9100 ne isplati stavljat nikaj novije od 2.5 kata osim ak imaš velikih problema s nekompatibilnošću neke određene aplikacije.
Staro 01.04.2003., 17:44   #6
MadBoY
MadModerator
Moj komp

MadBoY's Avatar

Datum registracije: Sep 2002
A da problem nije u monitorima ?

Zezam se.

Neznam šta bi moglo biti jer nemam ATI al ga imam namjeru kupiti.
Staro 03.04.2003., 14:41   #7
Jelc
Super Moderators

Datum registracije: May 2002
Citiraj:
Originally posted by pinsla
Da riješimo to sa dx-om. I ja sam mislio da je slika pretamna zbog DX 9 ali je to zbog drajvera a ne dx-a. Kažem ti opet stavio sam 3.1 na dx 8.1 i sve fino radi ali je opet slika mračna. Dakle stvar je u drajveru. Vidio sam i na rage 3d forumu da su se neki ljudi žalili na iste probleme.
Kaj se tiče 3.2 napravio sam čisti install 2000 pro sa SP 3 stavio kat 3.2 i nisam nekaj pretjerano sretan ni kaj se tiče kvalitete niti performansi no kažem možda je to neki moj subjektivni osjećaj. Možda jednostavno previše očekujem od novih drajvera.
No činjenica ostaje da se na 8500/9000/9100 ne isplati stavljat nikaj novije od 2.5 kata osim ak imaš velikih problema s nekompatibilnošću neke određene aplikacije.
A kaj da ti velim...ako ti na TRI compa dela ista sranja...valjda ti ih je neko zacopral
Meni se je to samo jedamput desilo(na MX2) i nakon re-instalacije OS-a je sve bilo OK.
Ili ih zalij svetom vodom...
Jelc je offline   Reply With Quote
Staro 03.04.2003., 23:21   #8
pinsla
Caught Somewhere In Time

pinsla's Avatar

Citiraj:
Originally posted by Jelc
A kaj da ti velim...ako ti na TRI compa dela ista sranja...valjda ti ih je neko zacopral
Meni se je to samo jedamput desilo(na MX2) i nakon re-instalacije OS-a je sve bilo OK.
Ili ih zalij svetom vodom...
Ma nije to tolki bed ali je činjenica da je jednostavno drajver tak poštelan. No činjenica je i da sam ja velka picajzla koja bi svemu našla manu.
No kaj se tiče priče o drajverima stojim iza svega dosad izrečenog a bogami na tri različita kompa i tri različite kartice dosta sam toga stigel i isprobat
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno