|
![]() |
#1 |
Dr. Gonzo
Datum registracije: Dec 2005
|
Koju matičnu za Socket A?
Koju da matičnu uzmem za Socket A? Izdvojio bih nekih 300-400 kuna. Razmišljao sam o Epox 8rda (+, 3+, 6+), Abit AN7 i NF7, odnosno u tom bi rangu uzeo matičnu, a takve su bile i preporuke. Mogu li za tih 300-400kn nabaviti rabljenu, jednu od tih, ili neku drugu po preporuci? Vidio sam da je dosta forumaša imalo problema s NF7, pa ne znam je li ona pametan izbor? Znači, tražim vaše "ekspertne" preporuke. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: May 2005
|
Trazi abit NF7-s v2.0 Dakle pazi kaj pise da nije NF7-S2 nego bas S i onda negdje na njoj pise v2.0 Ploca je jedna od najboljih ako ne i najbolja socket A za OC. Definitivno bi mogao nac za te novce. Ja sam svoju uzeo od HAMMa za 300 kn a ima jos godinu i nes sitno garancije znaci bez garancije 200-250 |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Jul 2005
|
S NF7 nemoš fulat. Preporuka. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Ja imam 3 za preporučit: ABIT: AN7 NF7-S rev2.0 Epox: 8rda3i-Pro E sad imam NF7-S i odlična jer jedina zamjerka ide maloj voltaži DIMMa, kod nje ide na 2,9V, dok je kod AN7 mislim 3,3V. Ako baš ne želiš ABIT od svih za Socket A ova Epoxica je super (naravno ciljaj na Pro zbog nforce 2 Ultra čipseta.
![]() |
#6 |
Dr. Gonzo
Datum registracije: Dec 2005
|
Kako mi se čini 8RDA+, + PRO, 3+, 3+ PRO, 6+ PRO i 3I PRO sve imaju nForce 2 Ultra 400 čipsete. Čitajući review na PcE-u od NF7-S i Epox 6+ PRO nekako mi se više sviđa epoxica, iako NF7 ima bolji layout, ali podržava napon proca (samo) do 1.85 V, i DIMM-a do 2.7V (tako piše)... BTW, na kojima od ovih se može kontrolirati fan speed? |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: May 2005
|
To pise vjerovatno za v1.0, a ta verzija je deklarirana na FSB 333 ak se nevaram dok je v2.0 deklarirana na 400 VDDR na mojoj ide do 2.9 a za VCORE nisam ziher al cu pogledat pa javim |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
Uzmi NF7 v2.0 i voziš se bez problema sa malo boljim proc na 250 MHz FSB-a kad staviš modani bios. Ovo što su testirali na PcE-u je dosta star test, prve verzije ploče pa se nemoj na to previše obazirat. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
N/A
|
prodajem 8RDA3I pa ak oces javi |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#13 | |
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
Ima NF7, NF7-S, NF7-S2, NF7-SL, NF7-SG (mislim).... ![]()
![]() |
![]() |
#17 | ||||||||||
Moderator
Datum registracije: Jan 2003
|
Ako nadjes DFI Infinity/LP (Ultra B) svakako uzimaj ![]()
![]() |
![]() |
#18 |
Master
Datum registracije: Aug 2005
|
Htio bi si nabavit matičnu MBO ABIT NF7-S v2.0, može li mi tko reći gdje je mogu nabavit jer je tražim već par dana i ništa!!!
![]() |
#20 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2006
|
ABIT NF-7 SL v2.0
Ovu ploču sam prodao prošli tjedan za 350 kn. Ploča je ludilo, na njoj sam imao bartona 2500 otključanog i uredno je radio na 3200. Toplo ti preporučam da je nabaviš, jako dobar clockerski potencijal i jako stabilna. |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Moji favoriti (nemam osobnog iskustva s njima) Abit AN7/NF7-S v2.0, te one s kojima sam radio Epox 8RDAxxx i Gigabyte 7NNXP ![]()
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
ja sam ti imao epoxa 8rda3+ v3.2 i to je isto strava ploca bila, preporucujem svakako |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|