|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
partition merging
Dobar dan. Imam jedan problem; naime, imam u kompu 2 diska. Jedan je sistemski, a drugi za podatke (ima 2 particije- jedna od 5, druga od 75 GB). Napravio sam u partition magicu merge te dvije particije, s time da cu obje sadrzavale podatke. Nakon merginga, dobio sam jednu particiju (prije D i F, sada samo D), al na njoj nisam imao pristup podacima. Kad kod bi htio pristupiti, pisalo bi mi access denied. Formatirao sam sistemski disk i ista stvar. Startao sam sistem sa Knoppixom (linux-like bootabilni cd) i tamo imam pristup podacima, mogu ih i gledati (filmove)itd. Ima li tko kakvo rijesenje kako da pristupim tim podacima u winxp? Napominjem da u part.magicu mi pise da imam podatke na toj particiji (15% slobodnog prostora), iako mi taj novi file na D particiji pise na ima o bitea. Hvala puno na bilo kakvoj pomoci. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Guest
Datum registracije: May 2005
|
Prebaci particiju u FAT32, napravi backup podataka, i onda sformatiraj tu particiju opet u NTFS, i prebaci podatke nazad. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Premium
|
Citiraj:
i ako mi mozes tocno reci sto bih dobio tim prebacivanjem... bio bih zahvalan. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Kernel panic
Datum registracije: Jan 2006
|
![]() |
#5 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
cini mi se da si fulao datotečni sustav ,pa zato windowsi nemogu čitati podatke sa particija(EXT3,XFS itd). Probaj ako se nebojiš za podatke prebaciti kroz linux u FAT32, te kasnije u NTFS, ako je ikako moguce.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Kernel panic
Datum registracije: Jan 2006
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#9 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
nisam 100% siguran ali mislim da se negube podaci.... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Hm .... zašto si uopće išao spajat particije? Bolje ih je imat više, bar sistem zasebno zbog backupa. Ovak se svašta može dogoditi. Sa Knoppixom ne možeš niš raditi jer: 1) vjerojatno se nisi ulogirao kao superuser/root, 2) za linux su NTFS particije read only (Knoppix 5 ima utility za pisat po ntfs-u koji koristi Windows ntfs driver). Moj savjet je da nabaviš/posudiš disk odgovarajuće veličine i prekopiraš podatke sa Knoppixom, s time da taj disk na koji ćeš backupirati mora biti formatiran na FAT32. Druga solucija je da ono što ti je važno zapržiš iz Knoppixa bilo na CD, bilo na DVD. Trebaš se logirat kao root (proguglaj kako ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Premium
|
Citiraj:
Ulogirao sam se prvi put kao superuser, al nista. Znaci, koliko sam shvatio trebam: nabaviti knoppix 5, uzet disk od 80 gb, copy/pasteat podatke s jednog na drugi, koristeci taj utility koji se nalazi na petici. I disk mora biti FAT32. Ako je tako, budem probao... Hvala. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
ako imas npr. 2 os-a i zastitis jednu particiju samo svojim usernameom, mozes ti bit neznam kakav super-turbo-mega admin, neces imati pristup particiji dodaj se u listu korisnika, nemoj "mislit" da u tome nije problem |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
Datum registracije: Feb 2003
|
Koji Windowsi? XP Pro ili Home? Iz win Explorera odi na tu novospojenu particiju, desni klik, Security tab. Napiši nam koji useri su navedeni i kakva prava imaju. Useri su u prozoru gore(piše Group or user names ![]() Defaultna prava (Allow) na cijeli disk su slijedeća (win xp pro u domeni): Administrators: Full Control, Modify, Read & Execute, List Folder Contents, Read, Write. CREATOR OWNER - nikakva prava Everyone - nikakva prava SYSTEM - ista kao i članovi Administrators grupe Users - Read & Execute, List Folder Contents, Read. Uglavnom, u svrhu pristupa podacima, ja bih ti preporučio da staviš grupi Everyone prava od Users grupe, backupiraš najvažnije podatke, a onda možeš detaljno podesiti prava pristupa kako se spada. Edit: E da, kad radiš s pravima, nakon svake promjene je poželjno odlogirati se i ponovo ulogirati, da windowsi shvate promjenu.
![]() |
#16 | |
Premium
|
Citiraj:
Pozdrav |
|
![]() |
![]() |
|
|