|
![]() |
#1 |
(°_°)
Datum registracije: Nov 2001
|
LCD monitori
Dakle, zanima me kakva su vasa iskustva s navedenim stvarima... Mislio sam upiknuti neki low-end samo zbog cijene, recimo cca 2200kn novi, tipa Pcall i sl. Jel upotrebljava ko od vas LCDe, makar i na poslu? Jel ima sto mrtvih pixela?
![]() |
#2 |
Premium
|
Starom sam za po doma nabavio 15" Hansola, od prvog dana ima jedan mrtvi pixel (ekran fol Samsungov, ne da mi se nositi na reklamaciju), za tipkanje u Wordu je OK, za bilo sto drugo ne preporucujem... Na poslu imam 15" Samsunga i to posve druga prica, slika je odlicna i bas je gust radit na njemu... ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
(°_°)
|
Ostali? Ikakvi komentari??? Hansola nisam ni mislio piknuti, dvoumio sam se izmedu samsunga i tog pcalla, cijena je tu negdje +-200kn, ali je vanjski disajn pcalla ljepsi... iskreno, kolko mislite da se isplati uzet LCD monitor u danasnje doba, dok su zapravo CRTi na vrhuncu moci?
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Dec 2002
|
Prodao sam ti samo SONY SDM-S51 i iste te SDM-S51B (ovo B je da je crni i zato košta 1000kn više (ne isplativo ako nisi bolestan) te Illyame. Uglavnom Contrast i Brightness držiš na njima na 0 jer ti ne traba više ![]() ![]()
![]() |
#6 |
..
Datum registracije: Oct 2001
|
da samo sto sam primjetio da lcd-ovi imaju problema s brzim igrama...znaci nista od need for speeda i ut2k3...mislim nije ne igrivo ali mene iritira...mozda neki noviji nemaju tih problema ali nisam bas ziher... |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
(°_°)
|
A na sto bi trebo gledat prilikom kupovine doticnog? Osim na marku? Velicinu pixela? Kontrast? btw, sto znaci recimo 300:1 contrast?
![]() |
#8 |
od LemilicE
|
Ne znam da li to ima veze s ovim postom, ili ako su monitori na isti nacin napravljeni, ali prije 3 godine sam kupio prenosni, i prvi dan se pojavio mrtvi pixel, pa onda drugi, a to sam popravio laganim udarcem prsta po doticnom pixelu. Nikad se vise nije pojavio niti jedan. Prenosni je sada u smeču jer mi je sestra prije 3 mjeseca prolila fantu po njemu i izgorio je samo controller za keyboard koji naravno upravlja i externom tipkovnicom, a nova maticna bi me dosla 500$, a to nisam htio uloziti jer je vec i prenosnik bio star. Firma ASUS
Member Of the PC Ekspert 100+kg Demolition Squad ----------------------------- ReadTheFuckingManual Da, to sam ja u avataru!!! Grobnik ----> 1:37.759... ko od vas može brže??? Nemam više lema!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Premium
|
Citiraj:
Imao sam prilike raditi na jednom Hansolu od 17" slika je fenomenalna a odaziv slike je 25ms sto je jako dobro i za igrat igrice. ZA cijenu od 3700kn koliko kosta dobar je skroz. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
(°_°)
|
Citiraj:
Nesto tipa refresh :confused: Al ipak 17 incha mi je previse (ne po velicini, nego po cijeni ![]() A 15'' hansol je cinimise skuplji i od pcalla i od samsunga
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Premium
|
Citiraj:
A sto se tice cijene mislim da je bolje prcekati jos jedno godinu dana pa tek onda kupiti neki LCD (barem znam da cu ja tako napraviti) od 17" jer ce doci negdje oko 2000-2300kn |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
|
I da, nemoj pušiti one fore da je 15,1" LCD kao 17" CRT, to ti je kao da netko kaže 100€ isto što i 1000 kuna. I ako se baviš DTPom zaobiđi ih u širokom krugu, još godinama neće se približiti CRTu
![]() |
#13 | |
(°_°)
|
Citiraj:
pa svi su oko 16, jelda? no i nije mi vazno za neki dugotrajan rad, ili nesto zahtjevno, nego vise ovak iz zafrkancije. Ipak, mogo bi pricekat ko sto marac kaze, ali brijem da necu izdrat ![]() Najbolje bi bilo isprobavat monitor par dana dok ga ne kupis ![]()
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
|
MA dobro ti je tih 25ms. Imas i za kupit i one od 16ms makar su preskupi za to sto nude. Imaj u obziru da svi LCD ekrani veci od 19" imaju odaziv od 35 i vise ms. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2002
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Ekspert iz sjene ...
|
Ma danas su LCD-i poprilićno dobri. Susjed je nabavio 5 komada 18" LG LCD-a za potrebe firme. Kompa koji je sve to slagao se kune u neopisivu kvalitetu slike. Mislim inaće radi na Sony/Samsung monitorima tako da nije lamer. Heh sad, osobno kada bih išao kupovati LCD vijerujem da bi naglasak bio na kvaliteti. Koliko znam - LG - je najrigorozniji što se dead pixels tiće ( 0% tolerancija, pa ti meni pijevaj borbene ![]() Što se Miato tvog pitanja tiće - Samsung all the way. Ne samo da je ime u pitanju, tu je i činjenica da Samsung ima poprilično iskustva u izradi LC matrica - this should count for a lot !!!.... Ona spika - mi furamo Samsungov display - hence dobiva se Samsung kvaliteta za manju paru - je pušiona za široke mase. ![]() my 2 dineros .... |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
(°_°)
|
Dakle, mislite da bi origigi samsung bio najbolji omjer kvalitete/cijene? U svakom slucaju ciljam na 15'' jel za ostale nemam ni priblizno para, pa cak ni za LG ![]() Jos mi samo fali 1500kn i evo meni lcd-a ![]() he he.....
![]() |
#18 |
Premium
|
Na nekim su boje gore nego na marcovom avataru ![]()
![]() |
#19 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
(°_°)
|
Citiraj:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#21 |
Registered User
Datum registracije: Jul 2002
|
Domsa sam si kupio Samsung 191T i nakon skoro 4 mjeseca i dalje sam odusevljen slikom tj. oštrinom i bojama kad god sjednem pred njega... Na poslu imam kvalitetan 21" IBM trinitron i nije ni do koljena Samsungu kojeg imam doma... Dok se ne zagrije poprilicno se osjeti spor odziv slike ali kad prodje 20ak minuta to se vise ne primjecuje jer ima deklarirani odziv ispod 25 ms... a to znaci 30+ slicica u sekundi... Uredno na njemu gledam filmove i digitalnu satelitsku... Kod kupnje Samsunga jedino treba pripaziti da nema ni jedan pokvareni pixel jer ih toleriraju poprilican broj pa nema reklamacije... Probao sam ga spojiti analognim i digitalnim (DVI) kablom i razlika je jako primjetna pa svima preporucam monitore sa DVI suceljem. |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
(°_°)
|
Citiraj:
![]() al i da imam, sumnjam da bi investiro bas u monitor ![]() prije jedan 151s ... jel ima ko taj sungsam??? cuo sam negdje da se trgovine trude rijesit navedenog modela iz nepoznatih razloga :confused:
![]() |
![]() |
#23 |
Premium
Datum registracije: Mar 2003
|
Brat mi ima tog pcall LCD, kupljen u HGspotu i nema niti jedan jedini neispravan piksel ![]() P.S. Pcall ima i zvučnike, ali su očajni.
![]() |
#24 | |
(°_°)
|
Citiraj:
Jel, vidio sam par puta ne mrtve pixele, i stvarno upadaju u oci (nesto tipa one dvije crte na Trinitronima, koje su me izludile, usputbudireceno). A frenda sam pito za toleranciju mrtvih p. kod pcall-a i reko je (onako napamet, tak da ga moram pitat da provjeri) 0,01% ekrana!!! Hebote, to ispada 70tak pixela...
![]() |
![]() |
#25 | |
Premium
|
Citiraj:
Ako je tvoja racunica tocna onda je tolerancija mrtvih pixela 0,001% sto iznosi 7 pixela po tvojem izracunu. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
(°_°)
|
Citiraj:
Ja bi ono, rikne jedan... hop cup u trgovinu po novi ![]()
![]() |
![]() |
#27 |
Premium
Datum registracije: Apr 2003
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
(°_°)
|
Citiraj:
![]() nego, jel ima ko iskustva s ADIjima?
![]() |
![]() |
#29 |
(°_°)
|
Evo malo sam se raspitivo kod nasih trgovina za mrtve pixele : HGSPOT : pitaj dobavljaca ( ono, pitam tebe, pitaj TI dobavljaca pa mi reci ... aj dobro, bar mi je dao ime dobavljaca) Ve-mil : nema odgovora Info-gama : "prenosimo garanciju proizvodaca" ... pa nije da cu sad ic na LGevu stranicu i ispitivat ih kolko toleriraju mrtvih pixela. Ako uzmemo da onaj clanak od Tomeka valja (kad su ispitivali kolko pojedini proizvodac tolerira m. pixela) ispada da velika vecina na 15'' tolerira od 3-6. ALI u hgspotu su jos rekli da su oni uvoznici od PCALLa i da NE TOLERIRAJU NIJEDAN mrtav pixel, da odma mijenjaju ![]() to mi daje neko pouzdanje, valjda ![]() izgleda da ce ipak pasti jedan pcall .. ipak su najjeftiniji
![]() |
#30 |
Premium
|
Ja sam bas neki dan uzo adi-a i600 super je a cijena je ko pcall (mislim da je i bolji od njega) |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|