Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Audio, Video, Foto
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 19.06.2006., 21:59   #1
loop
Registered User

Datum registracije: Nov 2003
promjena rezolucije na .avi fileu?

kako da vec postojecem .avi zapisu promjenim rezoluciju sa 720 x 544 na 720 x 576?
loop je offline   Reply With Quote
Staro 20.06.2006., 08:46   #2
domy_os
EMP moderator

domy_os's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Zašto to radit? Izgubit ćeš, osim na veličini, i na kvaliteti slike. Možeš u VirtualDubModu, al moraš imat i DivX encoder.
domy_os je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 20.06.2006., 09:25   #3
loop
Registered User

Datum registracije: Nov 2003
radim Authoring pomocu Adobe Encrorea pa mi ne zeli prihvatit rezoluciju koju imam vec me trazi da je promjenim.

sto jos mogu napraviti?
loop je offline   Reply With Quote
Staro 20.06.2006., 14:11   #4
Perki
Premium
Moj komp

Datum registracije: Dec 2005
Možeš probat sa Avisynthom. Program omogućava manipulaciju video materijalom te "servira frejmove" odgovarajućoj aplikaciji bez potrebe za ponovnim encodiranjem ili privremenim fajlovima.

Nakon što se instalira Avisynth, u Notepadu se napravi skript(ic)a sa odgovarajućim filterima i snimi kao .avs U tvom slučaju to bi izgleda krajnje jednostavno kao :

Avisource("c:\nekifolder\imefilma.avi")
BisubicResize(720,576,0,0.5)

Takav avs file se otvori u odgovarajućoj aplikaciji, koja tvoj originalni video vidi kao nekomprimirani avi. Naravno, ako aplikacija uopće podržava avs skripte.

S obzirom da u Encore kao i vjerovatno ni većina "DVD auhoring" programa ne šljive avisynth ni pol posto, zgodno je takav avs file prebaciti u mpeg-2 s nekim encoderom u koji je moguće učitati avs skriptu. Npr. CCE (puno novaca), TMPGenc (malo novaca) ili QEnc (ništa novaca). Na kraju to kaj dobiješ ubaciš u Encore i autoriraš.

Uglavnom, pogledaj si na
http://www.doom9.org/
i
http://www.avisynth.org/
za iscrpnije informacije.
Perki je offline   Reply With Quote
Staro 21.06.2006., 00:42   #5
nexus-6
Pero_Snajper

nexus-6's Avatar

ako ce prebacivat u mpeg-2 npr. tmpgenc-om, onda mu ni ne treba avisynth nego direkno ubaci avi, jer tmpgenc promijeni rezu na standardnu pri kodiranju, a moze i ubacit 16 crnih linija gore i 16 dole i tako dobit tih 720x576 bez diranja samog sadrzaja...
Staro 22.06.2006., 18:08   #6
Perki
Premium
Moj komp

I originalni DVD je vjerovatno bio 4:3 pa nema smisla dodavat crne crte. Resize nije veliki pa se neće ni vidjet gubitak kvalitete. A avisynth bih preporučio čisto da se čovjek s njim upozna, radi eventualnih budućih, kompliciranijih obrada.
Perki je offline   Reply With Quote
Staro 26.06.2006., 15:34   #7
Hrvoje xyz
lepi

Datum registracije: Nov 2005
kolku nauku ste napravili oko običnog resize-anja videa : baad :

evo ođe je prog s kojim se bez beda mjenja rezolucija , mjenja bitrate bez kasnjenja zvuka , i ono sto je programu prva namjena , mjenja format

jako dobar prog , koristim ga za konvertanje fajlova koje mi napravi TV kartica..
Hrvoje xyz je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno