|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2006
|
Kojim putem poci...
Hej Ho! Neznam koliko se vi kuzite u to (vjerojatno ko i ja sada :P) ali htio bih se opako baciti na programiranje, a neznam za sto da se opredijelim! Opcije su mi programirati korisnicke programe ili igrice! Kada bih isao na programe naucio bih kako spada Visual Studio, a u slucaja grafike htio bih znati 3D sve iz temelja (vjerojatno OpenGl jer je laksi). Nadam se da me razumijete jer nebi htio da se na pola puta predomislim! Aj dajte bilo kakva misljenja... ali bas bilo kakva (vezana uz vrijeme, film,... :P ) |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
Visual studio je alat u kojem mozes programirati u razlicitim programskim jezicima. OpenGL nije laksi od DirectX-a ali ti ga ja preporucam radje sto se tice nekih grafickih aplikacija... Ako ces raditi igrice onda uci DirectX ako pogledas okolo programerske kuce vezane za tu tematiku traze najvise directX programere. Kod nas mozes zaboraviti na programiranje igra, danas igru vise ne pise jedan covjek, moj savjet drzi se poslovnih aplikacija i web aplikacija ako mislis kod nas zaraditi a kasnije uz to uci grafiku i sve drugo sta te zanima...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
I am Zeko!
Datum registracije: Jun 2006
|
ma najbolje se bacit na stari assembler... ![]() sve sto ti je potrebno je command prompt, a uz malo znanja mogu nastati zanimljive igre, a tek programi ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Kernel panic
|
Citiraj:
Najbolje oboje ![]()
![]() |
![]() |
#8 |
I am Zeko!
Datum registracije: Jun 2006
|
programiranje je vrlo slozen proces pisanja programa, pomocu naredaba. Nije isplativo baviti se time ukoliko nema nekog dobrog razloga (novac, slava), jer je potrebno mnogo vremena kako bi se nesto postiglo... Ne zelim ti unistit duh al ak to radis iz za***************ancije radije odustani... |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Doktor znanosti!
Datum registracije: Apr 2005
|
Evo da ti kažem samo jedan primjer u C-u ... da vidiš da to nije jednostavno Znači program koji će samo zbrojiti dva broja #include<stdio.h> #include<conio.h> main(){ int a, b, c; printf("\nupiš dva broja"); scanf("%d,%d",&a,&b); c=a+b; printf("\n rezultat je %d",&c); getch(); } To ti je preimjer jednog školskog zadatkam,e sad zamisli da moraš napraviti program koji će zbrajati , oduzimati, dijeliti, množiti, korijenoivati ... i neznam kaj sve ne ( većinu funkcija sa digitrona školskog... sin , cos, ctg...).... I još da ima grafičko sučelje...Trebalo bi ti jedno mjesec dana.. da svaki dan radiš po 2-3sata... Ali ja računam ovo kad bi se stavile sve moguče varijable. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
ja sam preglup(čitaj: prelijen) za tak nekaj...izrada web-str. je puno ljepši posel... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Registered User
Datum registracije: Jul 2006
|
Pocni u C kasnije na c++ pa visualc++ |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
Citiraj:
![]() Bravo blozer s tim si primjerom pokazao kako u programiranju u samo 6 redaka možeš napraviti više logičkih pogrešaka ako nisi koncentriran. Nekome je bolje raditi web stranice pomocu nekih alata, ne znam, meni je to dosadno, klikariti po nekome alatu i napraviti site, to mi ne cini takvo zadovoljstvo kao napisati ispravno samo jedan ovakav programcic za zbrajanje a kamoli nesto kompleksnije...
![]() |
![]() |
#15 |
She`s back...
|
Ja se doista divim programerima. Nema šanse mene uvuči u tako nešto. Za sav novac svijeta. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
Citiraj:
Premda StackOfIntegers nije neka napredna stvar,ali opet i to treba znati ![]()
__________________ |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|