|
![]() |
#1 |
Suit up!
Datum registracije: Dec 2004
|
Koje diskove za RAID?
Mislim si sad nabavit 2x250GB diska, pa gledam sta je bolje. Najvjerojatnije u HG spotu zbog blizine. Palo mi je oko na WD raid edition 250GB (dva komada naravno ![]() Kostaju oko 640-650kn u HG-a (trenutno ih nema na cijeniku, ali dolaze u ducan sutra). Najvise mi znaci da budu tihi dok citaju (da nema onog famoznog drobljenja kamenja kao kod nekih). Dosad sam ima 2 WD pata koji su se pokazali iznimno tihim, a ovima u hg-a cijena je vrlo prihvatljiva.
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Ti WD baš i nisu toliko tihi koliko ti misliš. Ja imam jednog i mogu reći da je Sami tiši od njega. Za buku WD-a pitaj Lihta - čini mi se da on baš ima takvu RAID kombinaciju.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Guest
Datum registracije: Feb 2005
|
a zar ti nije bolje, neznam, kupit 2x80gb za sistem + 300/320gb za pohranu....zamisli da ti rokne raid (u sto se ne bi cudio) i ode 500gb podataka!! wd-i serija sa 16mb cachea (ja mislim da je to KS serija, ali nsiam siguran) su tihi, a ovi ostali i nisu bas.... ako hoces tisinu, uzmi hitachi ili samsung.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Slažem se s Nickom, glupost je stavljat 500 GB u RAID, 2 x 80 pa čak i 2 x 40 GB je sasvim dovoljno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Suit up!
|
Pa neznam bas. Vise bi me izaslo 2x80 + 1x320 nego ovo, a i 20 gb manje ![]() Za 2x250 u raidu bi dobro bilo sto bi cijeli komplet funkcionira brze, a ne samo 100njak gb prostora, trosi manje struje, manje se grije. A ako rikne - ali nece jer sam vjecni optimist :LOL: ***************iga, ionako extra vazne stvari ne drzim na disku. Zanimaju me pogotovo ovi WD diskovi (nisam siguran hoce li biti RE modela), ali i obicni caviari SE sa 16mb, pa ako tko ima kakvih informacija sto se tice pouzdanosti/tisine nek kaze.
![]() |
#6 |
Guest
|
za raid, ne bih ti bas mogao reci koliko ti je pouzdan, ali za wd-ove da...to su ok diskovi...a ovi sa 16mb su tihi... a sto se tice raid-a, razmisli koliko ce te kostat podaci ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
I ja bih radije dva manja diska za RAID + storage, no ako ti podaci nisu bitni cemu onda toliko diskovnog prostora? ![]()
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Suit up!
|
Pa ne bi li kad bi uzeo 3 diska ima vecu sansu da mi crkne jedan nego kad imam 2 diska : sweating Inace evo uzea sam WD2500YD i cekam jos jednog ovakvog. Za sada dojmovi: Malcice brzi od barakude, poprilicno tisi i 4-5 stupnjeva hladniji (31vs.35-6)
![]() |
#9 |
Guest
|
nije fora u crkavanju diskova, nego u crkavanju raid polja....i s time onda gubis sve podatke... |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Nov 2003
|
Meni se desilo da mi je otišlo RAID 0 polje i sve sam pogubio,e sad zamisli ti da izgubiš apsolutno svih 500 GB?!,ovako sam samo uspostavio raid 0 ponovno a onih 250 GB podataka je bilo netaknuto...: cheers2 |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 | |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Suit up!
|
Pa zašto ne? U najmanju ruku da vidim kako funkcionira. A kome trebaju opteroni i x1900xtx.. Sto ste se uhvatili raid polja i podataka, ako ne budem vidio nikakvu razliku izmedju toga i 2 neovisna diska vratim na staro i no harm done, necete vi gubit podatke ![]()
![]() |
#14 | |
Prečupavi mod
|
Citiraj:
![]()
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Suit up!
|
http://en.wikipedia.org/wiki/RAID tu imas sve potrebno.
![]() |
#17 | |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Citiraj:
Naime, imao sam 2x160 Maxtor Diamond Plus 9 (te serije, valjda se Diamond pise) I jedan je odjednom poludio, i pun bio bad sectora... Raid polje se naravno raspalo, windowse nikako nisam mogao dić, šta god radio, nove stavljao, image dignuo, nikako, al podatke sam uspio spasit, naime, napravio sam DISK IMAGE od onog što je ostalo, i onda to prebacio na drugi hard ili DVD, vise se nesjećam, i s Image Explorerom izvukao to van, jest da je Image particije bio 20GB ![]() Sad imam 2x300GB Maxtor Maxline III, i mogu reć da zbilja nisam pogriješio, pre***************eni su diskovi ![]() edit: Evo jedan screenshoteva kad sam ih testirao. http://tinypic.com/inz8sy.jpg
![]() |
![]() |
#18 |
Suit up!
|
![]() |
#19 |
Premium
|
Moram napomenuti i pohvaliti svoje Maxtor Maxline III seriju diskove, imam 2x300GB SATA u raid0. Perfomase su kao 2xWD Raptor 36/74GB, a daleko je tiši, dapače, tiši su od prijašnjih koje sam imao Maxtor Diamond Plus 9 160GB SATA (također 2kom u RAID0)
![]() |
#20 |
Guest
Datum registracije: Apr 2003
|
Pa sad, baš da su kao dva Raptora, baš i nisu, više kao jedan Raptor. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Premium
|
Citiraj:
Avarege read, 110MB Tamo po tablicama, 2Raptora imaju 109 i 110 Avarage... ![]()
![]() |
![]() |
#22 |
The Dark Side of Moon
Datum registracije: Jan 2005
|
ma neznam 500gb u raidu,meni je ovak sasvim dovoljno 2x160gb u raidu i u spužvici(nečujno)i tu su mi svi podaci,a sistem je na raptoru i s time imam odlične performanse,nemoš bolje osim ak ideš na neki skazi kao sistem Inače nije mi još ni jednom se srušio raid,nego sad kad mi je otišla ploča na reklmaciju morao sam to sve posnimat....malo je ***************ada što se nemože raid prebacivat s ploče na ploču al definitivno se isplati zbog brzine.
![]() |
#23 |
Premium
|
Hm... Meni se na 2x160GB, raspao RAID i jedan disk bio PUN BAD sectora, i uspio sam vratit podatke.. Mijenjao sam tranutno ploču, no RAID nisam dirao... Ploča je prepoznala RAID i sve je radilo, jedino sam naravno, morao nanovo snimiti Windowse... Neznam zašto ljudi toliko se boje RAID0. Rekoh, diskovi su full tihi... ![]() Ipak je to Maxline III serija !
![]() |
#24 |
The Dark Side of Moon
|
previše mi je nešt maxtora crklo u zadnje vrijeme...baš mi je super što radi tj. znat ću sam kad vidim al kontam da ću ga uništit i ponovo napravit....
![]() |
#25 | |
Prečupavi mod
|
Citiraj:
![]() ![]()
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Guest
|
Hm, ako je tako, svaka čast. Sad ću i ja morati svoje Hitachie isprobati. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Guest
|
mali OT ![]() oh oh Sky, update siga vidim ![]() btw, jel ta revizija ploce podrzava conroe? |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Guest
|
Kupio sam ga prije više od mjesec dana, ali je bio kod masnog na tuningu, tako da nisam znao da će se Intel požuriti. ![]() I ne, ne podržava Conroe, ali bumo vidjeli, možda se nešto da iskemijati. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
The Dark Side of Moon
|
ccccc čemu onaj 7900GTX ![]()
![]() |
#30 |
Guest