|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: May 2006
|
LCD odabir!
Nakon dosta surfanja, čitanja recenzija, mišljenja korisnika, odlučih podijeliti s vama informacije do kojih sam došao. Budući da ću uzeti 20", evo pobjednika: **UPDATE**: nakon novih saznanja imamo novog apsolutnog pobjednika! Belinea 10 20 35W - 2850kn (bez PDVa) - 800:1, 300 cd/m2, 8ms (G2G), 178°, rez. 1680x1050, P-MVA matrica (stabilan prikaz, smatra se da je zasad najbolja za video, i upravo ova belinea je top) - ulazi: DVI-D, D-SUB, USB hub (4), audio. Svi se ulazi nalaze ispod prednjeg panela na otvaranje, tako da dizajn nije narušen, super stvar.. - za igre i dvd filmove će odlično poslužiti - ima 5 srebrenih kontrolnih tipki od kojih je najveća "power" tipka koja svijetli svijetlo plavo, što meni osobno izgleda vrlo dobro i cool, no ako kome smeta može se isključiti osvjetljenje..(načelo izbora) ![]() - ugrađeni zvučnici - neki su kao minus naveli standardnu kvalitetu prikaza boja, šta to znači? -to znači da će monitor plavu boju normalno prikazati kao plavu, ali je neće u potpunosti pravilno osjenčati (rijetko tko će primjetiti), međutim to se na skoro svim monitorima popravlja vrlo lako kalibracijom boja, nakon koje su svi monitori precizni i odlični.. - napomena: postoji model 10 20 35W koji se razlikuje od 35ice samo po tome što nema DVI ulaz, morali su izdati taj model zbog problema sa porezom EU (oporezuju uređaje s DVI komponentama), iako po netu govore da nema prevelike razlike, nema potrebe uzeti 30icu (bez DVI-a) jer je razlika u cijeni 100kn.. - btw. ovaj monitor je pobijedio na behardware.com testu LCD monitora među kojima je društvo pravio opasnim njuškama poput NECa, ViewSonica, Acera, BenQa i Samsunga. - na pcpro.co.uk dobio ocjenu 5. ![]() Reviews: PC Pro Behardware.com Behardware.com 2 - review modela 30W, no razliku sam objasnio Belinea.com Pictures: Belinea 10 20 35W - 1 Belinea 10 20 35W - 2 Belinea 10 20 35W - 3 Belinea 10 20 35W - 4 20" Philips 200W6 - 2800kn (bez PDVa) - 600:1, 300 cd/m2, 16ms (8ms G2G), 178°, rez. 1680x1050, S-Ips matrica (među najboljima trenutno) - ulazi: VGA, DVI-D, audio-in, usb - cijena je dobra, karakteristike ok, primjenjiv za raznovrsne aplikacije, gledanje filmova, ali nije ni do koljena ovoj belinei.. ![]() - navodno za igre nije baš najbolji zbog sporog response timea, ali može poslužiti. Na tomshardware.com kažu da je za igranje prihvatljiv, ali daleko od najboljih 4:3 monitora. Općenito kažu da hardcore igrači zaborave na 16:9 monitore zasad.. - ima zvučnike, iako eto, oni mi neće biti uopće potrebni, pa smatram to više minusom nego plusom. ![]() - dizajn je dobar i crni i srebreni, samo meni je osobno privlačniji crni, no ne znam gdje ga mogu naći, jer ovako surfajući po hrv. trgovinama svugdje je srebrenii.. netko zna? ![]() Pictures: Philips 200W6 - crni Philips 200W6 - srebreni Philips 200W6 - srebreni 2 Reviews: PC Magazine PC Pro Toms Hardware BenQ FP202W - oko 3200kn (bez PDVa) - 400:1, 250 cd/m2, 16ms (9+7), 176°, 1680x1050, TN matrica - koristi TN matricu, što je loše, a i po karakteristikama je puno lošiji od gornja dva. - lijep dizajn, iako ga je netko na forumu pohvalio da je dobar za filmove itd.. to mi je u najmanju ruku čudnu zbog kontrasta 400:1, što znači da bi trebao imati problema sa osvijetljenjem tamnijih dijelova.. - opis sa BenQ službenih stranica (neobjektivno): BenQ HR Onima kojima novac ne predstavlja problem, preporučujem da pogledaju i sljedeće modele (vjerojatno kvalitetnije od ovog philipsa), koji su za mene ipak preskupi.. [U]20" Dell 2005FPW - 4850kn (bez PDVa) 20" Acer AL2032wm - oko 5000kn 20" NEC i Acer Ferrari Links: Widerscreen Gaming Forum Should you go widescreen? Do You Want a 16:9 LCD Monitor Now? - review 6 lcd monitora (tomshardware.com) Survey: eight 20" LCD - test 8 lcd monitora (behardware.com) TN, MVA, IPS panels - ukratko objašnjena razlika između te tri matrice Prije nego sam se odlučio za 20" mislio sam uzeti 17", no nakon što je netko pametno rekao da zbog male razlike u cijeni stvarno nema razloga uzeti 17" umjesto 19", fokusirao sam se na 19" (i kasnije na 20"), uglavnom, evo par dobrih 19" monitora: 19" Samsung 930BF - 2900kn (s PDVom) - 700:1, 300 cd/m2, 4ms (G2G), 160° - za igre i gledanje filmova kvalitetan monitor, međutim za 600kn više dobijete 20" Philips, sada, kako vam odgovara.. - izašao je i noviji model 940BF, ali neki su imali problema s tim modelom.. - recenzije: TechSpot , BUG Eto, to bi mi kao bio best buy, još sam izdvojio dva 19" monitora, koja bi trebala biti ok, to su: 19" Philips 190P6ES - 8ms, 3300kn (s PDVom) 19" LG L1980Q - 8ms, 3500kn (s PDVom) Evo, to bi bilo to ukratko, molio bih da me slobodno ispravite ukoliko sam pogriješio, te da dodate i svoje prijedloge ili recenzije vaših ili nekog od modela koje sam odabrao, pa da sastavimo neki konačan popis i opis best buy lcd monitora.. Pozdrav! ps. najbolji izbor lcd monitora koliko sam uspio vidjeti ima M-Computers. Cijene su isto najbolje, odnosno, ako ste negdje vidjeli nižu cijenu, kažite im i oni je spuste. Zadnje izmijenjeno od: Superman. 01.06.2006. u 01:23. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Suit up!
Datum registracije: Dec 2004
|
Philips nije bijeli nego srebreni.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Dec 2005
|
lijepo sročeno, slažem se sa odabirom ja imam 19'' lcd Philips |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Registered User
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Ja imam ovaj SM 940BF... imas kratak opis konkretno tog mog monitora http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=40000
1) P4 Prescott 3.0 on Abit IC-7 MAX3 with 2GB DDR400 ST 2) P4 Northwood 2.6 on PX865PEC Pro v2.0 with 1GB DDR400 3) HP Compaq nx6125 with 1256MB DDR333 4) AMD Athlon 950Mhz on MSI K7T Turbo2 with 768MB SDRAM 5) PIII 600E on Procomp BVC2B with 384MB PC100 Win98 6) PIII Celeron 1300 on Asus TUEP2-M with 384MB PC100 Linux |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Uptime 99.99%
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#7 |
Guest
Datum registracije: Mar 2005
|
-najbolji izbor jeste neki brži model od 19" i to Samsung -neznam za Philips, ali radio sam na par Samsungovih modela, i svi imaju dobru sliku -evo, možda ti pomogne ovaj tekst http://forums.anandtech.com/messagev...readid=1745344 |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Pa slusajte, evo iz osobnih iskustava, na poslu imam Samsungov 21" LCD, noviji i nisam siguran koliko ali mislim da ima odziv od 20ms. Ovaj doma 19" ima 2ms. Sad, na poslu sam malo zaigrao Battlefield2 i isto tako i doma... razlika je u tome sto doma mogu satima igrati bez beda (jedino dok ne moram na wc ili ne ogladnim ![]() Sad, jos jedna stvar, kad se npr u win uzme neki prozor onako da ga se kao pomakne i pocne ga se ludjacki micati po ekranu u svim smjerovima, na poslu to izgleda jadno, ghosta nenormalno, dok doma to izgleda jako lijepo, skoro kao na CRT-u, u biti ne skoro, nego bi rekao cak isto (evo upravo sam probao ![]() Sad, neznam ako nekome smetaju neki detalji itd ali ja sam stvarno prezadovoljan monitorom... Sto se tice montaze na zid, mislim da je to moguce (istina, neda mi se proucavati manuale) jer od iza ima 4 rupe za vijke po cemu se da zakljuciti da se na nesto moze montirati: goood : Ma sve u svemu, od kada je jos i pojeftinio, jako dobar monitor: cheers2
1) P4 Prescott 3.0 on Abit IC-7 MAX3 with 2GB DDR400 ST 2) P4 Northwood 2.6 on PX865PEC Pro v2.0 with 1GB DDR400 3) HP Compaq nx6125 with 1256MB DDR333 4) AMD Athlon 950Mhz on MSI K7T Turbo2 with 768MB SDRAM 5) PIII 600E on Procomp BVC2B with 384MB PC100 Win98 6) PIII Celeron 1300 on Asus TUEP2-M with 384MB PC100 Linux |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Moderator
Datum registracije: Jan 2004
|
@Superman Lijepo sroceno... Moja iskustva-no treba ih uzeti s rezervom jer su kod monitora takoder vazni osobni dojam te namijena monitora i zelje buduceg vlasnika,korisnika. Ja sam isao sa stanovista 90% korisnika koji zele surfati,office,muzika, koji film i igra a i htjeli bi da im slika "lici na nesto": Imho Belinea ima i medu 19", te 17" LCD-ima best buy modele. Nisam bas odusevljen sa LG-jevim modelima. Jeftiniji Philips-ovi modeli su takoder imo razocarenje (da obrazlozim:samo solidni monitori, nista vise ni manje). Imo svaki Benq ima neki nedostatak pa s njim nikad na zelenu granu. AGNeovo je zadnje smece (bez uvrede). Za pojedinim Xerox-ima je bila pomana no oni su za prosjecnog korisnika tek solidni monitori u kojima se mogu gledati ![]() Samsung-ovi modeli su dugo bili podjeljeni na office, gameing i pro. Svaki je uredno obavljao svoj posao no bio los na drugom planu. Sad su to sa posljednjim modelima (u prvom redu 970P i 770P) rijesili pa imaju imho odlicne monitore... Dell i NEC- kako koji model no u svakom slucaju tesko se moze promasiti. Imho manji modeli i nisu tako isplativi jer imaju predobru konkurenciju (u prvom redu u Samsung-u i Belinea-i) za kojom kaskaju. Eizo - prosjecnom korisniku ne znaci nista. Hrpa bacenog novca za lose ili u najboljem slucaju solidne perfomanse u igrama i pri gledanju filmova... |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
The Geek Wants Out
Datum registracije: Feb 2005
|
Za sve kupce LCD-a OBAVEZNA lektira je TFT Central - OSNOVE - Vodič za kupnju - Usporedba 19" LCD-a za igre - Usporedba 20" LCD widescreen modela - Kalibracija - Vrste panela i matrica - Overdrive i ostale tehnike ubrzavanja i poboljšanja prikaza - Zašto nije dobro dizati refresh rate na nekim modelima (Samsung 970P) - Urbane legende o LCD panelima ... i još puno više...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Guest
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
The Geek Wants Out
Datum registracije: Feb 2005
|
Citiraj:
Dajem prijedlog da se ovo stavi u sticky za slučaj da ima onih koji još ne znaju : roller :
![]() |
![]() |
#13 | |
Zule
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
Citiraj:
Glas za STICKY : lol2 : : lol2 : : lol2 : : lol2 : |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Guest
Datum registracije: Apr 2003
|
Definitivno bi trebalo crnov post staviti za sticky. Bravo! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Registered User
|
Znači, izgleda da ova Belinea uistinu i je best buy među 20" lcd modelima.. Što se tiče Della i NECa, na njih nisam posebno obraćao pozornost jer su skupi, tako da ne natječu se za "best buy", jedino za "grand prix" ili "naš izbor" ili takvu neku kategoriju! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
JDM
Datum registracije: Sep 2004
|
LOOOOOL Drago ![]() ![]() ![]() Koj si ti lik, ajme ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Registered User
|
Prikljucio jucer Belineu 20", monitor je super, odlicno izgleda, odlicno radi. Dozivljaj je raditi na velikom wide monitoru (presao sa 17" CRTa), veći monitor i duplo vise mjesta na radnom stolu, samo pozeljeti se moze.. Samo me malo oci muce, ali ne vjerujem da je to do monitora, ili ako i je, vjerojatno se moram samo priviknuti.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
̣
Datum registracije: Feb 2006
|
-super -samo je steta kaj si ga kupil, a mogao si imati najbolji 16-inchni LCD -Samsung 970p Malo i ima rime. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Registered User
|
Preskup mi je za 17", ne kazem da monitor ne vrijedi te pare, samo da mi je to preskupo za 17" kad za istu lovu dobijem 20", a i ne sviđa mi se dizajn. Ovo je bio best-buy IMHO.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Premium
|
Citiraj:
• Tip zaslona: SXGA, Anti glare polarizer, RGB vertical stripe • Vidljivo područje : 376.3 x 301.1 mm • Najveća rezolucija: 1280 x 1024 @ 75 Hz • Preporučena rezolucija: 1280 x 1024 @ 60 Hz • Vrijeme odziva: 8 ms • Veličina točke: 0.294 mm • Boje: 16.2 milijuna • Kontrast: 600:1 • Osvjetljenje (Brightness [nits]): 270 nit • Video dot rate: 140 MHz • Horizontalno osvježenje: 30 ~ 83 kHz • Vertikalno osvježenje: 56 ~ 76 Hz • Max. kut gledanja: - Horizontalno: 160° - Vertikalno: 145° • Ulazni i izlazni konektori: - Video - Analogni (VGA) • Napajanje: integrirano • Potrošnja: - u radu: 36 W (Typical) - standby: < 1 W • Dimenzije: 442 x 420 x 201 mm (V x Š x D) • Težina: 5.3 kg |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Registered User
|
Ma mislio sam na recenziju tipa kako se tebi osobno sviđa, šta su mu mane itd.. a ne na karakteristike.. Ali to je bilo dok nisam skuzio da se i nema šta baš previše pisati, radi normalno, nema problema, i to je to.. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Spiderpig
Datum registracije: Jul 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
crnjo
Datum registracije: Mar 2003
|
Citiraj:
Hmm, na mom pise 8ms... Nije ni vazno, "tromost" ekrana uopce ne primjecujem kod igranja (SS2, WoW), jedino sto bih mu mogao zamjerit je relativno los kut gledanja. Is malo veceg kuta je slika puno losija. No, to me niti najmanje smeta jer bas i nisam akrobat i ne skacem oko njega stalno, vec sjedim u stolcu ![]()
![]() |
![]() |
#26 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() of course ![]() |
|
![]() |
![]() |
|