|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Aug 2005
|
![]() Pozdrav svima, Zanima me od vas stručnjaka koji je eksterni hard najbolji i najisplativiji? Kapacitet harda bi trebao biti nekih 300 GB ili više, a bitno je da je eksteran zbog dosta ćestog preseljavanja i spajanja na razne kompjutere. Hard bi služio za backup dokumenata i primarno za jednu lijepu playlistu muzike! Hvala na odgovoru!: stoopid ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
300 Gb za externi disk? :confused: Bit će ta playlista poveća. Moja je preporuka Seagate zbog pouzdanosti. Imaš u zadnjem Bugu ili PC Chipu test vanjskih diskova pa baci oko. Ako hoćeš proći nešto jeftinije, kupi kutiju za vanjski disk i sam disk. Za 5 minuta sam složiš vanjski disk. Kutije ti mogu biti za IDE i SATA diskove, te imati USB 2.0 ili Firewire, a neke i oba priključka. S njima dobiješ i adapter za napajanje i potrebne vijke za učvršćivanje diska unutra kutije.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Registered User
Datum registracije: Aug 2005
|
Citiraj:
Mislio sam uzet kučište i normalan hard al mislim da nisu tak pouzdani, kao i sve kaj ima viška dijelova, nebi htio da moram pazit neš specialno o tome kak ću ga naslonit, nosit, prenašat, a eksterni hard samo iskopčam i nosim. Kakvi su Philipsi i Maxtori, je ima ko iskustva sa njima? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Sa Maxtorima ima nesto puno problema u zadnje vrijeme ![]() Seagate, WD, Hitachi.....biraj. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Eksterni diskovi su u principu vanjske kutije i obični hard diskovi. Naravno da sve izgleda finije i ljepše nego kada sam slažeš tu kombinaciju, ali sve je isto. Kako objasniti činjenicu da eksterne diskove rade firme koje veze nemaju s proizvodnjom hardova? Kod nas bi rekli 'ista pašta, drugo pakovanje'. Ako pročitaš članak u Bugu ili PC Chipu, vidjet ćeš da imam pravo. Savjet i dalje ostaje Seagate.
![]() |
#6 |
locked in server room
Datum registracije: Mar 2004
|
![]() Od diskova možeš uzeti i neki od modela iz WD-ove ponude, a što se pouzdanosti tiče, imaš seriju Raid Edition od WD-a koja ima garanciju 5 godina, neznatno je skuplja od obične serije i prije svega je namjenjena korištenju u serverima gdje je pouzdanost komponente jedan od najbitnijih faktora. Za ovo što ti trebaš, sasvim dovoljno....: cheers2 : hello2 :
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|