|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
![]() evo ja sam malo eksperimentiorao sa biosom i nasiao na jedan problemcic kada u BIOS-u iskljucim IDE kontroler na koji su mi spojeni CD i DVD nemam CD/DVD uredjaje sta je i za ocekivat posto sam iskljucio IDE kontroler ali kada ga opet ukljucim ne vidim CD/DVD mada vidim da su IDE kanali aktivni ali u biosu i vindozama nemam uredjaje jedini nacin da ih opet imem je da kabel kojim su spojeni na plocu izvadim iz ploce i opet ukljucim u plocu i eto njih nazad sada se ja pitam jeli se bas svaki put treba cupat i vracat IDE kabel da bi BIOS vidio uredjaje ?
MSI Z77 MPower Intel i5 3570K @4,2GHz, NOCTUA NH-U12S Gigabyte GTX 1070 DDR3 16GB (4x4GB) 1600Hz Corsair Vengeance Carbide Series Air 540, Corsair RM750i CREATIVE LABS X-Fi Titanium-Kingston HyperX Cloud DELL U2515H Synology DS413 |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jul 2005
|
...kad uključiš ide kontroler...u standardnim opcijama u biosu pokreni detect uredjaja... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
bi ja to ali ne nalazim doticnu naredbu (koliko god to glupo zvucalo !) ali zato brate ima cjela hrpetina drugih naredbi j___m ti MSI i njihov bios: hitthewa
MSI Z77 MPower Intel i5 3570K @4,2GHz, NOCTUA NH-U12S Gigabyte GTX 1070 DDR3 16GB (4x4GB) 1600Hz Corsair Vengeance Carbide Series Air 540, Corsair RM750i CREATIVE LABS X-Fi Titanium-Kingston HyperX Cloud DELL U2515H Synology DS413 |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
nema rjesenja osim dase u BIOS-u iskljuci fast boot i skroz ugasu PC (iskljuci iz struje totalno) i opet ustruji i upali onada BIOS najde uredjaje na ide kanalu i sve radi 100% malo blesavo za takvu klasu PLOCE ali sta ces valjda ce koji mulac u MSI-iju i to rijesit da pisao sam MSI.iju i gel cuda i oni su mi preporuciji isto + sta preporucaju clear cmos tipku (koja je njima rjesnje a za 99 % posto problema sa ovom plocom hm da se malo zamislis : suicide ) knjigu koja dojde sa plocom sam toliko izlista i izcita da se polako raspada ![]()
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|