|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Dec 2005
|
Kako instalirati DVD pržilicu?
Dakle ovako... Hard je spojen na IDE1 kao primary master. Imam kombo uređaj koji je na IDE2 priključen na onu "dalju" utičnicu. (to bi trebao biti secondary master jel tako?) Kada sam priključio ovaj novokupljeni DVDRW na secondary slave onda mi nije prepoznao ni jedan optički drive, a i bio je nestabilan pomalo. Na uputstvu sam vidio da pišu objašnjenja za jumpere na optičkim drive-ima. trenutno je na ovom sada prključenom kombu jumper na slave postavljen. (tako je postavljen i na novom dvdrw) Jel bi možda trebao tu nešto čačkati??? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Suit up!
Datum registracije: Dec 2004
|
Imas problem zbog toga sto ti oba 2 opticka uredjaja forsiraju slave nacin rada. Preporucam ti da dvd/rw spojis na prvu (dalju) uticnicu, a combo na blizu. Takodjer rw-u promjeni mod rada na master, a ovome kombou ostavi slave. Nemoj pristekavati hdd i optiku na isti ide kanal jer kad nesto budes kopira s cd-a na disk ici ce ti sporije i ubijat ce ti sistem vise.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Premium
|
Citiraj:
: cheers2 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Možeš staviti rw i combo na isti IDE kanal na ploči (IDE2 u tvom slučaju), s time da ti je rw bude master, a combo slave.
![]() |
#5 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Onda dobro. Ja sam da ipak on stavi na jedan kabel HDD i DVD-RW a na drugi combo. Pa nek za čitanje/prebacivanje podataka koristi samo onaj koji je solo na kabelu (znaći koji je na secondary master). Kad treba pržit on-the-fly onda nek koristi oba bez ikakvog usporenja... Sad ovisi koji će staviti na drugi solo kabel, jer neznam niti koji mu od ta dva bolje čita CD/DVD-ove. Ja sam naveo HDD i DVD-RW na jednom, a solo neka je Combo. Makar može i obrnuto (HDD naravno ostaje na 1. kao master), velim, ovisi koji je bolji čitač. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Citiraj:
Po meni, najbolja kombinacija bi bila hdd i combo na jednom kabelu, a rw sam na drugom. Idealno bi bilo da je hdd SATA, pa bi onda i combo i rw mogli biti svaki na svom kabelu kao masteri.
![]() |
![]() |
#10 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Ma taman posla...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|