|
![]() |
#1 |
Secret Undercover Agent
Datum registracije: Sep 2004
|
Sta raditi sa MPEG fileovima velicine 4GB?
Dakle ovako..imam TV karticu i tu i tam si snimim neki film i ne znam ni sam sta da radim s tim cca 4GB MPEG fileovima.. Od kodiranja u DivX sam (privremeno) odustao jer mi je kod nekih filmova dolazilo do takve nesinkronizacije izmedu videa i audia da je to bilo nemoguce sinkronizirati..naravno iz nepoznatih razloga. Imam MPEG Video Wizard (nesot kao VirtualDub za MPEGove) za recimo rezanje glupih reklama van i slicno..no nakon toga ostaje pitanje sta je najefikasnije. Snimiti MPEG na DVD u obicnom ISO formatu za komp?? Napraviti bas DVD od toga da se moze gledati i u DVD uredaju (kad vec ide na DVD zasto ne).....?? I kad smo kod toga - KAKO?! I do sad sam steko dojam da kad je DVD maaaalo ostecen ja filme NE MOGU pogledat i mogu ga jednostavno bacit u smece..a kad je CD sa DivXom malo ostecen film se moze pogledat jednostavnim preskakanjem tih par sekundi.. tak da mi i dalje divx zvuci kao bolja opcija. u svakom slucaju...neki savjeti..ideje..priejdlozi dobro su dosli.
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Sprži DVD
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Junior Member
Datum registracije: May 2003
|
Vjerojatno ti je doslo prilikom snimanja do ostecenja mpeg strukture. takav file snimljen na DVD medij bi se trebao moć direktno gledat u dvd playeru. U cemu si kodirao u divx? jesi probao xvid i autogordian knot?
__________________ |
![]() |
#5 |
Secret Undercover Agent
|
Cek malo... ja ak snimim samo taj MPEG file na DVD mocu cu to gledat u DVD playeru?! na koju foru ![]() Nisam probao XviD..samo DivX..5.1 cini mi se. I koristim Gordian Knot. Vrlo lako da je doslo do nekog ostecenja jer ipak snimanje traje onak 2 sata a DVB signal se zna desit da trzne tu i tam..ak ne zbog signala onda zbog mog kompa. No file se normalno da pogledat bez ikakvih problema. Koji inace ima prog za jednostavno snimanje bas DVDa?? Dakle imam MPEG i zelim ga na DVD uz najmanje posla..ne da mi se zahebavat sa sitnicama. Samo da sve radi. Inace upravo zbog tih sitnih ostecenja koje nemres vidjet/popravit i dalje preferiram obican DivX koji mi stane na 1-2 CDa koji je po mom iskustvu jos uvijek 10 puta stabilniji od DVDa... DVD bude malo ostecen (ne more niti biti ostecen..dovoljno da ga krivo pogledam) i nemrem ga ocitat i mogu ga bacit u smece :mad:
![]() |
#6 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2005
|
Citiraj:
Inače, mpeg-2 kao format je osnova DVD-a, tj. video sadržaj na DVD-u je kodiran upravo kao mpeg-2. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Secret Undercover Agent
|
Daaaaa dobio sam hrpetinu takvog softwarea sa hardwareom..sto TV kartica, sto MBO, sto Zvucna itd.. i znam da sma isprobao jedan takav i da je bio bas jednostavan.. no da me ubijes nisam se mogo sjetit koji je to bio. Hvala sto si me podjetio..budem probao ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|