|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
evo malo izgleda novih ploca AM2
http://www.alternate.de/html/shop/pr...Level1=Mainboa rds&Level2=Sockel+AM2& VEC SU U RADJAMA I MOGU SE KUPITI |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
̣
Datum registracije: Feb 2006
|
pa da već odavno,MSI K9 ,a ima i proceva već. i link ti ne radi Zadnje izmijenjeno od: baterija. 06.05.2006. u 09:25. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
zippo61_junior
Datum registracije: Oct 2005
|
Koji je chipset za AM2 najbolji |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Svi smo ih već stigli isprobat, lol. ![]()
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
taj AM2 se meni tak nikak ne sviđa...neznam kaj si stupid AMD misli..budu se sjebali ko i intel prije par god...mogli su do kraja ispolirat 939 soket i uživat...sad glume tu nešto...cccc jedino je dobro kaj je cijena ddr-2 manja neg ddr1 ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Rambus 3xtr1m
Datum registracije: Jan 2006
|
Ali athlončeki vole niske latencije, čemu onda gurat DDR2 kad i jedinicu sa TCCD čipovima potjeraš i brže od nekih dvojki i uz dobrano niže latencije? Ali ovo me iznenadilo nisam već očekivao prodaju barem do jeseni... |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Hejter
Datum registracije: Mar 2005
|
mi sa asrock plocama cemo imati priliku taj am2 i ddr2 probati jer smo mislili i na to pri kupovini - a nije nam bilo primarno agp slot dok se ne sakupi za pci-e grafu na stranici vec ima i izgled tog dodatka u onaj zuti slot . |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
EMP moderator
|
O cijeni vjerojatno još nema govora niti jel stane Freezer na to? ![]()
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Rambus 3xtr1m
Datum registracije: Jan 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
EMP moderator
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Cooleri za AM2 će se pričvršćivati sa 4 šarafa, a s939 su na 2. Ako ne naprave neke adaptere, svi trenutni cooleri se neće moći koristiti.
![]() |
#16 |
Premium
Datum registracije: Jul 2004
|
Evo, ak niste vidjeli već prije, na Hexusu su napravili review. http://tinyurl.com/z82fb Za sada stvari stoje dobro za AMD... Barem još koji tjedan/mjesec dok Intel konačno ne izbaci Conroe ![]()
Rule#100 Give someone a fish, you feed him for one day. Teach him how to fish, and you lose a steady customer. T. |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Moderator
|
Što se mene tiče AM2 je zasad promašaj.....prvo ima gadnih problema sa DDR2 i latencijama, drugo nije nešto naročito brži od s939.... Morati će se ili pozabaviti sa samom konstrukcijom jezgre tj duljinom pipova, ubacivanjem L3 cache-a, ili kako je nešto bilo najavljivano povišenjem takta DDR2 memorije kako bi dobili na perf tj priće o ''SLI'' memoriji koje mi također ne izgledaju baš najbolje! http://www.dailytech.com/article.aspx?newsid=2356 http://www.theregister.co.uk/2006/05/16/amd_next_gen/ Što se tiće samog DDR2 i njegove cjene....da u pravu ste kad kažete da je jeftiniji od DDR-a ali samo djelomično....naime Value segment je jeftiniji no s njim AM2 nebu baš bajno radio tj imao neke bajne reze...dok one prave brze DDR2 čipove budete masno platili....a tu mislim prvenstveno na Micronov D9 i neke modele Elpide koji koštaju jako jako puno para! No zato ido ko blesavi (800MHz 3-2-2-x i preko 1GHz na 5-5-5-x ili čak 4-4-4-x) a to koliko će bit skupi samo ću reči da je cifra viša nego što je bila za TCCD u najboljim danima ![]() Tako da priće kako TCCD pere DDR2 ostavite za uspavljivanje male djece doma ![]() Što se tiće samog prelaska na AM2 zasad to nebi preporučio jer ipak siguran sam da ima dosta ''bolesti'' koje prvo moraju izići na vidjelo što s pločama, što sa čipovima itd. Netko je pitao koji je čip najbolji za AM2 LOL! Pa tek su počeli review-i izlazit... Što se tiče coolera da fiksiranje je u 4 točke pa tako obični s939 cooleri (fiksiranje u 2 točke) neće ići na AM2 no za freezer-a ne znam...možda se kopča jednako!
![]() |
#20 |
The Man
Datum registracije: Sep 2003
|
ma sve ok, samo ne kužim čemu svako malo novi socket, fakat ne kužim imali su 940 socket opertonski, da bi ga zamijenili sa 939 za a64, pa sad sa 939 nazad na 940, koji nije onaj prvi 940 nego su malo pinovi pomaknuti... kužio bi da se riješavanu pinova na procu ko intel ali ne, i dalje pinovi... ja sad baš gledam, mislim da je vrijeme da se malo obnovim... pa sad gledam ili novu konfu da si zemem pa bi išo na am2, ili pak si zemem lap....
![]() |
#22 |
The Man
Datum registracije: Sep 2003
|
ma budem ja još pričekao, nisam ja tak nagal, kad kupujem neš uvik barem još 6 mjeseci čekam pa do godinu dana... ali fakat moram promijeniti konf, pa sramota me, 754 socket i još uvijek agp, pa di to ima... hehe
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|