|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
Super kuna
Vijest sa iskona: http://www.iskon.hr/novac/page/2006/04/25/0371006.html Do kraja godine euro bi mogli mijenjati za okruglo sedam kuna, a do prihvaćanja zajedničke europske valute tečaj bi se mogao spustiti i do pet kuna odnosno 1€ = 5kn. Sta to znaci? To znaci da ce svima nama drasticno porasti vrijednost place jer ce cijene svih prozivoda iz uvoza pasti jer je jaca kuna pa u pretvaranju ce kostati manje kuna sto u konacnici znaci bolji standard. Nista odmah idem potraziti neki dobar mercedes da ga kupim na kredit. Slobodno napisite koji cete vi auto kupiti. ![]()
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Jan 2005
|
prije svega chestitam na prvoj dretvi. duga stvar. bezecirao sam si jednog Audija 3.0TD, smatram da che mu cijena pasti na prihvatljivih 200k kuna, a svu lovu sa banke koja je u eurima, naravno dignuti chu u kunama dok josh nije kasno. ![]() ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
Vrlo pametno ja sve mijenjam u kune, sve, nemam vise ni tolara ni kanadskih dolara. Ako ima netko eure neka mi posalje, prosim lijepo, treba mi sto vise kuna. Razmisljam sam da sve prodam, auto, oba racunala, Tv, bicikl i sve u eurima i promijenim u kune dok nije kasno.
![]() |
#4 |
Hejter
Datum registracije: Mar 2005
|
to znaci da ce banke opet krsiti zakone i okretati klauzule kak ima pase , jer njima ovak nesto ne pase , posebice sa kolicinom kredita sa deviznim klauzalama.inace prije nekoliko mjeseci sam poceo stediti i pitam starog da kupujem evre ili kune , i kaze moj stari ( inace elektricar) - ostani na kunama , euro je mrvu precijenjen i nece to jos dugo . morati ce ga rusiti . ja blenuo u njega o cem ti stari jer sam taman ucio monetarno-kreditnu politiku , i sad cim sam vidio clanak na iskonu sam ga zvao da cuje , a on ce Kaj sam ti rekao? koji lik. ja necu kupovati auteka , zasad je i Baotian 9 dosta, a juce sam bas gledao na webu tvornice novi Baotian 12 , koja ljepota ,kad ce do nas doci najbolji kineski skuter . ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
Imao sam ja jednog Baotiana ali bio je roze boje. Dobio ga na nagradnoj igri neke od kladionica. Iako je bio prelijep morao sam ga prodati jer mi je bilo neugodno voziti se na ruzicastom motoru. ![]()
![]() |
#6 |
Hejter
|
haha , moj je ipak crni . crna mamba . leteca crna mamba ![]() ja u ziovtu nisam dobio nista na nagradnoj igri , i sad mislim otvoriti topic o tome . |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Laughing Man
Datum registracije: Sep 2005
|
Efo prodajem 100k ojra za 100k kuna, ebiga blzo mu je opala vrijednost. Neš ti teorije da će rvati bit prvi koji će izbjeć poskupljenja prelaskom na ojre. Ko će drugi nego najpametnija nacija na svijetu : goood :
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |||
Premium
|
Citiraj:
Citiraj:
![]() Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#10 | |
Laughing Man
|
A nego o čemu se onda radi? Po toj teoriji mi bi stvarno bili prva nacija koja bi bila u plusu prelaskom na eure. A šanse za to su nikakve. A što se tiče tečajne liste, ja bi prije rekao da je kuna nerealno jaka, jer iza jake valute bi trebalo stajati zdravo gospodarstvo koje nekog vraga i proizvodi i koje ima pozitivan odnos uvoz/izvoz, naravno u korist izvoza. Tako da su po meni predviđanja o tzv. argentinskoj krizi u hrvata ipak malo realnija od ove patke na iskonovom portalu, proizvedene od strane večernjaka, koji nije ništa nego propagandni list za trenutno vladajuće.
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | ||
Premium
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#12 | |
1oo1 NooB
Datum registracije: Jan 2003
|
Citiraj:
![]() Niš od toga - ako pažljivo zagledaš u ugovore o kreditu - na dan realizacije kredita ( kad si dobio lovu ) 1 juro je bio = .... Sad ako je juro raso, rasla je i rata kredita,ako juro padne ispod granice koja je bila na taj dan uzima se kao najniži tečaj onaj koji je bio baš taj dan i ni centa manje! ![]() ![]() Znači recimo da je jura bio taj dan 7 čuna. Sad padne tečaj na 1 jurek = 5 čuna, ti i dalje plačaš 1 jurek = 7 čuna - azo daklem valutna klauzula radi u oba smjera - na tvoju, moju i žalost ostalih... : suicide Ali jednog dana svanut će nova zora.....:clap:
IT IS EASY TO KILL FIVE HUNDRED NOOBS. BUT THERE IS STILL FIVE HUNDRED AND ONE AND YOU ARE OUT OF AMMO! 1oo1 NOOB - POWER IN NUMBERS! Good judgment comes from bad experience and a lot of that comes from bad judgment. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Hejter
|
pa to ti ocu reci - banke su zasticene ko vukovi . jedu ovce a ne mozes im nista . |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | ||
Laughing Man
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Premium
|
Da, vecina banaka je osigurana na taj nacin, medutim jedna druga stvar mene brine, padom vrijednosti eura bi mogle stvari kostati vise eura jer ce proizvodati dignuti cijene, to je drugi par rukava o kome ovaj clanak ne vodi racuna medutim to dolazi u obzir samo ako slabi euro jer postoje dva pogleda na situaciju posve suprotna. Pojednostavljeno bi izgledalo ovako nekako: Jedan je rast kune u odnosu na euro izravno zbog njegova slabljena(to znaci rast i svih ostalih valuta naspram euru a istu cijenu kune prema ostalima), on ce povuci vise cijene u eurima i necemo nista dobiti. Drugi je rast kune u odnosu na euro zbog jacanja same kune(to znaci da ostale valute ostaju na istoj razini s eurom samo kuna raste zbog situacije na trzistu a to znaci i slabljenje ostalih valuta naspram kuni), to je promijena na nasem trzistu i nece rasti cijene u eurima i na taj nacin nama raste standard. Mislim da se clanak bazirao na ovome drugome. Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#16 | |
1oo1 NooB
|
Citiraj:
IT IS EASY TO KILL FIVE HUNDRED NOOBS. BUT THERE IS STILL FIVE HUNDRED AND ONE AND YOU ARE OUT OF AMMO! 1oo1 NOOB - POWER IN NUMBERS! Good judgment comes from bad experience and a lot of that comes from bad judgment. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Laughing Man
|
@Andeo: ista priča kao i sa zadnjim topikom gdje se nismo složili. Ne želim popit bananka zbog političarenja (a i vidim da mi fali poznavanja ekonomije :clap: ), pa bi na ovome želio prekinuti ovu raspravu. ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Premium
|
Ali barem uvijek na kraju usuglasimo misljenje da se u nicemu ne slazemo ![]() ![]()
![]() |
#19 |
MadModerator
Datum registracije: Sep 2002
|
Ma kakav pad cijena. To je namjestaljka. Smanje euro, dignu kunu, nama ostaju iste cijene tako da vise para ide u dzep onima sta prodaju. Za narod nikoga nije briga tako da se ne treba nadat da ce nam Athloni, Radeoni, GeForsice pojeftiniti ![]()
![]() |
#23 |
Guest
Datum registracije: Apr 2003
|
@ MisterM : Krediti odobreni u kunama vezani valutnom klauzulom mogu biti odobreni uz jednosmjernu ili dvosmjernu valutnu klauzulu. Banke pretežito koriste dvosmjernu valutnu klauzulu kojom se kod korištenja i povrata kredita sva plaćanja i povrat kredita u kunama utvrđuju na osnovi izabranog tečaja po tečajnoj listi banke, na dan pojedine transakcije. Jednosmjerna valutna klauzula koja se rijeđe primjenjuje utvrđuje obvezu korisnika kredita na način da se tečaj u korištenju ponderira i određuje njegova visina na određenoj razini te u povratu korisnik kredita vraća iznos u kunama pomnožen sa ponderiranim tečajem valute ukoliko je on viši od tečaja na tečajnoj listi banke, a u protivnom iznos u kunama pomnožen sa tečajem na tečajnoj listi banke. Dakle, ti govoriš o rjeđe korištenoj jednosmjernoj ili tzv. pozitivnoj valutnoj klauzuli, dok se u većini slučajeva krediti odobravaju uz punu ili dvosmjernu valutnu klauzulu. Oni koji imaju punu valutnu klauzulu će plaćati manje iznose u kunama ako padne tečaj eura. YAY! Toliko od Grand Nagusa. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
lepi
|
ma kaki 5 kuna az euro. .. nebu do tog doslo . prie cemo uc u EU . ja se nadam . ovim tempom rasta do 5kuna za euro bi doslo za negdje 5 - 7 godina onak odokativno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
nemam kaj napisati
Datum registracije: May 2003
|
Baotiana imaš za kupiti kod nas. I ako se spotereš na njemu maska ti košta niti 500 kn sa prednjim svijetlom. Samo trebaš čekati pola godine da dođe iz Kine. I prebojati je jer obično dolaze u jednoj boji. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 | ||
1oo1 NooB
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
||
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Guest
Datum registracije: Apr 2003
|
Pitaj ih da naprave dodatak ugovoru kojim se mijenja valutna klauzula u dvosmjernu ili, ako ti ne odobre, odi u drugu banku da ti naprave ponudu za otkup kredita od tvoje banke gdje bi ti otplaćivao kredit sa dvosmjernom VK, pa ako je ta ponuda povoljnija, maši malo s njom ili je prihvati. Ima sredstava da se takve lihvarske metode srežu, konkurencija je prekrasna stvar. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Premium
|
Problem je sto se kod nas ljudi boje banaka i sretni su ako im daju kredit. Cekaju odobrenje i po 10dana i plate svaki komad papira 5kn a da ne kazem stavku koja je meni izvanredna a to je: Troskovi vodenja kredita u iznosu od 3% ukupnog kredita!?! Ako imam kredit od 100 000kn onda im je trosak vodenja velik kao moj cijeli kredit recimo od 3000kn? Di je tu pamet? Nego kada shvatimo da bi banke trebale biti nama na usluzi a ne mi njima tada nijednoj od njih nece pasti da nas na ovakve nacine pljacka. Ja imam stednju u banci i moram platiti ne znam sad napamet ali mislim 3% ugovorene stednje da bih mogao poceti steditit?!? Znaci ja njima povjerim svoj novac da bih nest zaradio i ja i oni a oni mi naplate onoliko koliko ja od kamata ne zaradim u godinu dana. Gdje je tu logika? Da nama DPS-a(državno poticajnih sredstava) stednja se ne bi nikako isplatila.
![]() |
#30 |
herr Flick
Datum registracije: Oct 2005
|
Pljusne li kula od karata nece biti 1E = 5 kn nego 1E = 50 kn. Ne daj Boze...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|