|
![]() |
#1 |
Faraon
Datum registracije: Oct 2002
|
Savjet vas drugovi linux
koristim XP i nemam nikakvih problema sa njime sto je cudno jer sam se sa 95 ubijao doslovno i mucio sa 98 nisam bas imao problema osim sto mi se katkad zamrzavao i nekako sad ovaj xp radi savrseno i odlican je i ide mi na kurac ![]() ![]()
![]() |
#2 | |
Premium
Datum registracije: Apr 2002
|
Re: Savjet vas drugovi linux
Citiraj:
Sto se tice brzine - buduci da imas dovoljno jako racunalo, prevelika razlika se nece osjetiti osim u kolicini raspolozive memorije koju Linux puno efektivnije koristi. Softver za svakodnevnu potrebu (recimo Office aplikacije, surfanje internetom, e-mail, news i ostalo) je puno doradjenije i brze na Linuxu sa istom razinom jednostavnosti kao na Windowsima. Ali bilo kakav izlet u 'egzoticniji' hardver ce vise-manje rezultirati neuspjehom u instalaciji. Moj savjet: Za isprobati - da. Za koristiti na desktopu - ne.
![]() |
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
#3 |
Moderator
Datum registracije: Aug 2002
|
rjesenje: dual boot sa LILO-om izmedju Win98 ili kojih vec, i RedHata. Tako ja imam, sta mislite? Fora je ![]()
![]() |
#4 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#5 |
Moderator
Datum registracije: Aug 2002
|
eto. to je najjaca kombinacija. bolje ne moze ![]()
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
![]() ma, probao sam sve moguće Linux distribucije od onog Debian što je izašao na "Vidi" prije dosta godina. Povremeno mi se javljao problem deinstalacije LILO loadera... i nitko mi, čak i na Linux forumu nije dao odgovor. Sve u redu, Red Hat ili Mandrake se lako i brzo instalira, ali ako ne pogodi hardware, onda ostaje ručno editiranje bezbroj zapisa istog imena na raznim mjestima, na kraju zaključim: igrali smo se, hajdmo natrag. Kako volim ladice i čiste instalacije, nema zime za stare Windoze koji podržavaju sav HW. Disk, na kojem je bio Linux sam koji puta uspjevao vratiti sa format c: /mbr, fdisk, ali kad ni to nije išlo, onda nekako sa Partition Magic-om. Baš me zanima što treba učiniti za elegantniju deinstalaciju Linuxa. Jer: probati ću svaku novu verziju, pa kad bude dovoljan za po doma... Jedan puta sam, ne znajući više što učiniti, pribjegao low-level formatiranju, blamaža, ali što raditi? Nisam mogao naći u uputstvima, tja. Evo, imam Mandrake 8.2 i rado bih ga povremeno koristio.
![]() |
#7 | |
Premium
|
Re: e, da kad smo kod pingvina...
Citiraj:
Hint: Ako radis instalaciju na W2k/XP stroj, onda nemoj dopustiti Lilu da se instalira u MBR, vec napravi disketu i onda pomocu "Linux+NT-Loader" mini-HOWTOa prepravis W2k/XP boot loader tako da oni dizu Linux. As simple as that.
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Dec 2002
|
![]() Nije naslov uvreda, već stanje tvoga znanja glede Linuxa. Pa bi ti ja savjetovao: 1) Install Win98SE 2) Install Win XP 3) Install Mandrake 9.0 Zašto, mislim da je za Linux početnike nekako najjednostavniji za učiti. Ja nisam tata - mata kak bi naši stari rekli za Linux. Planiram ga i ja malo dublje proučiti i naučiti, a ovaj Mandrake mi za početak preporučuju ljudi od zanata (Linuxa). ![]()
![]() |
#9 |
Premium
|
![]() Vidiš, vidiš... Izgleda zgodno! Čim uhvatim malo vremena, instaliram si Linuxića. Neke stvari mi se jako sviđaju tamo, možda čak i na ovaj disk, ionako imam viška prostora, ne mučim sebe kolekcijom DivXa i mptrica, pa mi prazno 35 GB. Mogao bih lijepo i staviti dva diska pa na jednog samo swap fajliće, kao pravi. Nego! Nema wintera, uvijek su friški ghostovi na CD, ako Murphy bude u pravu ![]() Hvala!
![]() |
#10 |
Premium
|
Meni je do SMPa
Linux zna puuuuuuunoooo bolje SMP od Windowsa, pa čak i Windowsa 2000 SP3 Advanced Server (Data još nisam kod nikoga vidio,a taj je M$ Tata - mata u SMPu). Ali Linux - Unix ipak je gazda SMPa.
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
#11 | |
Registered User
Datum registracije: Feb 2003
|
Re: Meni je do SMPa
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
|
Promo Linuxa
Ja o Linuxu u odnosu na ono koliko znam o Windowsima je Jack Ass. Dakle skoro da nemam pojma o Linuxu. Ono što znam o njemu je to što su mi rekli ljudi koji rade u veeeeliiikiiiim tvrtkama gdje skoro pa da i ne postoji singl CPU machina, sve su skoro sa barem 2 - 4 proca. Dakle ljudi rade godinama i znaju kaj rade i šta mi govore. Da li je istina da Linux ubija Windowse u SMPu to ću saznati još vlastitim iskustvom u narednih par mjeseci. Još jedna stvar, ako te nešto zanima o SMPu, odi na www.2cpu.com, oni se bave multiprocesiranjem i ne znam zakaj ali njihov server je 2 x Tualatin 1,13 sa 2Gb PC133 memorije, SCSI, ... i vrti se na Slackwareu. Meni za sada sve ide u prilog Linuxa. Nikoga ne branim, jer još nemam pretjerano velikog iskustva u SMPu bilo pod Linuxom ili Windowsom ali ću ga uskoro steći ![]() ![]()
![]() |
#13 |
..
|
ma svi drze linux jel je besplatan i bolji od win2k za web server...i obicne masine koje glume web servere najcesce imaju linux...sad da li je bolji linux ne znam ali to nije sigurno glavni razlog....vise je navika admina.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Premium
|
Re: Re: Meni je do SMPa
Citiraj:
![]() |
![]() |
#15 | |
..
|
Re: Re: Re: Meni je do SMPa
Citiraj:
ma joj nemojte sad poceti jel bolji windows ili linux...jedan voli win drugi linux...ovisi od covjeka do covjeka...ima ljudi kao ja koji hoce upalit i radit a ima ljudi koji hoce upaliti,prckati(nisam mislio nista lose s ovime) pa raditi ... npr.ja ne zelim za sada linux na masini doma ali ne zelim isto tako nikako windowse na web serveru... |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
|
|