Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Razno
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 19.02.2003., 02:50   #1
Black Dragon
Premium
Moj komp

Black Dragon's Avatar

Datum registracije: Dec 2002
Question Više PCa od Hrvata u Hrvatskoj

Da ne duljim, cut, copy, paste sa BUGa:
"Prodano 150.000 računala
Na danas održanoj IDC-ovoj konferenciji za tisak u Novinarskom domu u Zagrebu, prošle je godine u Hrvatskoj isporučeno ukupno 145.611 osobnih računala, što je za preko 17% više nego u godini prije toga. Najviše je raslo tržište prijenosnika - čak 82%, pa slijedi tržište srevera s porastom od skoro 20%, a najmanje tržište stolnih računala - oko 11%.
Po prodaji na domaćem tržištu prvo mjesto među proizvođačima brand nameračunala drži Hewlett-Packard, a od domaćih tvrtki je na prvom mjestu HGspot. "

OK, jednostavna matematika prošla godina 145.611 + prošla oko 120.000 = oko 260.000 pa recimo da je u prošlih 5 godina prodavano po pola te količine od 120.000 = 60 x 5 = 300.000 dakle oko 600.000 PCa. Uzmimo da PC zna upotrebiti 1/3 društva (1/3 "hokejaši" (čitaj penzići), 1/3"pelenaši" (čitaj: šmrkavci kojim treba pomoć prilikom brisanja nosa ) dakle ostane 1.500.000 radnih hrvata od kojih skoro svaki drugi ima PC, ma da? To je po algoritmu da smo PCe počeli kupovati u zadnjih 7 godina, a možda smo bili i prije 14, 15, ... 20. Kog oni farbaju.

Some men aren't looking for anything logical. They can't be bought, bullied, reasoned or negotiated with. Some men just want to watch the world burn.
Black Dragon je offline   Reply With Quote
Staro 19.02.2003., 03:11   #2
gospar
Faraon

gospar's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Moras znati da prosjecnom hrvatskom novinaru i politicaru
racunalo, hard disk, procesor su sinonimi pa dodes do te tvoje racunice lako cega se sve prodalo i kako.
Oglas

Oglas
Staro 19.02.2003., 08:24   #3
msvrtan
..

Datum registracije: Oct 2001
ok meni bas nije jasno da li si i htio reci da ima previse kompova ili premalo?
msvrtan je offline   Reply With Quote
Staro 19.02.2003., 08:44   #4
ozren
PC Ekspert

ozren's Avatar

Datum registracije: Sep 2000
U te statistike ti ulaze i racunala prodana tvrtkama... pogotovo notebook racunala, koja su obicno sekundarni strojevi...
Staro 19.02.2003., 12:03   #5
Black Dragon
Premium
Moj komp

Black Dragon's Avatar

Datum registracije: Dec 2002
Poanta

Ne kompova nikada nije dosta.

Šta se tiće tvrtki, kužim ja to ali daj malo razmisli, šta kad dođeš na posao zadužiš stolnog piceka i po toj statistici barem dva notebooka? Dakle ponavljam kog oni farbaju

Some men aren't looking for anything logical. They can't be bought, bullied, reasoned or negotiated with. Some men just want to watch the world burn.
Black Dragon je offline   Reply With Quote
Staro 19.02.2003., 13:10   #6
msvrtan
..

Datum registracije: Oct 2001
evo ti primjer...firma di sam radio ima 9 kompova u uredu na 9 ljudi...na terenu jos 40 kompova na 4 ljudi (edukacijski centri)..od nas 9 u firmi je troje-cetvero imalo komp doma..ja imam doma omjer 4 pca 4 osobe...od toga 2 desktopa dva laptopa...

znam da sam ekstremitet ali ...

iako se vrtim najcesce medju ljudima kojima je pc struka od onih kojima bas i nije znam mozda jedno dvoje da nemaju komp doma...

opet kod moje tete i bake ih ima osmero pa je samo jedan komp

mene te brojke uopce ne cude i cak su male...naime moja kupnja se nemre uzeti kao kupnja kompa a prakticki sam u zadnjih 6 mjeseci kupio dva kompa (u dijelovima)..stari prodao tak da imam samo novi...

razmisli koji je komp kupljen prije 7 godina i da li ga ti sito ljudi koriste..ova moja kanta je zapravo nastavak na jednu 486-icu..pa p166,pa p333,pa duron 800,pa amd xp1600 pa amd xp2100..znaci ovo je 6 stroj u nekih 8 godina...a kao sto se vidi iz prilozenoga svaki put je mjenjana mb,cpu i dosta dijelova...
msvrtan je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno