|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
![]() Oko mi je zapelo za WD 320 GB SATA II s 8mb. Postoji i slican ali 200 kn jeftiniji maxtor 300 GB 16mb cache. Moje pitanje je koji ubosti? Je li 16 mb cacha celika prednost nad 8 i koliko utječe na brzinu? Šta je s samsung-om? Unaprijed Dake ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Guest
Datum registracije: Feb 2005
|
ovo bi ti bila moja preporuka: HDD 250 GB SAMSUNG SpinPoint P120, 8MB cache, 7200 okr., Serial ATA II-300, a ako bas moras birat izmedju WD-a i Maxtora, onda WD |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#5 |
Guest
|
a ja mislio da je moj WD glasan....pa kakav je tek onda Seagate... |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
ja imo tog wd od frenda i ovaj samsung od 250 gb je moj kopiral oko 160 gb sa oko 30mb/s sa killcopy oba su tiha ali meni ih nadglasa grafička i dfi zujalica ali navodno je samsung tih i hladan i to u prosjeku je hladniji do 5-6 stupnjeva bil u odnosu na ovaj wd koji si rekel oba su zakon i ja dižem prst za WD ak ti je 250 gb od samsunga premalo, pogledaj kaj ti se više isplati i kolko platiš više za 70gb
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Apr 2003
|
Ok,uzmite u obzir da ja nemam ni jedan ventilator koji radi iznad 800 okretaja u minuti i nekih 16dba,a imam ih 3 od 12cm i 2 od 80cm koji rade na 5v...dakle apsolutno potpuna tisina...HDD i DVD rom su mi najglasnije komponente
![]() |
#8 |
Guest
|
ja imam 2x120mm na 5V, freezera na 5V i zalmana na grafickoj na 5V... moram priznati da me samsung iznenadio, stvarno se nista ne cuje...wd je ipak malo rostiljao, dok je bio sistemac... |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
![]() Evo ipak sam nabvio WD od 320 gb. Fala na savijetima ali samsung mi je ipak malo premali a razlika u cijeni nije prevelika tako da je wd moj izbor. E sada me zanima kako da piknem taj novi sata wd i stari maxtor(80gb) sata u SATA RADI. Nisam bas prokuzio kako se to radi. Ploca je abit AN8 (Fatality). Imam nekakvu disketu kaj sam dobio s maticnom? HOcu li morat reinstalirat win? Tamo u raid setapu mi pise nesto "Erase all data?" Znaci li to da cu morati formatirati oba hdd-a pri njihovom "kombiniranju" u raid? Unaprijed danke ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Guest
|
ako stavis u raid da dva diska, imat ces samo 160gb prostora (a ne 400=80+320), tako da ja mislim da ti se ne isplati... najbolje ti je napravit particiju za windowse na wd-u i dosta brzo ce ti radit, a ako bas hoces raid, onda kupi jos jedan disk od 80gb i upari ga s maxtorom... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Ma ne isplati mu se raditi sistemsku particiju na disku od 320GB stavi jednu sistemsku particiju na tog od 80GB a ovaj nek ti bude skladištar!
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|