|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2006
|
Kvalitetno kućište
Kupujem komp i definitivno bih htio kupiti kvalitetno kućište i napajanje. Imam neke u vidu, pa molim sugestije, Antec Sonata II -EC Antec SLK3000B Chieftec DX-01B-D-U Napajanje: Chieftec 410W Coolmaster 430W ili nešto drugo?? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Termaltake Mambo 335kn (Links) ili Soprano 605kn (Links) Napajanje Fortron BlurStorm 400W 482kn (links) jedno od najtisih napajanja na svijetu |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Dec 2005
|
Moja preporuka je Antec SLK3000B, uzeo nedavno, veliko je, prozračno (i izgleda dobro-puno bolje nego na slikama), 120mm stražnji vent, naprijed možeš stavit još jedan od 120mm, rešetka kod grafe i fan duct za proc, bla,bla... Sve u svemu ja sam prezadovoljan... Mislio sam uzeti Thermaltake Mambo ali naprijed nema otvora za zrak (pa 120mm vent baš i nije upotrebljiv) pa me to odbilo, iako odlično izgleda (za tu cijenu). Evo jedan review Anteca SLK3000B: http://www.silentpcreview.com/article210-page1.html |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
srkalo
Datum registracije: Feb 2005
|
Antec Sonata II -EC ti je mini kućište |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2006
|
Fala na savjetima, odluka je pala kupujem Antec SLK3000B. No, koje mi napajanje preporučate, na raspolaganju imam oko 450 kn |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
ciftec delta ili nesto od seasonica, tagana
![]() |
#7 |
Premium
|
Da sad ne otvaram istu temu dva puta... Planiram si uzeti kućište bez napajanja, a dvojim se između ova dva: Cooler Master Centurion 5 i Chieftec Ima li itko iskustva s jednim od ova dva? |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Moderator
Datum registracije: Jan 2004
|
Citiraj:
-nema audio konektore naprijed vec "samo" 2xUSB te 1xfirewire Kuciste je kvalitetno i robusno...Otvara se izrazito jednostavno...pristup svim komponentama je jednostavan...mozes pritiskom na polugu izvaditi "kavez" za diskove...optika se spaja izrazito jednostavno bez potrebe za vidanjem po kucistu...Prednji ventilator se takoder stavlja bez vijaka... No s druge strane ovaj Coolermaster Centurion5 je takoder izrazito dobro kuciste...tezak izbor... IMHO koje god izaberes biti ces prezadovoljan... Najbolje je da ih odes pogledati uzivo i onda odaberes... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
Važne su mi dvije stvari: - Zaštita od prašine, što je prednost Centuriona - Tišina, a mislim da je ovaj Chieftec ipak bolji "izolator", baš zbog te robusnosti Inače, kućište ću naručiti, jer ne živim blizu Zagreba, a ponuda u lokalnim dućanima je očajna. Zato me i zanima ako netko ima iskustva. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Uzmi Antec on ti ima s prednje strane filter za prašinu koji se može oprati s vodom kada se nakupi prašine ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Inquisitor DeathWatch
Datum registracije: Feb 2006
|
Chieftec ti ima isto filter za prasinu, mislim da dodje oko 30kn, imas ga u links-u i u bing-u. ja nikako da stignem do linksa da ga kupim. ja ti preporucam chiefteca jer ga sam nedavno presao sa dragon office series na vecega i koliko sam bio zadovoljan sa njim jos sam i vise zadovoljan sa novim chieftecom. BA-02 -BBSL Izmedu dragona je mislim samo mala razlika u unutrasnjem rasporedu i velicini, ali za mene jedna bitan razlika, koliko je meni poznato dragon serija nema napred utore za usb, zvuk u firewire. mozda se to promijejenilo na novim dragonima, pogledaj na netu. a ovaj moj ima napred sve te ulaze pa mi je onda lakse sa USB stickom i sl.
![]() |
#12 |
Premium
|
OK, hvala! |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Inquisitor DeathWatch
|
koliko vidim nova dragon serija ima isto napred utore za USB, firewire, sada neznam jedino dali ima za zvuk, alo to ti ne treba osim ako ne koristis slusalice. znaci ako uzmes ovog dragona nemas greske. a isto mu mozes stavit taj filter za prasinu, bez puno problema. jedino bi ti preporucio da uzmes neko BIG umjesto midi, jer je dosta razlika u kolicini prostora. a razlika u cijeni je relativno mala. i baci oko u ve-mil, jer su neki modeli jeftiniji u ve-mil-u nego u linksu. ako imas jos pitanja samo pitaj. a pogledaj i malo u topic "TT soprano" tamo su ljudi opisali par kucista koje osobno imaju, pa ti to moze olaksat odabir.
![]() |
#14 |
Premium
|
Hm, još nešto. Može li se u Chiefteca ugraditi 12 cm ventilator? |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Inquisitor DeathWatch
|
www.chieftec.com ![]() u dragon seriju idu 90mm ili 80mm, ovisi od modela do modela. u ovog mojeg idu 2x120mm i 5x90mm sada imam samo 1x120mm enermaxa i vise nego dovoljno, proc je oko 30 stupnjeva, maticna oko 23, a vrtim ga na negdje 1400-1500 okretaja, jer se moze regulirat od 1200 - 2500 okretaja
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|