|
![]() |
#1 |
She`s back...
Datum registracije: Jan 2006
|
Koja mema za Bartona?
Hello! Treba mi savjet. Koju memoriju da kupim za kombinaciju Barton 2500+ i Epox ET-8RDA3I ? Uzeo bih dva po 512 Mb. U kvarku imaju PQI module po 300 kn komad...je l to valja šta? Ne bih niš jako klokao, samo nek radi stabilno. Hvala. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Ako ne bi klokao treba ti mema koja ima što niže latencije, recimo 2 2 2 x, tipa UTT ili BH5 (BH6), al pošto ih je teško nač i skupe su, onda gledaj neke koje imaju po SPDu na 400 cas na 2.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Cuj, ja sam ti imao Kingmax SR433 i on je sljakal na 2-3-3-8 po SPD-u... Al problem kod tog kingmaxa je da kad radi, radi super, al kad zajeb*** onda te posteno izhebe u mozak. Ja sam nedavno dobio plocu sa reklamacije, misleci da je ona otisla, al izgleda da se moj ispravni kingmax pobunio protiv nje, i nakon jedno 6mjeseci fenomenalno stabilnog rada me tolko ubio u pojam da... Al kad je jedan Kingmax, onda super radi, kad su dva, onda moze bit problema... Tako da ti je moja preporuka 1 stick od gige, a sad ti trazi koja ti je najbolja... Mislim da sam vidio kod nekoga u sigu, da ima gigu kingmaxa i da mu radi na 2-3-3-8 na 400Mhz sto je super! Ja jucer kupio PQI za 640kn u Linksu, radi na 400@2,5-3-3-8
![]() |
#5 |
She`s back...
|
A ja bih htio 2x512 zato jer mi ploča podržava dual chanel mod...pa zato. Onda ću i ja piknut dva ta PQI-a...pa kud puklo ![]() Samo mi recite, moram li ja tu štogod podešavati ili ih piknem unutra i pomolim se? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
zippo61_junior
Datum registracije: Oct 2005
|
Uzmi si Kingmax SR433,ja sam uspio smanjit latencije na 2-3-3-7 na 400mhz |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
M.U.P.
Datum registracije: Sep 2004
|
Uzmi radije 1gb stick super talent ![]() Od dc-a na socket A nemaš neke koristi
![]() |
#10 |
She`s back...
|
Zakaj mi onda kad su dva rameka unutra kaže kod butanja "dual chanel"? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2004
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#12 |
She`s back...
|
Di ću u Rijeci naći samsung? EDIT: Našao sam u De-bilu...700kn...ali se može dobiti za "1-2 dana" To je, preračunato u zemaljsko vrijeme 2-3 tjedna ![]() Al imaju kingmax: DDR 1GB PC3200 (400MHz) SuperRAM Kingmax 637,45 |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
dr. sc. tech. dipl. ing.
Datum registracije: Sep 2003
|
Gle, iskreno..ako nisi neki jako zahtjevan korisnik, svaka mema ce ti radit kako treba i sa svakom ces biti zadovoljan. Razlika izmedju meme sa CAS2 i CAS 2.5 je vecini takvih korisnika(onih koji nece clockat & stuff) zanemariva. Mislim, ako mozes za istu lovu uzet CAS2 umjesto CAS2.5, naravno da ces uzet... ali ne isplati se davat X kuna vise samo zbog toga CAS2.5. To je moje misljenje. Eto, moja mema radi na CAS2.5 DDR333, i mema je u biti cisti shrot jer na DDR400 radi na CAS3. Ali ne ganjam Marka i slicne stvari pa me bas zaboli papak.
![]() |
#14 |
Strichek Moderator
|
DC kod Sockeat A je bzvz, čak mema ima bolje latencije u SC, tako ako ne patiš da koristiš ono od čega nema velike koristi uzmi 1GB UCCC. 2*512MB je premalo osim ako kad ćeš imat namjeru prelazit naS939 mjenjat i memu.. Ja imam trenutno SC zbog mojih grijeha ![]()
![]() |
#16 |
Moderator
|
pise ti na memi na chipovima, samo procitaj i ako pise na njima SAMSUNG UCCC onda si dobro potrefil. Dobro ti decki vele, DC kod soc.A je cisti marketinski trik, a sa jednim stikom ne bi trebal uopce imat problema, uzmi neki koji sigurno radi na CAS2 ili 2.5 razlika je zanemariva i neprimjetna. Bolje sad uzmi gigu pa lagano si dokupis jos jednu ![]()
![]() |
#18 |
Moderator
|
Cuj, ako kupis sad DDR i nakon godinu dana DDR zasto ne bi radilo dobro? samo ti velim, pazi na kingmax kad se govori o 2 sticka u vemilu: 1GB samsung, ST dodje 710kn ->to kupi
![]() |
#19 | ||
EMP moderator
|
Citiraj:
Citiraj:
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Moderator
|
Citiraj:
Probaj onda nac negdje u rijeci PQI od 1 gige, kod njega mos pogledat kaj ti pise jer nema HS
![]() |
![]() |
#22 |
EMP moderator
|
Moj Kingmax se grijao da si se mogo opeć na njega.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
She`s back...
|
Evo, ovi Ve-muljatori su dobili memu(barem po web cjeniku)... Sad ostaje lutrija zivkanja i čekanja da mi se netko od gospode udostoji javiti i reći imaju li tu memu u Rijeci... A kaj je taj 1Gb PQI(iz kvarka) toliko lošiji od 1 Gb samsunga(ve-mil)? Pitam prije svega zato što se sa ovima u Kvarku ipak posluje normalnije. Za Ve-mil trebaju živci ko brodski konopi... |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Moderator
|
Isti drek, na oba su samsung UCCC, neki idu bolje, neki slabije. Evo ja sam dobio u BP PCB pa nece dalje od 530Mhz sa 3-4-4-8 na 2.7V Iako mi je i to previse... Thoroubredu B ide do 575Mhz...
![]() |
#26 |
Moderator
|
Samo se uvjeri da su gore samsung UCCC, nije tesko jer nema HS-a na njima... Inace, kolko se toj memi moze dati napona? Anyone?
![]() |
#27 |
EMP moderator
|
Ne iznad 2.8-2.9 V...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Moderator
|
Gle, ak nes klokat, tak ti je svejedno, bilo koja mema sa CAS 2 ili 2.5 bit ce ti ok. ovaj PQI je UCCC, po defoltu radi na 400@3-4-4-8 al moze i on na 2,5-3-3-8 bez problema, al ipak pogledaj da budes siguran i bolje ti je da uzmes 1x1024MB nego 2x512MB radi nadogradnje kasnije (nikad neznas)... I javi kaj si kupil ![]()
![]() |
#30 |
She`s back...
|
Kako reče The Emperor: "Everything is going as I have forseen..." ![]() Mema će biti kupljena, ako ne u ponedjeljak, onda u srijedu. Još ako Dead Eye pošalje 9800Pro, i ova dođe do utorka... U srijedu ili četvrtak bi moglo nastupiti "slaganje" monstruma ![]() Siguran sam da će biti brdo poteškoća, pa ću vas tu definitivno tlačiti. O svemu ćete biti pravodobno izvješćeni. ![]() Nadam se da će mi Fortuna biti naklonjena. ![]() Hvala svima na korisnim savjetima. : cheers2 Wish me luck ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|