|
![]() |
#1 |
Pink Floyd fan
Datum registracije: Nov 2001
|
SATA2 i SATA1 na NF4
Imam wd 160GB SATA1 i ponestalo mi prostora. Pogledam po cjenicima i sad vise nema SATA1 verzije vec SATA2, ajd mislim trebalo bi raditi. Nazovem HGspot u Osijeku i pitam imaju li taj hard, tip me pita koju plocu imam. Odgovorim da ima DFI lanparty nf4 sli-d, a on: "ajoooj javili su nam iz Zg da taj hrad ne radi sa tom plocom jer ona podrzava samo SATA1". Mene sad zanima: - da li NF4 podrzava SATA2? (ja sam mislio da podrzava)? - ako je ispunjen privi uvjet, da li bi ta dva harda radila u RAID 0? - ima li netko mozda vec spojeno ovako nesto ili slicno? - razne sugestije ![]()
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
Mora podrzavati SATA2! Nforce4 Ultra = no sli, no sata2 :: nforce4 sli = sli, sata2 btw, ti bi to strpao u raid-0 ha ![]() ![]() dakle prebacis taj novi disk u SATA 1 ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#5 | |
Pink Floyd fan
|
Citiraj:
SATA speed up to 3Gb/s zar to nebi bila brzina od SATA2?
![]() |
![]() |
#6 |
Pečurka
Datum registracije: Oct 2003
|
SATA 1.5Gb/s je SATA1, a SATA2 3Gb/s. Tj. da, tvoja ploča podržava SATA2. A i ti svakom vjeruješ ![]()
![]() |
#7 | |
Pink Floyd fan
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#8 |
Guest
Datum registracije: Feb 2005
|
S-ATA 1 i 2 su kompatibilini, dakle, ako s-ata 2 hard ustekavas u s-ata 1 plocu, radit ce...i obrnuto!!! samo na nekim hardovima imas jumper za namjestanje brzine....hg-srotu nikad ne vjeruj!!! mislim da bi trebala radit u raidu... |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Samo taj novi hard stavi u SATA 1.0 mod, spoji na isti kontroler kao i stari te kreiraj polje. ![]()
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
lol pa i na obicni nf4 mozes staviti sata2 diskove.... eto kod mene veselo rade i taci sata2 i wdc sata2 ... (u sata 1 modu jel) dok nebudem modao plocu ![]() ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|