Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Razno
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 01.03.2006., 01:40   #1
Visage
8-bit Gen.
Moj komp

Visage's Avatar

Datum registracije: May 2004
Matrox - prica za unuke - naj support na plavome planetu >

'
Prije nego zaplovim u domenu snova samo da zavrsim dan sa ovim postom

Nije nista posebno u problemima sa opremom. Svatko je prije ili kasnije dozivio i dozivljava iste. Samim radom vec generira nesto pa tako i probleme.

Stara poslovica kaze : "Svaka tehnologija koja ispravlja stare greske automatski stvara i neke nove"

To je neminovno i evolutivni pokretac napretka u svim sferama.

Dolaskom Net-a ocekivana brzina dotoka informacija je pretpostavila kako ce nastati iznimna lakoca ostvarivanja kvalitete komunikacije izmedju korisnika (u ovom slucaju) i firme samog proizvoda/usluge.

Mozda na pocetku dok se nije ni nadzirao ovaj danasnji korporativni Net, to je i funkcioniralo. Ako nista drugo, onda iz puke fascinacije firmi, tim velebnim,ekonomicnim i brzim nacinom saniranja problema na korist svojih klijenata. No osim "higijene" usvojenih temelja vaznosti podrske kao takve (sa ili bez Web-a) te elokvencijom koja postuje svoje korisnike/klijente ... za neke (endemske) firme u svakom obliku taj princip nije narusen. Kroz dugogodisnje iskustvo sa kojekakvim egzotama, kojih sam ponekad bio jedini vlasnik ... imao sam doista priliku vidjeti sve moguce razine i scenarije ostvarivanja usluge i njenih dometa. Pozitivnih i negativnih. Danas, kao sto mnogi znaju, mail i Web, tek puke su generalije koje vecini i to zalosno ,upravo najvecim imenima ne znace ama bas nista. Gotovo da je postalo pravilo, sto je ime vece, to je slampavije ili nemarnije te pocesto email ili support tretira kao nesto nepostojece. Kod takvih je jedino stara metoda > telefonka u ruke < jedini izlaz. Pocesto ni to, jer zbog velike vjere u svoje FY korisnici > Faq-ove koje pobaca po svom web-u , te najcesce smatra da je sa time "podmirio" sve potencijalne korisnicke probleme.

Dovoljno je vidjeti dedicirane forume tih imena i vidjeti grupe korisnika iz dana u dan koji se kunu da nikad vise za zivota nece kupiti nista od firme takvoga ponasanja.

Sve ovo pisem kao uvod u ovo sto zelim da vide svi koji nisu upoznati kako bi trebao izgledati support ama bas svake firme u svijetu. Sto znaci u pravom smislu koristiti Net kao kao brzi i kvalitetan i ekonomican nacim pruzanja pomoci svojim korisnicima?

Zamislite da neka firma danas u 2006 godini u roku 10 minuta a ponekad i u roku od par minuta odgovara i daje sugestije ili solucije za sve vase probleme. Da svaki svoj proizvod koji je proizvela do danasnjeg dana, tretira sa jednakom vaznoscu. Jednako kao proizvode iz naj recentnije ponude proizvodnog programa. Bez ikakve razlike. Svaki korisnik je prioritetom identicno jednako tretiran bez obzira o kojem se proizvodu radi, top modelu ili onom naj simbolicnijem ekonomskom. Zvuci kao bajka,ali nije. Od nekolicine Pro firmi koje su imale slican mentalitet prema korisniku ....Matrox je do danas ostao ime koje se moze urezati u kolektivnu sadasnjost i buducnost kao primjer sto znaci Support i u naj optimisticnijim dometima znacenja Supporta samog.

Upravo vam dajem na uvid jedan od bas novih problemcica koje sam imao sa svojom G550 koju koristim za Net/HD-i arhiva masinu.

Ispalo je na kraju da nema veze sa samom grafom i da je do mene da izoliram potencijalne uzroke. No to vise vama nije bitno.

Zelim da pazljivo pogledate na vremenske intervale mojih pitanja i brzine pojavljivanja odgovora !

Imajte na umu da su pojedina pitanja bila 'okinuta' pri kraju radnog vremena, pa mi iz cisto fizickih razloga nisu mogli odgovoriti prije. Matrox support forum tretira u naj~fizikalnijem smislu kao pravu malu 'butiku' koja ima svoje od<->do radno vrijeme, bas kao i sva druga postena firma.

>>> Prva stranica post <<<

>>> Druga stranica post <<<

U zadnjem postu se javio i Bubba jer sam i njega zamolio da bude tester u ovoj prici, buduci da aktivno koristi cak tri
masine sa G kartama.

Sad razmislite o mojim , vasim, drugim skupim igrackama u masinama koje su nekoliko puta skuplje od ovih gotovo simbolicnih cijenom kartica (G serija)

Kakav to support daju te firme?

Cisti korporativni elitizam po principu : "godina prodje ja se ne ozenih" tko vas šiša. Prosla vam je godina? Hocete support? ... doplatite za pomoc ili nam se skinite sa vrata, a evo vam usput na mail 10.000 linkova sa 10.000 "korisnih" faq-ova u kojima je sve napisano samo treba "pazljivo citati"

Nije stvar kvarova koliko korisne informacije iz prve ruke, koja ponekad je kao kruh potrebna, no nje nema, jer vecina ima support koji je u nekoj drugoj dimenziji, a ni Arthur Clarke vise nije mladic i otkako ga optuzise za (nadam se laznu) pedofiliju jedva da ima vremenu i za ovu dimenziju

Snimite si ove linkove da pokazete unucima kako je nekoc izgledao pravi , topli , ljudski support iz kojeg se svakoga dana javljaju pravi ljudi sa pravom motivacijom za sto brze nalazenje solucije za vas problem.

Ovo je i vise od ideala kakav bi trebao biti support kao takav.

Noc.
Visage je offline   Reply With Quote
Oglas

Oglas
Oglasni prostor

Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno